پرتوریا- 'ویكتور لیدیچی' یكی از تاجران و كارشناسان قدیمی و صاحب نام فرش در آفریقای جنوبی با اشاره به قدمت فرش دستبافت ایرانی، از آن به عنوان سرآمد فرش های جهان یاد كرد.
|
|
|
وی در سمینار فرش ایرانی كه روز دوشنبه در منطقه 'سانتون ' ژوهانسبورگ گشایش یافت؛ اضافه كرد: سحر و جادوی فرش ایرانی سبب شده است كه بسیاری را جذب و شیفته خود كند.
این تاجر قدیمی فرش اضافه كرد: این خصوصیات فرش دستبافت ایرانی سبب شده است كه از آن به عنوان پادشاه تمامی فرش ها یاد شود.
لیدیچی با اشاره به عدم انس و آشنایی زیاد نسل جدید با فرش ایرانی گفت: بایستی شرایطی را ایجاد كرد كه این نسل نیز همانند نسل های گذشته بتوانند با فرش ایرانی رابطه ذهنی و علایق قلبی ایجاد كند.
وی در این زمینه خواستار تلاش همه جانبه بویژه از طریق بكارگیری شیوه های جدید تبلیغی برای معرفی فرش اصیل ایرانی به نسل های جدید شد.
سید 'عباس كسایی فر' رییس اتحادیه فرش تهران نیز به عنوان دیگر سخنران این سمینار تصریح كرد كه فرش ایران همچنان برخوردار از جایگاهی بالا در جهان است.
وی با بیان اینكه سلیقه ها و نگرش ها درباره شكل و نوع فرش تا حدودی تغییر یافته است، گفت كه یكی از وظایف تولید كنندگان فرش و كسانی كه در داخل ایران دست اندركار این صنعت هستند این است كه این سلیقه ها را در تولید فرش در نظر بگیرند.
رییس اتحادیه فرش تهران همچنین خطاب به تاجران فرش در خارج از كشور گفت: یكی از وظایف این قشرنیز تبلیغ صحیح ارایه فرش اصیل ایرانی و نیز تشكیل اتحادیه صنفی به منظور حمایت از فرش دستبافت ایرانی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش همچنین تاجران فرش در خارج از كشور را به رقابت سالم و نیز ارایه راهكار به دست اندركاران داخلی فرش به منظور ارتقای سطح كیفی فرش ایرانی دعوت كرد.
'عشرت شایق' عضو هیات مدیره شركت ملی فرش ایران نیز در این سمینار به نوآوری های صورت گرفته در تولید فرش های دستبافت ایران اشاره كرد.
وی با اشاره به تولید فرش های دستبافت درمقیاس های بزرگ در ایران گفت: این گونه فرش ها علاوه بر جلب گردشگر بازارهای جدیدی بر روی فرش ایران باز كرده است.
در این سمینار حمید افتخاری رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به وضعیت بازار فرش در آفریقای جنوبی به برنامه های دولت برای حمایت از تاجران فرش در این كشور اشاره كرد.
سمینار یك روزه فرش ایران با هدف معرفی و گسترش بازار فرش ایرانی در آفریقای جنوبی برگزار شد.
در این سمینار علاوه بر تجار و بازرگانان و علاقه مندان فرش ایران در آفریقای جنوبی نمایندگانی از صنعت فرش ایران و نیز شماری از تجار ایرانی حضور داشتند.
محمد فرجی سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در آغاز این سمینار بر حمایت دولت ایران از صنعت فرش و نیز توسعه و گسترش بازار فرش در سطح جهان تاكید كرد.
وی فرش ایرانی را بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی مردم ایران برشمرد و گفت: امیدواریم كه فرش اصیل ایرانی بتواند با تلاش های جاری به جایگاه خوبی در بازارهای جهان از جمله آفریقای جنوبی دست یابد.
مجتبی فیض اللهی معاون مركز ملی فرش ایران نیز در آغاز این سمینار گفت: این مركز به عنوان یك نهاد دولتی از تجار و بازرگانانی كه در زمینه فرش اصیل ایرانی در آفریقای جنوبی و در سایر كشورها فعال هستند حمایت خواهد كرد.
وی از آفریقای جنوبی به عنوان یكی از بازارهای جدید بازار فرش ایران یاد كرد و گفت: در این زمینه بدنبال تشكیل انجمن دوستی ایران و آفریقای جنوبی در زمینه صادرات فرش هستیم .