0

سرمایه گذاری دربخش معدن تابع سیاست های بین المللی نیست

 
mahmoodsafari
mahmoodsafari
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 7673
محل سکونت : کهگیلویه و بویراحمد

سرمایه گذاری دربخش معدن تابع سیاست های بین المللی نیست

تهران - یك متخصص بخش معدن براین باور است: معادن در واقع اقتصادی ترین جایگاه برای سرمایه گذاری محسوب می شود كه تابع سیاست های بین المللی و فشار قدرتها نیست .

سرمایه گذاری دربخش معدن تابع سیاست های بین المللی نیست

' غلامحسین فرشادی ' روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود : امروز بخش معدن كمترین میزان وابستگی به ارزهای خارجی را دارد و اكنون بخشی از ماشین آلات مورد نیاز نیز در داخل تامین می شود .

وی تصریح كرد: برخی آمارهای منتشر شده حاكی است ، بخش معدن كمتر از پنج درصد وابستگی ارزی دارد و بنابراین در مبحث اقتصاد مقاومتی، بخش معدن مستقل از سیاست های بین المللی و تحریمها است .

سردبیر فصلنامه سنگ و معدن معتقد است: شرایط بخش معدن به بخش خصوصی امنیت سرمایه گذاری می دهد و این قابلیت را دارد كه تبدیل به زیربنای اقتصادی كشور شود.

وی تصریح كرد: بررسی ها نشان می دهد بیش از 78 درصد از 68 ماده معدنی كه در ایران وجود دارد ، در مناطق مركزی و نقاط بسیار محروم واقع شده اند و به این ترتیب با بهره برداری از معادن مربوطه ضمن رونق بخشیدن به منطقه ،موجب عمران وآبادانی كشور می شود.

فرشادی یادآور شد: براساس برنامه چهارم توسعه ( 88- 1384)‌ باید ظرف شش ماه سند راهبردی توسعه بخش معدن تهیه و مصوب شود ، اما تاكنون این مهم تحقق نیافته است .

به اعتقاد این كارشناس ، راهبردی كه در گذشته در عرصه اقتصادی كشور حاكم بوده مبتنی بر واردات مواد اولیه از خارج به همراه فناوری بوده، اما تحریم ها موجب شد كه موضوع توسعه سرمایه گذاری و گسترش صنعت كشور برپایه مواد اولیه معدنی مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی افزود: ایران دارای ذخایر بسیار ارزشمند سنگ تزئینی است كه از جمله آنها سنگ ' مرمریت كرم رنگ دهبید (فارس )' ، ' تراورتن قرمز آذرشهر '( آذربایجان شرقی )، 'تراورتن محلات '( استان مركزی ) در دنیا بی نظیر هستند .

به گفته وی ، اكنون هرتن سنگ خام به طور میانگین 500 دلار است و هرتن سنگ 10 متر مربع پلاك ، اسلب و تایل می دهد و ارزش افزوده سنگ تزئینی كار شده 10 برابر سنگ خام است.

آمارها نشان می دهد تا كنون یك درصد از ظرفیت كشور در بخش معدنی اكتشاف شده و انتظار می رود تا پایان پنجمین برنامه توسعه كشور میزان مواد معدنی استخراجی در سطح كشور به رقم 570 میلیون تن برسد .

شمار معادن فعال كشور اكنون به رقم چهار هزار و 500 معدن رسیده ، سال گذشته 300 میلیون تن ماده معدنی استخراج شد و برای امسال دستیابی به رقم 350 میلیون تن هدف گذاری شده است .

وی با انتقاد از اینكه نمایشگاه اختصاصی سنگ تزئینی كه در سالهای نخستین برنامه توسعه برپا می شد ، حذف شده ، گفت : برپایی نمایشگاه های تخصصی زمینه معرفی توانمندی ها ، قابلیت ها و بازاریابی برای تازه های این بخش محسوب می شود و از سوی دیگر تازه ترین فناوریهای جهانی را می توان باز شناخت .

فرشادی اظهار امیدواری كرد : فرهنگ سازی امكان باور هرچه بیشتر بخش معدن را فراهم سازد و موجب سرازیر شدن سرمایه گذاری بخش خصوصی را به این سو شود .

وی با توجه به شرایط كنونی كشور تاكید كرد : اقتصاد مقاومتی در واقع از قوه به فعل تبدیل ساختن 68 ماده معدنی كشور بدون نیاز به بیگانگان است .

سه شنبه 31 مرداد 1391  1:22 PM
تشکرات از این پست
architect0811
architect0811
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1391 
تعداد پست ها : 6050
محل سکونت : همدان
سه شنبه 31 مرداد 1391  8:07 PM
تشکرات از این پست
mahmoodsafari
دسترسی سریع به انجمن ها