0

تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

تغذیه دوران بارداری و حاملگی

رژیم برای قبل از بارداری

وقتی قرار است باردار شوید، به آنچه می خورید و رژیم غذایی تان خوب فکر کنید. آنچه که شما می خورید از خون تا سلول های بدن و تا هورمون هایتان تاثیر می گذارد. یادتان باشد که بین ۳ ماه تا ۱ سال قبل از بارداری باید رژیم غذایی تان را اصلاح کنید. داشتن رویه زندگی سالم در طی بارداری بسیار ضروری است. پزشک در مورد اهمیت داشتن رژیم غذایی سالم ورزش منظم و تحت کنترل داشتن استرس برایتان صحبت خواهد کرد. اگر اضافه وزن دارید یا دچار کاهش وزن هستید، باید قبل از بارداری وزن تان را به محدوده طبیعی برسانید. نوشیدن الکل را فراموش کنید و سیگارتان را ترک کنید.

کربوهیدرات ها هم مهم و هم مضرکربوهیدرات ها باید جزء اصلی غذای شما باشد اما نه اینکه هر چقدر دلتان خواست از این گروه مواد غذایی مصرف کنید. برنج، ماکارونی و نان گندم به طور مستقیم به کاهش قدرت باروری شما منجر نمی شود اما می تواند با افزایش وزنتان آثار بدی روی باروری شما داشته باشد. اگر مبتلا به نشانگان تخمدان پر از کیست هستید حتما باید درمان شوید چرا که این از جمله دلایل اصلی ناباروری زنان است. نشانگان تخمدان پر از کیست به عدم تعادل هورمونی منجر می شود که وقتی سطح انسولین در خون بالا برود بدتر می شود. یکی از عواملی که به افزایش انسولین در خون منجر می شود مصرف زیاد کربوهیدرات ها است وقتی خانم هایی که دچار تخمدان پلی کیستیک هستند کربوهیدرات زیاد می خورند انسولین به خون ترشح شده و روی تخمدان ها اثر کرده و به تخمک گذاری نامنظم منجر می شود.
تقویت کننده هابرخی موادغذایی هستند که باروری را در شما تقویت می کند، از میان این مواد می توان به آنتی اکسیدان ها، ویتامین خانواده B و آهن اشاره کرد. خانمی که سعی دارد بارور شود باید رژیم غذایی اش سرشار از مواد مغذی باشد.

غلات کامل شروع خوبی است.روزانه برای صبحانه یک کاسه غلات صبحانه بخورید. یک تکه نان گندم، ماکارونی تهیه شده از گندم برای شام.ماهی به اندازه بخورید، علاوه بر آن اسفناج، دانه های روغنی گیاهی مثل آفتاب گردان و بذرکتان سرشار از امگا۳ است.گوشت قرمز را هرگز از رژیم غذایی خود حذف نکنید. ممکن است حین بارداری یا قبل از آن احساس نکنید اما ممکن است بعد از زایمان دچار کم خونی شوید.سبز و قرمز و زرد، رنگ های مغذی اندپیش از رفتن به سراغ مواد مصنوعی به سراغ مولتی ویتامین های طبیعی بروید. میوه ها و سبزیجات نه تنها دارای ویتامین ها و مواد معدنی باارزشی هستند دارای آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های مفید هستند.

این مواد با رادیکال های آزاد که مولکول های مضری هستند مبارزه می کنند رادیکال های آزاد در اثر مواجهه با دود ماشین ها، نورخورشید و خیلی از مواد مضر موجود در برخی موادغذایی در بدن ایجاد می شود و به آسیب هایی روی تخمک، اسپرم و دستگاه های تولید مثلی منجر می شود.

سعی کنید همیشه میوه های رنگی و سبزیجات برگ سبز بخورید، انواع توت ها، فلفل زرد و قرمز و انواع کلم روزانه حتما میوه و سبزی را در وعده های غذایی خود بگنجانید.شیوه زندگی تان چه تاثیری روی بارداری سالم دارد؟شیوه زندگی همسرتان چگونه است؟اگر امکان دارد حتما همسرتان را تشویق کنید تا با شما برای اولین ویزیت قبل از تصمیم گیری به بارداری، به مطب پزشک بیاید. سلامت همسر و همچنین عوامل خطری که سلامت او را تهدید می کند هم باید بررسی شود. چرا که روی سلامت فرزندتان تاثیرگذار است.چند سالتان است؟بعد از ۳۵ سالگی مشکل های باروری بیشتر می شود، خطر سقط و اختلال های کروموزومی هم افزایش می یابد برخی مشکل های بارداری مرتبط با سن مثل دیابت بارداری در مادران مسن بیشتر است. پزشک همچنین می تواند به شما کمک کند که اگر می خواهید در سن بالا باردار شوید، چه نکاتی را بیشتر مدنظر داشته باشید.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:31 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 تهوع صبح در دوران حاملگی

هنگامی که باردار هستید و دچار تهوع صبحگاهی شده‌اید، آخرین چیزی که ممکن است به فکر انجام دادن آن بیفتید، غذاخوردن است.

اما مهم است ادامه دادن به غذا خوردن برای شما و جنین‌تان مهم است. انجمن بارداری آمریکا این غذاها را برای کمک به تخفیف به تهوع صحبگاهی پیشنهاد می‌کند:
▪ غذاهایی که می‌توان به صورت سرد مصرف کرد، از جمله ساندویچ‌های سرد، سبزی‌ها و میوه‌های خام مانند لیمو یا زنجبیل تازه یا سالاد سرد. از سس‌ها، چاشنی‌ها و ادویه اجتناب کنید. 
▪ غذاهایی که خیلی ادویه‌دار یا طعم‌دار نیستند، مانند سوپ‌های یا آبگوشت‌های ساده، یا سیب‌زمینی آب‌پز ساده. 
▪ بیسکویت شور و چوب شور. 
▪ ژله و بستنی یخی. 
▪ چای نعناع.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:32 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 شیردهی و کاهش وزن پس از زایمان

شیردهی به مدت حداقل شش ماه، در کاهش وزن پس از زایمان نقش مهمی دارد. تحقیقات اخیر نشان دهنده ارتباط مستقیمی بین شیردهی و کاهش وزن پس از زایمان است. آزمایشی که روی ۲۵ هزار زن شیرده انجام گرفته نشان داده است مدت شیردهی و غلظت شیر نقش مهمی در افزایش متابولیسم و کاهش وزن دارد. براساس این تحقیق، زنانی که مدت زمان بیشتری به کودک خود شیر داده اند، وزن بیشتری را از دست می دهند. 

کاهش وزن، شش ماه پس از زایمان آغاز شده و تا پایان دوران شیردهی ادامه پیدا می کند. مطابق با آمار، کاهش وزن در زنان شیرده، بطور میانگین دو تا چهار کیلوگرم بیشتر از زنان دیگر است. میزان اضافه وزن پس از زایمان نقش مهمی در سلامتی افراد دارد. اضافه وزن زیاد و عدم کنترل آن در پیدایش بیماری های مختلف در آینده نقش مهمی دارد. بیش از ۵۵ درصد از زنان پس از زایمان ۳۰ درصد اضافه وزن پیدا می کنند و در بسیاری از مواقع بازگشت به وزن اولیه، براحتی امکان پذیر نیست.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:32 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

تغذیه سه ماه اول حاملگی

سه ماهه اول

در این دوره رعایت یک برنامه غذایی مناسب و متعادل برای ترمیم و تکامل بافت های مادر که عهده دار تغذیه و رشد جنین است بسیار مهم می باشد.
هفته ۴ تا ۸ 
من اینجا هستم، به من نگاه کنید. اسم من رویان است. گرچه هنوز به اندازه سر سنجاق هم نیستم ولی همه توانایی هایم را از جفت می گیرم و برای اینکه تکامل پیدا کنم به شدت تلاش می کنم. تازه کار من شروع شده است و به کمک مواد مغذی که از طریق جفت دریافت می کنم باید چشم ها، 
اووه!.....چقدر کار دارم.
هفته ۸ تا ۱۲ 
حالا نام من((جنین)) است. وزنم ۱۵ گرم و قدم ۶ سانتی متر است. دست ها و انگشتانم دارند شکل می گیرند و اندام های داخلی ام مثل کبد، کلیه ها و ریه ها یم مشخص شده اند و قلبم به طپش درآمده است.
هفته ۱۲ تا ۱۶ 
مادر، کلسیم، کلسیم را به من برسان، خواهش می کنم بیشتر شیریا ماست بخور چون دندانهایم دارند شکل می گیرند. من خیلی رشد کرده ام حالا ۱۷ سانتیمتر طول دارم و وزنم ۲۸ گرم شده است ولی هنوز خیلی کوچکم آنقدر که فقط در کف دست شما جای می گیرم.
سر، بازوها و پنجه هایم دارند شکل می گیرند و خیلی آرام می توانم حرکت کنم.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:32 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 خانم باردا گیاهخوار

در بین الگوهای مختلف غذایی آنچه بیش از همه مورد توجه قرار گرفته، رژیم غذایی گیاهخواری است كه براساس مطالعات بسیار به دلیل نقشی كه در كاهش چربی اشباع و میزان كلسترول و پروتئین حیوانی و افزایش فولات (كاهنده سیستیئن سرم) و كاراتونوئید نه تنها باعث بروز مشكل در قسمت های مختلف بدن نمی شود كه خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی و متابولیسمی را كاهش می دهد. ضمن اینكه به دلیل مصرف فراوان سبزی و میوه تا حد زیادی از بروز انواع سرطان می كاهد.

گرچه منابع گیاهی به تنهایی نمی توانند احتیاجات بدن را فراهم كنند ولی با یك برنامه غذایی مناسب می‌توان از این رژیم حتی در دوران بارداری و شیردهی كه نیاز بدن به ویتامین، پروتئین، آهن و مواد معدنی افزایش پیدا می كند، بهره گرفت. برخلاف تصور عموم پیروی از رژیم گیاهخواری و استفاده مفید و بجا از منابع گیاهی هیچ گونه آسیبی به سلامت جنین وارد نمی كند.
دكتر رید منگلز در این مطلب به ذكر مواردی می پردازد كه با در نظر گرفتن آنها می‌توان از سلامت كاملی در بارداری برخوردار بود. در بارداری توجه به افزایش وزن اهمیت فراوانی پیدا می‌كند. مناسب‌ترین میزان افزایش وزن برای افرادی با BMI ۱ كمتر از ۸/۱۹ ، ۱۲ تا ۱۸ كیلوگرم، BMI بین ۸/۱۹ تا ۲۶ ، ۱۱ تا ۱۵ كیلوگرم، BMI بین ۲۶ تا ۲۹ ، ۶ تا ۱۱ كیلوگرم و BMI بیش از ۲۹ كمتر از ۶ كیلوگرم است كه نحوه رژیم غذایی باید براساس آن و طبق هرم غذایی صورت گیرد. هرم غذایی گیاهخواران از گروه لبنیات، حبوبات، سبزیجات، میوه جات و نان و غلات تشكیل شده است.
براساس آن زنان باردار گیاهخوار به روزانه ۳ واحد شیر و ماست و پنیر، ۳-۲ واحد حبوبات، ۵-۳ واحد سبزیجات، ۴-۲ واحد میوه و ۱۱-۶ واحد نان و غلات و برنج و ماكارونی احتیاج دارند.
وزن گیری زنان در این زمان بهتر است براساس هفته ای ۵۰۰ گرم پس از سه ماهه اول و با فعالیت های ورزشی ساده و ممكن صورت گیرد تا از بروز چاقی و بیماری های وابسته به آن جلوگیری شود.
از دیگر موارد مهمی كه باید در زمان بارداری رعایت شود توجه به میزان پروتئین، اسید فولیك، آهن، ویتامین د، ویتامین ب۱۲ و روی است.
نیاز به پروتئین در زمان بارداری ۱۰ تا ۱۶ میلی گرم افزایش پیدا می كند و به روزانه ۶۰ گرم می رسد كه در این رژیم غذایی باید از طریق مصرف محصولات غذایی (۲ فنجان شیر سویا، tofu و تمپه) و یك فنجان سبزیجات برگ سبز تامین شود.
نیاز به آهن ۳۰ میلی گرم در روز بوده كه مصرف نان سبوس دار، آرد جو دوسر، سبزیجات دریایی، آب گوجه فرنگی، شلغم، عدس، لوبیا سفید و لوبیای قرمز، شیر سویا، آجیل و دانه‌ها برای تامین آن بسیار توصیه می‌شود.
كلسیم نیز باید از طریق حبوبات، لوبیا، سویا و كلم بروكلی تامین شود.
ویتامین B۱۲ و روی از دیگر احتیاجات غذایی زن باردار است كه تامین آن در رژیم گیاهخواری به ترتیب از طریق مصرف قارچ، شیرسویا، غلات آماده، نان، جوانه گندم، لوبیا، عدس، ذرت، نخود، سبزیجات دریایی، پنیر و ماست صورت می گیرد. برای فراهم نمودن ویتامین D كه نقش مهمی در جلوگیری از بروز نقص و ناهنجاری در جنین دارد، علاوه بر مصرف قرص های مكمل قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز ضروری است.
پی نوشت: 
ضمن اینكه یادآور می شود پیروی از رژیم گیاهخواری به معنای خوردن میوه و سبزی تام نیست بلكه شش گروه مختلف داشته كه به Pesco Vegetarian, Ovo Vegetariane, Lacto Vegetarian, Fruitarians, Vegan, 
lactoVegetarian- ovoتقسیم می شوند.
۱- شاخص توده بدنی كه از تقسیم وزن (كیلوگرم) به قد (مترمربع) به دست می‌آید.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:33 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 اصول رژیم در دوران شیردهی

چاقی پس از بارداری یكی از مهمترین مشكلاتی است كه خانم های شیرده با آن مواجهند. اغلب خانم ها به تصور اینكه رژیم گرفتن باعث به خطر افتادن سلامت خود و فرزندشان می شود از انجام آن پرهیز می كنند. گرچه این تفكر درست است ولی رژیم هایی وجود دارند كه كاملاً علمی و سالم بوده و قادر است بدون وارد كردن هیچ گونه آسیبی به سلامت نوزاد اندام مادر را به تناسب برساند. در اینجا به ذكر توصیه هایی می پردازیم كه كمك بزرگی به شما در جهت كاهش وزن می كند.صبر كنید تا كودكتان دوماهه شود بعد رژیم خود را شروع كنید. این كار به بدن شما زمان كافی برای تولید شیر را خواهد داد تا هنگام شروع رژیم لاغری و محدود شدن كالری دریافتی شما شیر مورد نیاز كودك شیرخوارتان كم نشود. شیر دادن به طور متوسط بین ۵۰۰-۲۰۰ كالری در روز می سوزاند. پس به یاد داشته باشید بدون یك رژیم لاغری نیز شما در حال سوزاندن كالری های اضافی خود هستید. 
۲- بدون محدودیت شیر بدهید. تحقیقات مشخص كرده كه شیر دادن مرتب و طولانی تر از ۶ ماه كاهش وزن را در مادر افزایش می دهد.
۳- روزانه بین ۱۸۰۰-۱۵۰۰ كالری مصرف كنید. هنگام دوران شیردهی شما نباید كمتر از ۱۸۰۰-۱۵۰۰ كالری مصرف نمایید و اكثر خانم های شیرده باید حداكثر این میزان را دریافت نمایند. حتی بعضی از مادران به مقداری بیش از این نیاز دارند. اما مطالعات در این زمینه نشان داده كه دریافت كالری كمتر از ۱۵۰۰ برای مادر و كودك شیرخوار خطرآفرین خواهد بود. 
۴- كاهش وزن را كمتر از ۵/۱ كیلو در هفته یا هرماه حدود ۳ كیلو حفظ كنید. 
۵- دریافت كالری را به تدریج كم كنید. افت ناگهانی در كالری ها می تواند در تولید شیر مادر تاثیر بگذارد. بعضی از مادران در دوران بیماری حتی با از دست دادن آب بدن و یا مصرف دارو متوجه كم شدن میزان تولید شیر در خود می شوند. فرضیه ای در اینجا وجود دارد كه كاهش ناگهانی دریافت كالری در بدن می تواند در بدن مادر حالت قحطی ایجاد كرده و منابع غیرضروری مانند تولید شیر را خشك كرده و از كار بیندازد. 
۶- از محلول های لاغری سریع جداً پرهیز كنید.
رژیم های مایعات، رژیم های كم قند، رژیم های تفریحی، كاهش وزن با روش مصرف دارو و غیره طی دوران شیردهی به هیچ وجه توصیه نمی شوند.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:33 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 رشد استخوان جنین با مصرف روی

زنان باردار برای اطمینان از رشد استخوانی مناسب در كودكانشان باید به میزان كافی از منابع غذایی حاوی عنصر روی استفاده كنند. كمبود مادرزادی عنصر روی در بدن، تقریبا در كشورهای در حال توسعه امری متداول است.به‌گفته‌ این محققان، استفاده از روش آلتراساوند (Ultrasound) می‌تواند نشان دهد كه افزایش سطح روی در بدن زنان چگونه موجب بهبود رشد جنینی شود. 
این پژوهش‌ بر روی ۲۴۲ زن باردار در پرو كه كمبود روی در آن امر شایعی است صورت گرفته است كه ‌از این زنان خواسته شد كه در آغاز بارداری به طور تصادفی مكمل‌های ویتامینی حاوی یا فاقد عنصر روی را انتخاب و مصرف كنند. 
در جنین‌هایی كه مادرانشان «روی» مصرف كرده‌اند، رشد استخوانی به ویژه در استخوان لگن بیشتر و مطلوب‌تر است. به همین ترتیب تاثیر مكمل‌های روی بر رشد استخوان ران با بالا رفتن مدت بارداری افزایش می‌یابد. آن چه در این آزمایش‌ها منحصر به فرد است این است كه می‌توان با استفاده از فناوری «آلتراساوند» این قبیل تاثیرات را بر روی رشد جنین انسان مشخص كرد.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:33 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 نمونه غذای حاملگی

▪ مثال اول:
صبحانه : نان لواش و پنیر و گردو همراه با میوه تازه یا آبمیوه ( از هر کدام یک سهم )
ساعت ۱۰ صبح : یک عدد سیب و ۳ عدد بیسكویت
ناهار : نان ساندویچی یا نان معمولی،گوشت مرغ،سبزی خوردن،ماست ( از هر کدام یک سهم )
عصر : یک عدد پرتقال متوسط
شام : ماکارونی،گوشت چرخ کرده،سالاد فصل،دوغ ( از هر کدام یک سهم )
قبل از خواب : یک لیوان شیر
▪ مثال دوم:
صبحانه : نان،کره،مربا،شیر ( از هر کدام یک سهم )
ساعت ۱۰ صبح : یک نوع میوه و یا آبمیوه با نان و پنیر 
ناهار : عدس پلو،سبزی خوردن،دوغ یا ماست ( از هر کدام یک سهم )
عصر : یک نوع میوه با ۳ عدد بیسكویت
شام : املت تخم مرغ و سالاد فصل و نان ( از هر کدام یک سهم )
قبل از خواب : یک لیوان شیر
▪ مثال سوم:
صبحانه : نان و تخم مرغ ( از هر کدام یک سهم )
ساعت ۱۰ صبح : بیسكویت و میوه ( از هر کدام یک سهم )
ناهار : سبزی پلو با ماهی و سالاد فصل ( از هر کدام یک سهم )
عصر : یک عدد سیب یا هر میوه دیگر با نان یا بیسكویت
شام : آش بلغور،ماست ( از هر کدام یک سهم )

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:34 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 تاثیر استرس بر رژیم غذایی بانوان حامله

استرس، اضطراب، خستگی و دیگر ویژگی‌های روانشناختی ممكن است بر انتخاب غذا توسط زنان باردار تاثیر گذارد. رژیم غذایی یك مادر بر تكامل سالم جنین او و سلامت نوزادش تاثیر می‌گذارد. این اولین مطالعه انجام شده برای بررسی فاكتورهای روانی بر رژیم غذایی دوران بارداری است. زنانی كه بیشتر احساس خستگی می‌كنند، استرس بیشتری دارند و مضطرب‌ترند، بیشترغذا می‌خورند و بویژه كربوهیدراتادتری مصرف 

میكنند. در حالی كه خوردن غذای بیشتر منجر به افزایش ریزمغذی‌های مهم می‌شود، باعث كاهش دیگر عوامل مانند فولات (اسید فولیك) و ویتامین "C" می‌گردد. 
زنانی كه طی دوران بارداری خستگی بیشتری داشتند، غذاهای انرژی‌زا و روی بیشتری هم مصرف می‌كردند، اما دریافت اسید فولیك كمی داشتند. زنانی كه بیشتر دچار استرس بودند نان و غذاهای مختصر حاوی چربی‌ها، پروتئین‌ها، آهن و روی بیشتری مصرف می‌كردند. زنان باردار مضطرب هم مصرف ویتامین "C" كمتری داشتند.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:34 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 كمبود كلسیم و ویتامین D در زنان باردار

نیاز به كلسیم و ویتامین D در مقاطعی از زندگی بالاتر میباشد. این مقاطع شامل رشد سریع جنینی در دوران جنینی، شیرخواری، مراحل اولیه كودكی و بلوغ، بارداری و شیردهی است و كمبود ویتامین D و كلسیم در این دوران نمود بیشتری پیدا میكند.در بررسی میزان ویتامین D در جمعیت قند و لیپید تهران ,كمبود ویتامین D در یك سوم جمعیت و به ویژه در زنان در سنین باروری مشاهده گردید. در۱۰۱خانم باردار مورد بررسی در یك مطالعه مشاهده گردید كه ۱۹ درصد از زنان باردار دارای كلسیم كمتر از ۶/۸ میلی گرم در دسیلیتر هستند و ۲۰ درصد از زنان دچــار كمبود شدید ۲۵ هیـــدوركسی ویتامین دی (۱۰nml/l >) وچـهل درصد دچار كمـــبود خفیف ویــــــتامین دی (۱۰-۲۵ nml/l) می باشند.بر اساس یافتههای این پژوهش كمبود میزان كلسیم و ویتامین D در زنان باردار تهرانی قابلتوجه میباشد.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:34 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 مولتی ویتامین و آسیب به جنین

به زنان باردار اخطار داده شده است که مصرف داروهای مولتی ویتامین به جنین صدمه وارد می کند.

یک سوم محصولات دارای برچسب‌هایی مشخص که نشان دهند ویتامین «آ» در آن‌ها موجود است، نیستند.
مقادیر زیاد این ویتامین می‌تواند با تشکیل اندام در جنین تداخل نماید و لذا زنان باید از مصرف مکمل‌های آن در دوران بارداری پرهیز کنند.
محققان می گویند: زنان باید از مصرف قرص‌های ویتامین «آ» یا مولتی ویتامین‌های حاوی آن در دوران بارداری یا حتی در صورت احتمال بارداری، خودداری کنند.
به گفته این محققان زنان با حفظ رژیم غذائی مناسب دیگر نیازی به مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین «آ» ندارند و تنها با تجویز پزشک مجاز به مصرف ویتامین‌ها هستند. همچنین از غذاهای حاوی مقادیر زیاد ویتامین «آ» مانند جگر بهتر است پرهیز کنند.
نکته مهم اطلاع رسانی به مردم به‌ویژه زنانی است که در سنین بارداری قرار دارند. داروهای موجود اکثرا فاقد برچسب‌هائی هستند که اطلاعات مربوط به محتوای ویتامین‌ها از جمله ویتامین «آ» موجود در آنها را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.
بنابراین زنان باردار، خود باید مراقب هرگونه دارو و مکمل‌های غذائی که مصرف می کنند باشند و در مورد عوارض آنها با پزشک خود مشورت کنند.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:35 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 تاثیر تغذیه بارداری بر عمر فرزند

تغذیه در دوران حاملگی می تواند ۵۰ درصد به طول عمر فرزند اضافه كند. این موضوع حداقل در موش ها به اثبات رسیده است. به گزارش رویتر دانشمندان دانشگاه كمبریج در انگلیس گفتند این امر ممكن است 
در مورد انسان نیز صدق كند. دستكاری های جزیی در رژیم غذایی دوران بارداری می تواند طول عمر موش های به دنیا آمده را بیش از ۵۰ درصد اضافه كند. بدی تغذیه در دوران حاملگی می تواند بر رشد جنین و طول عمر آن در دوران حیات تاثیر فراوانی بگذارد. 
این تحقیق همچنین نشان داد تغذیه بعد از تولد تاثیر بیشتری بر طول عمر دارد. موش هایی كه غذای دارای پروتئین بیشتر رژیم غذایی شبیه جهان غرب داشتند. طول عمرشان كمتر از موش هایی بود كه تحت رژیم غذایی سالمتری قرار گرفته بودند.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:35 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 ویتامین ث و کاهش زایمان زودرس

بهره گیری از ویتامین C در رژیم غذایی زنان باردار خطر زایمان زودرس را در زنان كاهش می دهد. به گفته پژوهشگران زنانیكه در دوران بارداری از مكمل های حاوی ویتامین C استفاده می كنند , كمتر از سایرین به پارگی كیسه آب و زایمان زودرس دچار می شوند این محققان با بررسی ۵۲ زن از ماه پنجم بارداری , تاثیر تجویز روزانه ۱۰۰ میلی گرم ویتامین C را در مقایسه با دارونما بر میزان موارد بروز زایمان زودرس در آنان ارزیابی كردند نتایج این بررسی كه در گردهمایی اخیرانجمن متخصصان تغذیه آمریكامطرح شد , حاكیست ویتامین C با تقویت ساختمان كلاژنی غشائ كیسه آب نقش بسزایی در پیشگیری از بروز زایمان زودرس در زنان باردار دارد بطوریكه در این بررسی تنها ۵ درصد زنانیكه ویتامین C دریافت كرده بودند , به زایمان زودرس دچار شدند حال آنكه این مشكل در زنانیكه از دارونما استفاده كرده بودند , ۲۵ درصدبود.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:35 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 بینایی بهتر نوزاد با مصرف ماهی

 

زنان باردار اگر در دوران بارداری ، ماهی های روغنی بخورند ، نوزادان آن ها از بینایی بهتری برخوردار خواهند شد. 
زنان باردار اگر هر هفته از یك وعده ماهی روغنی استفاده كنند چنین نتیجه ای می گیرند. 
كودكانی كه از شیر مادر استفاده می كنند بینایی بهتری دارند. پروتئین های موجود در شیر مادر و گوشت ماهی های روغنی، مغز كودكان را فعال می كند.

 
سه شنبه 31 مرداد 1391  6:36 PM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:تغذیه دوران بارداری و حاملگی

 تغذیه بارداری تاثیر بر عروق نوزاد

تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوزادانی که مادران آن‌ها در دوران بارداری به اندازه کافی از موادغذائی مختلف استفاده نمی‌کردند، در دوران بزرگسالی به مشکل انسداد عروق مبتلا می‌شوند.
تحقیقات و مطالعات انجام شده بر روی ۲۰۰ کودک نشان می‌دهد، تغذیه مادران در دوران بارداری تأثیر مستقیم بر روی عروق کودکان دارد.براساس این گزارش بیماری انسداد عروق و تصلب شریان از عوامل ابتلاء به بیماری‌های قلبی و حتی ایست قلبی محسوب می‌شوند.
گروه تحقیقات دانشگاه ”ساتمپتون“ گفت: اگر چه نتایج این تحقیقات ارتباط تغذیه دوران بارداری مادران و بیماری عروقی کودکان را اثبات کرده است اما دلایل و جزئیات آن هنوز مشخص نیست و برای رسیدن به نتایج دقیق‌تر این پژوهش نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
دکتر ”کاتارین گاله“ یکی از پژوهشگران این طرح می‌گوید" انرژی‌هائی که به مادر در دوران بارداری می‌رسد، می‌تواند بر روی کلسترول خون نوزادان نیز تأثیر داشته باشد.محققان در این مطالعات با استفاده از اسکن فراصوت، ضخامت لایه‌های رگ بیش از ۲۰۰ کودک نه ساله را اندازه‌گیری کردند. این در حالی بود که در دوران بارداری مادران این کودکان، تغذیه مادران آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفته شده بود.
براساس این تحقیقات مادران در دوران بارداری باید در حدود دو هزار و پانصد کالری به‌طور روزانه مصرف کنند. البته باید گفت که ضخامت لایه‌های عروق علاوه بر تغذیه مادران در دوران بارداری به عوامل دیگری از جمله مصرف سیگار، انجام ورزش‌های مختلف و بیمار بودن در دوران بارداری بستگی دارد.
همچنین این تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که چاق هستند، فشار خون بالا دارند و کودکانی که در طول روز ورزش نمی‌کنند هم دچار بیماری انسداد عروق می‌شوند.سرپرست این تحقیقات گفت: این اولین تحقیقی است که به‌طور مستقیم ارتباط و تأثیر رژیم غذائی مادران در دوران بارداری بر روی عروق کودکان آن‌ها را مورد مطالعه قرار می‌دهد اما جزئیات بیشتر آن نیاز به مطالعات و پژوهش‌های بیشتری دارد.

سه شنبه 31 مرداد 1391  6:36 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها