0

فرصتي براي بيان ديدگاه‌هاي ايران

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

فرصتي براي بيان ديدگاه‌هاي ايران

جام جم آنلاين: برگزاري شانزدهمين اجلاس سران كشورهاي عضو جنبش‌ عدم تعهد (NAM)، شهريور ماه سال‌جاري در تهران يكي از بزرگ‌ترين رويداد‌هاي بين‌المللي تاريخ كشور محسوب مي‌شود.

سيدحسين نقوي حسيني نماينده ورامين و سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به اهميت اجلاس شانزدهم در تهران و تاثيرات آن بر تصميمات اتخاذ شده در مجامع بين‌المللي، در گفت‌وگو با جام‌جم معتقد است كه جمهوري اسلامي ايران مي‌تواند از اين فرصت براي بيان ديدگاه‌هاي خود استفاده كند.

برگزاري اجلاس عدم تعهد درشرايط فعلي دنيا،چه پيامي را به همراه دارد؟

جنبش عدم تعهد وسيع‌ترين مجمع بين‌المللي، بعد از سازمان ملل متحد است و كشورهاي متعددي از قاره‌هاي جهان عضو اين اجلاس هستند.

يكي از ويژگي‌هاي اين اجلاس اصول مشتركي است كه بين اعضا وجود دارد و موجب اتحاد آنان مي‌شود. بنابر اين جنبش عدم‌تعهد به عنوان يكي از بزرگ‌ترين مجامع بين‌المللي در جامعه جهاني اثرگذاري بالايي دارد.

رياست ايران بر اين دوره از اجلاس تا چه اندازه مي‌تواند بر تصميمات اتخاذ شده در اين دوره تاثير بگذارد؟

معمولا اجلاس در سه سطح كارشناسي، وزراي خارجه و سران تشكيل و در هر اجلاس نطق‌ها و مواضع سياسي هيات‌ها اعلام مي‌شود اما بيانيه نهايي تحت تاثير كشور ميزبان ارائه مي‌شود و كشور ميزبان مي‌تواند ديدگاه‌هاي خود را در اين بيانيه بگنجاند و جمهوري اسلامي ايران مي‌تواند از اين فرصت براي طرح ديدگاه‌هاي خود استفاده كند.

برخي عقيده دارند كه برگزاري اجلاس غيرمتعهد‌ها تاثيري در روند سياسي دنيا نمي‌گذارد و مانند ديگر سازمان‌ها و نهاد‌هاي بين‌المللي كارايي ندارد، نظر شما چيست؟

بطور طبيعي بين سازمان ملل و جنبش عدم‌تعهد تفاوت‌هايي وجود دارد، البته كشورهاي عضو جنبش عدم‌تعهد عضويت سازمان ملل را نيز دارند و بر اين اساس اگر در اجلاس غيرمتعهدها تصميمي گرفته شود، مي‌تواند در سازمان ملل اعمال شود و حتي در ساير مجامع بين‌المللي نيز انعكاس يابد.

بنابر اين اثرگذاري جنبش عدم‌تعهد در خود جنبش نمي‌گنجد بلكه يك همگرايي بين آنان ايجاد مي‌كند كه اعضا بتوانند در بقيه مجامع بين‌المللي اثرگذاري داشته باشند.

اجلاس شانزدهم چه تاثيري بر روند تصميم‌گيري‌ها در سوريه خواهد گذاشت؟

مواضع جمهوري اسلامي ايران در خصوص سوريه كاملا مشخص است و وقتي بيش از 120 هيات از كشورهاي جهان در اين اجلاس شركت مي‌كنند يعني مواضع كشور ما را در قبال سوريه تائيد مي‌كنند.

جمهوري اسلامي عقيده دارد كه بحران سوريه بايد از طريق سياسي و نه از طريق نظامي و حمايت از تروريست‌ها و بمبگذارها حل شود؛ بنابراين، برگزاري اين اجلاس در تهران تاكيدي بر حل مسالمت‌آميز بحران سوريه است.

در عين حال اين اجلاس فضاي مناسبي را فراهم مي‌كند كه جمهوري اسلامي با هيات‌هاي ديپلماتيك گفت‌وگو و از مواضع خود نيز دفاع كند.

 

چهارشنبه 1 شهریور 1391  12:10 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها