پرتوریا - سمینار یك روزه فرش ایران با هدف معرفی و گسترش بازار فرش ایرانی در بازار آفریقای جنوبی روز دوشنبه منطقه 'سانتون' ژوهانسبورگ گشایش یافت .
|
|
|
در این سمینار علاوه بر تجار و بازرگانان و علاقمندان فرش ایران در آفریقای جنوبی نمایندگانی از صنعت فرش ایران و نیز شماری از تجار ایرانی حضور دارند.
محمد فرجی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آغاز این سمینار بر حمایت دولت ایران از صنعت فرش و نیز توسعه و گسترش بازار فرش در سطح جهان تاكید كرد.
وی فرش ایرانی را بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی مردم ایران برشمرد و گفت: امیدواریم كه فرش اصیل ایرانی بتواند با تلاش های جاری به جایگاه خوبی در بازارهای جهان از جمله آفریقای جنوبی دست یابد.
فرجی همچنین با اشاره به روابط تاریخی ایران و آفریقای جنوبی گفت : در دوران بعد از آپارتاید، دو كشور روابط خوب و عالی در تمامی سطوح داشته اند.
وی ظرفیت روابط اقتصادی دو كشور را بسیار بالا توصیف كرد و افزود: هم اكنون آفریقای جنوبی و ایران در زمینه های مختلف اقتصادی و تجاری با یكدیگر همكاری گسترده دارند.
سفیر ایران همچنین با تاكید بر تلاش هر چه بیشتر بر شناساندن فرش ایران به جهانیان گفت: فرش ایران با برنامه ریزی درست می تواند بازار خوبی در آفریقای جنوبی داشته باشد و براین اساس از هر گونه تلاشی دراین زمینه حمایت لازم صورت خواهد گرفت.
مجتبی فیض اللهی معاون مركز ملی فرش ایران نیز در آغاز این سمینار گفت: این مركز به عنوان یك نهاد دولتی از تجار و بازرگانانی كه در زمینه فرش اصیل ایرانی در آفریقای جنوبی و در سایر كشورها فعال هستند حمایت خواهد كرد.
وی از آفریقای جنوبی به عنوان یكی از بازارهای جدید بازار فرش ایران یاد كرد و گفت: در این زمینه بدنبال تشكیل انجمن دوستی ایران و آفریقای جنوبی در زمینه صادرات فرش هستیم .
فیض اللهی همچنین از تبلیغات گسترده درباره فرش ایران در آفریقای جنوبی و برگزاری نمایشگاه های دایمی و فصلی دراین كشور را از دیگر برنامه های مركز ملی فرش ایران یاد كرد.
وی با اشاره به ویژگی های فرش ایران بلحاظ زیبایی و مسایل بهداشتی و فرهنگی آن ، گفت: از بعد سرمایه گذاری نیز فرش ایرانی دارای جایگاه ویژه ای است كه بایستی به آن توجه كرد.
فیض اللهی همچنین گفت: مركز ملی فرش ایران از حضور تاجران فرش اصیل ایرانی در آفریقای جنوبی در نمایشگاه بزرگ فرش كه دراوایل مهرماه در تهران برگزار می شود‘ حمایت خواهد كرد.
تعدادی از تاجران و دست اندركاران فرش از هشت استان ایران در این سمینار حضور یافته اند.