0

عربستان به کدام سو می‌رود؛ سرکوب وحشیانه انقلابیون یا جنگ داخلی

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

عربستان به کدام سو می‌رود؛ سرکوب وحشیانه انقلابیون یا جنگ داخلی

 

  انقلابیون عربستانی که حالا تهدید به قیام مسلحانه کرده‌اند، این کشور را وارد مرحله‌ جدیدی کرده‌اند که یا مانند بحرین دچار سرکوب وحشیانه می‌شود و یا اینکه مانند لیبی، این کشور را وارد یک جنگ داخلی می‌کند.

 

خبرگزاری فارس: عربستان به کدام سو می‌رود؛ سرکوب وحشیانه انقلابیون یا جنگ داخلی

 

طی روزهای گذشته برخی از شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک و توئیتر از تاسیس نخستین هسته‌های مقاومت مسلحانه مردمی علیه آل سعود تحت عنوان «ارتش آزاد عوامیه» یا «ارتش آزاد شیعه» توسط هواداران آیت الله «شیخ باقر النمر»، روحانی مبارز عربستانی خبر دادند.

این فعالان شیعه هدف از تشکیل ارتش آزاد العوامیه در شرق عربستان را قیام علیه حکومت آل سعود خوانده و اعلام کرده‌اند که ارتش آزاد العوامیه فعالیت نظامی خود را در برخی مناطق از پیش تعیین شده عربستان آغاز خواهد کرد و در ابتدا حملاتی علیه برخی مراکز امنیتی و دستگاه‌های وابسته به آل سعود انجام خواهد داد.

انتشار خبری که کابوس رژیم سعودی شد 

انتشار این خبر بازتاب‌های وسیعی داشته و مقامات سعودی را وارد کابوسی کرد که از زمان تحولات منطقه‌ طی یک سال و نیم گذشته نگران گرفتاری در آن بودند. 

نگرانی مقامات سعودی از زمان شکل گیری اعتراضات و گسترش آن در بحرین عمیق‌تر شد به گونه‌ای که در همان ابتدای تظاهرات، نیروهای امنیتی و نظامی سعودی تحت عنوان نیروهای «سپر جزیره» بسرعت وارد بحرین شده و شروع به سرکوب وحشیانه معترضان کردند.

بطور خلاصه می‌توان نقض گسترده حقوق بشر، تقسیم ناعادلانه ثروت، نبود آزادی‌های مذهبی و فردی، نادیده گرفتن حقوق زنان و اداره کشور توسط یک خاندان فاسد و ارتباط گسترده با رژیم صهیونیستی و آمریکا را از دلایل اصلی اعتراض‌های شیعیان عربستانی به طور خاص و در دایره‌ای گسترده تر قشر فقیر و متوسط جامعه عربستان علیه حاکمان سعودی خواند.

تغییرات امنیتی در سطوح مدیریتی برای مقابله با بحران

به تدریج و پس از گذشت بیش از یکسال از تحولات در بحرین و ناکامی رژیم سعودی در سرکوب معترضان بحرینی، آل سعود مجبور به تغییراتی در دستگاه‌های داخلی خود برای تجدید نظر در اوضاع جاری در کشور شده و بندر بن سلطان ریاست سرویس اطلاعات این کشور را بر عهده گرفت تا از سرایت انقلاب بحرین به عربستان جلوگیری کند.

منطقه شرق عربستان که عمدتاً شیعه نشین است را می‌توان کانون اعتراضات علیه حکومت آل سعود خواند که به رهبری شیخ نمر النمر به پا خواسته و خواهان بازیابی حقوق پایمال شده خود است.

با گسترش اعتراضات در این منطقه، رژیم سعودی در تیرماه سال جاری این رهبر انقلابی را در عملیاتی خشونت آمیز بازداشت کرد. نیروهای سعودی وی را قبل از بازداشت، به ضرب گلوله جنگی مجروح کردند.

مقامات امنیتی سعودی بر این باور بودند که با بازداشت شیخ نمر و در نتیجه فقدان رهبری در بین انقلابیون، آنها به سرعت پراکنده و خاموش خواهند شد؛ اما اینگونه نشد و دامنه اعتراضات گسترده شد به گونه‌ای که ریاض و جده را نیز تحت تاثیر قرار داده و در اعتراض‌های مردمی ریاض و جده که مقابل وزارت کشور سعودی برگزار شد، بیش از 6 هزار شهروند عربستانی بازداشت شدند تا شاید با موج بازداشت‌ها بتوانند در مقابل این حرکت انقلابی که حالا کل عربستان را در نوردیده است، بایستند.

بزرگترین اشتباه رژیم سعودی در مقابل انقلابیون

بازداشت شیخ نمر که به گفته مقامات وزارت کشور عربستان بدلیل فتنه انگیزی وی در کشور صورت گرفته را شاید بتوان بزرگترین اشتباه رژیم سعودی نامید چراکه پس از آن دامنه اعتراضات به صورت تصاعدی افزایش یافت.

حتی منابع دیپلماتیک غربی در بروکسل نیز تاکید دارند که اقدام دولت سعودی در بازداشت شیخ "نمر النمر" از روحانیان برجسته شیعی شرق عربستان و از بزرگترین مخالفان رژیم حاکم یک اقدام امنیتی و سیاسی بسیار خطرناک برای ثبات شرق این کشور که آتش زیر خاکستر است، به شمار می‌آید.

منطقه شرقی عربستان دارای چاه‌های نفت زیادی است و روزانه چند میلیون بشکه نفت از آن استخراج می‌شود که هرگونه بی ثباتی در آن ضربات سنگینی را متوجه رژیم آل سعود خواهد کرد.

بلافاصله پس از بازداشت شیخ نمر شمار زیادی از مردم عربستان در شهر العوامیه تظاهرات کردند و نیروهای امنیتی برای سرکوب آنها از گلوله‌های جنگی استفاده کردند.

نیروهای امنیتی عربستان تظاهراتی را که در منطقه الشرقیه روی می‌دهد را نوعی "تروریسم جدید" توصیف و اعلام کرده‌اند که با آن مقابله خواهند کرد.

تاکتیک رسانه‌ای آل سعود علیه انقلابیون

رژیم سعودی به موازات این تحرکات در عرصه میدانی در عرصه رسانه‌ای نیز فعالیت خود را شدت بخشید به گونه‌ای که تلاش می‌کند بر اخبار اعتراضی در مرکز و سایر نقاط عربستان سرپوش بگذارد و نگاه‌ها را تنها به منطقه الشرقیه و اعتراض‌های شیعیان این کشور متوجه کند.

اما این حربه نیز کارساز نیفتاده و مردم بر دامنه و شدت اعتراضات خود افزوده‌اند که شمار شهدای روز افزون انقلاب عربستان موید این مطلب است.

از سوی دیگر خانواده‌های بازداشت شدگان سیاسی با برگزاری تجمع اعتراض آمیز مقابل مسجد "الراجحی"، از بزرگترین مساجد "ریاض"، آزادی همه زندانیان را خواستار شده‌اند.

گسترش دامنه اعتراضات به سرتاسر عربستان به همراه اعلام گروه‌های مبارز مبنی بر آغاز مبارزه مسلحانه با حکومت سعودی، رژیم را وارد مرحله جدی چالش کرده است که اگر این مبارزات آغاز شود به طور قطع باید شاهد درگیری‌های خونین شهری بین مخالفان که تعداد آنها بسیار زیاد است با مقامات امنیتی باشیم که این موضوع علاوه بر خسارت‌های فراوان از جمله تحت تاثیر قرار دادن صادرات نفت این کشور، پایه‌های نظام سعودی را متزلزل خواهد کرد که این موضوع برای غرب نیز نگرانی بسیاری آفریده است.

تحرکات دیپلماتیک سعودی برای مقابله با انقلاب این کشور

بیداری اسلامی رفته رفته عربستان را نیز در خواهد نوردید و این موضوع را می‌توان از هم اکنون در تحرکات مقامات سعودی مشاهده کرد که با خرید تسلیحات نظامی پیشرفته غربی، رایزنی با کشورهای تاثیر گذار در این تحولات از جمله ایران، تغییرات مدیریتی در سطوح امنیتی و نیز سرکوب برخی معترضان و تطمیع برخی دیگر برای مدیریت بحران کنونی مشاهده کرد.

باید دید بحران گسترش یافته در عربستان مانند تحولات لیبی پیش خواهد رفت یا بحرین؛ یعنی جنگ داخلی یا سرکوب معترضان.

دوشنبه 30 مرداد 1391  8:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها