0

اخبار قرآنی 30 مرداد

 
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

اخبار قرآنی 30 مرداد

 

وزير فرهنگ سودان تصريح كرد:
يافتن آزادی عمل در خاورميانه؛ هدف غرب از ايران هراسی

گروه سياسی و اجتماعی: احمد بلال عثمان خاطرنشان كرد: توطئه ايران هراسی به جهت ترساندن دولت های منطقه از كانون ايستادگی در برابر زياده خواهی های استكبار و يافتن آزادی عمل در دستيابی به منابع غنی خاورميانه صورت می گيرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، احمد بلال عثمان، وزير فرهنگ و تبليغات سودان در همايش «قدس و بيداری اسلامی» که با تلاش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارطوم برگزار شد، بر لزوم وحدت امت اسلام برای نابودی رژيم صهيونيستی و آزادی سرزمين های اشغالی از چنگال اشغالگران و بازگرداندن قدس شريف به امت اسلام تأكيد كرد.

وی در ادامه گفت: متأسفانه از سوی استكبار جهانی به سركردگی امريكا و رژيم صهيونيستی اين چنين به كشورهای منطقه وانمود می شود كه دشمن درجه يك آن ها ايران است نه اسرائيل.

وزير فرهنگ سودان افزود: اين توطئه ايران هراسی به جهت ترساندن دولت های منطقه از كانون ايستادگی در برابر زياده خواهی های استكبار و دست يافتن به منابع غنی خاورميانه صورت می گيرد.

وی از رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران به جهت تلاش برای برپايی چنين همايش هايی در خصوص موضوع قدس و حمايت از مردم مظلوم فلسطين تشكر كرد.

 

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:41 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

سفير ايران در كرواسی عنوان كرد؛
بحران های ساختگی در منطقه، ابزار منحرف كردن اذهان از خطر اسرائيل

گروه سياسی و اجتماعی: شريف خدايی گفت: آمريكا در تلاش است با ايجاد برخی بحران های ساختگی در منطقه، توجه مردم جهان را از جنايات و تهديدات رژيم اشغالگر قدس عليه مردم فلسطين و بلكه كل خاورميانه منحرف نمايد كه تا حدودی در اين امر موفق شده است اما دنيای اسلام بايد در مقابل اين توطئه بايستد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت سفارت و رايزنی فرهنگی ايران در زاگرب، مراسم گرامی داشت روز جهانی قدس در مركز اسلامی شهر زاگرب و با حضور ائمه جماعات و مسلمانان اين شهر برگزار شد.

در اين مراسم شريف خدايی، سفير جمهوری اسلامی ايران در كرواسی در جمع نمازگزاران جمعه گفت: روز قدس، يادگار ارزشمند حضرت امام خمينی(ره)، روز همبستگی و اتحاد ميان مسلمين و نماد وحدت امت اسلام است.

وی افزود: با گذشت بيش از 60 سال از اشغال فلسطين، مردم اين سرزمين، همچنان شاهد اقدامات تروريستی و نژادپرستانه رژيم اسرائيل در كشتار مردم بی دفاع، محاصره گسترده مناطق فلسطينی، تخريب خانه ها و توسعه ساخت شهرك های يهودی می باشند.

شريف خدايی ادامه داد: اين درحالی است كه كشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر و سازمان های بين المللی تنها نظاره گر اين جنايات هستند.

وی گفت: آمريكا در تلاش است با ايجاد برخی بحران های ساختگی در منطقه، توجه مردم جهان را از جنايات و تهديدات رژيم اشغالگر قدس عليه مردم فلسطين و بلكه كل خاورميانه منحرف نمايد كه تا حدودی در اين امر موفق شده است اما دنيای اسلام بايد در مقابل اين توطئه بايستد.

در ادامه اين مراسم حافظ افندی خليلی، امام جماعت مركز اسلامی زاگرب در خطبه های نماز جمعه با تأكيد بر ضرورت ياری رساندن و كمك به مردم مظلوم فلسطين برای آزادی قدس دعا كرد.

در حاشيه اين مراسم، نمايشگاه محصولات فرهنگی شامل دو عنوان كتاب «كلمات قصار حضرت امام خمينی(ره)» و «حديث بيداری»، پوسترهای روز قدس، لوح فشرده «زيتون سرخ» فيلم هايی با موضوع فلسطين، الواح فشرده تلاوت های قرآن مجيد و قرآن های جيبی برپا شد.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:42 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

جواد آرين‌منش:
خبرگزاری ایکنا فرصت مناسبی برای توسعه فرهنگ قرآنی در اختیار دارد

گروه فعالیت‌های قرآنی: عضو حزب موتلفه اسلامی با بيان اينكه خبرگزاری ايكنا يك فرصت بسيار مناسب برای توسعه فرهنگ قرآنی در كشور را در اختیار دارد، ابراز كرد: رسانه‌ها جزء اركان اصلی توسعه كشور محسوب می‌شوند.

جواد آرين‌منش، عضو حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی با بيان اينكه خبرگزاری ايكنا يك فرصت بسيار مناسب برای توسعه فرهنگ قرآنی در كشور را در اختیار دارد ابراز كرد: رسانه‌ها جزء اركان اصلی توسعه كشور محسوب می‌شوند.

وی يادآور شد: اگر قرار باشد در حوزه فرهنگ، اقتصاد و قرآن رشد داشته باشيم نيازمند داشتن رسانه‌های قدرتمند هستيم تا در اين زمينه زيرساخت های فرهنگی را فراهم كنند كه خبرگزاری ايكنا توانسته است اين رسالت را به دوش بگيرد.

نائب رييس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم افزود: با توجه به كاركردهای فرهنگی در جامعه اسلامی اما همچنان مسئله فرهنگ و قرآن در كشور و در مجلس شورای اسلامی مظلوم است.

وی با انتقاد از حضور نیافتن نمايندگان در كميسيون فرهنگی مجلس اظهار كرد: مظلوم‌ترين بخش مجلس شورای اسلامی كميسيون فرهنگی است كه با زحمت بسيار 12 نفر اعلام آمادگی كردند كه در كميسيون حضور پيدا كنند.

آرين‌منش ادامه داد: حتی شخصيت‌های برجسته فرهنگی مجلس نیز در اين كميسيون حضور ندارند و كميسيون‌های ديگری را ترجيح دادند.

نماينده سابق مردم مشهد و كلات در مجلس شورای اسلامی عنوان كرد: همچنان كه فرهنگ در نظام بودجه ريزی و نظام مديريتی مظلوم است در مجلس هم مظلوم واقع شده است.

آرين‌منش با بيان اينكه همه بخش‌های مجلس مهم و نياز است، تصريح كرد: اگر اولويت بندی شود، مسائل فرهنگی در كشوری كه انقلابش انقلاب فرهنگی است و نقطه قوت این انقلاب، حوزه‌های فرهنگی، علمی و آموزشی است، كميسيون فرهنگی بايد پر رونق‌ترين كميسيون مجلس باشد.

وی با اشاره به اينكه بسياری از نيروهايی كه در كميسيون فرهنگی بودند الان در كميسيون‌های ديگری مشغول به فعاليت شدند، افزود: این امر بیان می‌کند که موضوع قرآن و فرهنگ همچنان در كشور ما مظلوم است و مظلوم تر از آن در مجلس شورای اسلامی است.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:42 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

برگزاری چهاردهمين دوره تربيت مربی قرآن در موسسه رضوان علوی

گروه فعالیت‌های قرآنی: چهاردهمين دوره تربيت مربی قرآن كريم در موسسه قرآن و عترت رضوان علوی در مشهد برگزار می‌شود.

مرضيه دلالی‌نژاد، مدير موسسه قرآن و عترت رضوان علوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه خراسان رضوی گفت: چهاردهمين دوره تربيت مربی قرآن كريم در قالب طرح جوادالائمه(ع) در موسسه قرآن و عترت رضوان علوی از هفته دوم شهريورماه در مشهد آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه طول اين دوره 18 روز است، افزود: در اين دوره 25 نفر ثبت نام كرده‌اند كه فارغ التحصيلان با اخذ گواهی پايانی می‌توانند در مهدهای قرآنی شروع به فعاليت كنند.

دلالی‌نژاد درباره شرایط شركت در اين دوره‌ها يادآور شد: متقاضيان باید حداقل دارای مدرك ديپلم و ترجيحا ليسانس و مربی مهد و دارالقرآن باشند.

وی با اشاره به اینکه طرح آموزش قرآن جوادالائمه(ع) با همكاری اداره فرهنگ و ارشاد و تعامل با آموزش و پرورش طراحی شده است، افزود: اين طرح خروجی بررسی‌های يك گروه كارشناس بر روی طرح‌های استاد محسنی و مكتب القرآن است.

مدير موسسه قرآن و عترت رضوان علوی بیان كرد: هدف از اجرای طرح تربيت مربی جواد الائمه برطرف شدن ناسازگاری لحن فارسی و عربی آموزش قرآن در مرحله دبستان است که در اين طرح شيوه انتقال قرآن و عترت به صورت همزمان به مربی آموزش داده می‌شود.

وی با بیان اینکه مربی در اين طرح نحوه انتقال نكته‌های بهداشتی، اخلاقی و... را آموزش می‌بيند، گفت: امتياز اين طرح نسبت به ساير طرح‌های آموزشی در اين است كه كودكان بدون همكاری والدين پيشرفت می‌كنند.


peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:42 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

نهادینه شدن فرهنگ وقف در جامعه ضروری است

نمایندگی کاشمر: رئيس اداره اوقاف و امور خيريه كاشمر گفت: بايد فرهنگ وقف در جامعه نهادينه شود و مردم بدانند كه وقف يك نوع معامله با خداست همان‌گونه كه جهاد معامله شهيدان با خدا است.

حجت‌الاسلام تدينی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با بيان اينكه معامله با خدا چند ويژگی دارد، گفت: معامله با خداوند ماندگار و پايدار است، در آن كلاه‌برداری در كار نيست و در اين نوع معامله خفت، خواری و اضطراب وجود ندارد.

وی با بیان اینکه وقف يك معامله پر سود است و اين سود در دنيا و آخرت به انسان بر می‌گردد، تصریح کرد: بايد فرهنگ وقف در جامعه نهادينه شود و مردم بدانند كه وقف يك نوع معامله با خداست همان‌گونه كه جهاد معامله شهيدان با خدا است.

تدینی با اشاره به اهميت برگزاری نماز در بقاع متبركه اظهار کرد: اگر بقعه‌ای اقامه نماز جماعت نداشته باشد يعنی برنامه‌های فرهنگی آن دارای نقص جدی است.

وی افزود: اولويت اول برنامه‌های فرهنگی بايد اقامه نماز باشد چرا كه نماز مسئله اساس و مهمی است كه بايد همت و دقت بيشتری در اقامه آن صورت گيرد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر با بيان اينكه دشمن در جنگ نرم اقدامات زيادی انجام داده است، تأكيد كرد: ابزار ما در مقابله با جنگ نرم با دشمن مانند مناسبت‌های مذهبی و البته اقامه نماز جماعت، است.

وی بيان کرد: در حال حاضر هيچ بقعه‌ای در كاشمر وجود ندارد كه سه وعده نماز را به‌طور منظم در طول سال برگزار كند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر هم چنين با اشاره به نقش تاثيرگذار اماكن مقدس بر جوانان گفت: بقاع متبركه با سير جوانان در فضاهای معنوی آن‌ها را به ياد خدا و اهل بيت(ع) می‌اندازد و از اين لحاظ بسيار پرجاذبه و تاثير گذار است.

وی ضمن مهم دانستن وجود نيروهای انسانی در كنار بقاع متبركه، اظهار كرد: راهكار اساسی برای تبديل بقاع متبركه به قطب فرهنگی استفاده از نيروهای انسانی خوب برای تبيين معارف و پاسخگویی به شبهات است.

وی همچنين در خصوص نذورات گفت: بخشی از درآمد امامزاده سيد مرتضی(ع) از محل نذورات و هدايای مردمی تامين می‌شود كه اين امر نشان دهنده عمق ارادت و توجه به اين حرم مطهر است.

حجت‌الاسلام تدينی افزود: اين نذورات و هدايا در امور فرهنگی، عمرانی و خدماتی آستان مقدس هزينه می‌شود.


peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:42 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

كتاب «رؤيت هلال ماه در فقه مذاهب اسلامی» چاپ و منتشر شد

نمایندگی آستان قدس رضوی: بنياد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی كتاب «رؤيت هلال ماه در فقه و مذاهب اسلامی» را چاپ و منتشر كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه خراسان رضوی، بنياد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی كتاب «رؤيت هلال ماه در فقه و مذاهب اسلامی» را چاپ و منتشر كرد.

«مذاهب فقهی اسلامی»، «ثبوت رؤيت هلال»، «رؤيت با چشم مسلح»، «حكومت و مسئله رؤيت» و «مسئله افق» سرفصل‌های كتاب «رؤيت هلال ماه در فقه مذاهب اسلامی» است.

پيامدهای ناگوار اختلاف در اعلان اول ماه و غالبا عيد سعيد فطر، موضوعی است كه همه ساله در كشورهای اسلامی تكرار شده و باعث بروز مشكلاتی می‌شود.

امروزه با پيشرفت‌های تكنولوژی مخابرات و رشد و توسعه وسايل ارتباطی، فاصله ميان شهرها و كشورها برداشته شده و هر خبر و حادثه‌ای در اندك زمان به همه‌جا می‌رسد، از اين رو اختلاف در رؤيت هلال و تعيين اول ماه به صورت يك معضل دينی ـ اجتماعی درآمده و لطمه‌های فراوانی را به حيثيت جامعه اسلامی وارد می‌سازد.

نويسنده كتاب «رؤيت هلال ماه در فقه مذاهب اسلامی»، برای بهبود وضع موجود مشتركات مذاهب را نظر احكام و آرای فقها در همه ادوار فقهی را از گذشته تا حال حاضر مورد بررسی قرار داده است.

در بخش نخست اين كتاب، ضرورت وحدت، منابع و مصادر احكام، خاستگاه اختلافات فقهی، آشنايی با مذاهب فقهی و... مورد توجه قرار گرفته است.

در بخش دوم، نويسنده مطالبی از قبيل اثبات اول ماه، راه‌های شرعی اثبات اول ماه و راه‌های غيرمتعارف رؤيت را بيان كرده است.

رؤيت با چشم مسلح و به‌كارگيری ابزار بينايی، جايگاه حكم حاكم، مصداق حاكم و رابطه زمامدار با حاكم شرع از موضوعاتی است كه در بخش سوم و چهارم كتاب «رؤيت هلال ماه در فقه مذاهب اسلامی» به آن پرداخته شده است.

در بخش پنجم، نويسنده پژوهشی علمی ـ فقاهتی در خصوص افق و رابطه آن با ثبوت هلال انجام داده و به طور مفصل آن‌ را مورد بررسی قرار داده است.

توجه به مبانی فقهی همه مذاهب اسلامی و پرهيز از دگرستيزی كه همواره زمينه‌ساز تكفير و تحقيرهای تعصب‌آميز بوده، توجه به مشتركات فقهی مذاهب رسمی اسلامی و بی‌اعتبار کردن ديدگاه‌های فرق ضاله‌ای چون وهابيت، غاليان و....، تلاش برای از ميان بردن موانع وحدت مسلمانان و برداشتن گام‌هايی در راه تقريب مذاهب اسلامی از جمله مواردی است كه در نگارش اين كتاب نويسنده به آن توجه كرده است.

یادآور می‌شود، اين كتاب در 124 صفحه و در قطع رقعی و در تيراژ 2 هزار نسخه برای نخستين‌بار در مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی به چاپ رسيده است.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:42 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

هدف ارايه نسخ خطی قرآن جذب پژوهشگران قرآنی است

گروه فرهنگ و هنر: جذب پژوهشگرانی قرآنی هدف از ارايه نسخ خطی قرآن و نسخ چاپی ممتاز در نمايشگاه قرآن توسط مركز اسناد و امور كتابخانه‌های آستان قدس رضوی است.

حسين مخبر داوودی، كارشناس نمايشگاه‌های سازمان كتابخانه‌های آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی گفت: جذب پژوهشگرانی قرآنی هدف از ارايه نسخ خطی قرآن و نسخ چاپی ممتاز در نمايشگاه قرآن توسط مركز اسناد و امور كتابخانه‌های آستان قدس رضوی است.

وی تصریح کرد: سازمان كتابخانه‌ها و اسناد آستان قدس رضوی بزرگ‌ترين گنجينه عظيم نسخ خطی را در اختيار دارد كه شامل 15 هزار نسخه قرآنی و جزء قرآنی منسوب به ائمه معصومين(ع) از قرن اول هجری تا قرن 13 و 14 هجری و هدايای مقام معظم رهبری می‌شود.

داوودی افزود: مركز اسناد و امور كتابخانه‌های آستان قدس به منظور آشنايی پژوهشگران قرآنی با منابع موجود در مركز اسناد همزمان با نمايشگاه قرآن مشهد در تهران و ابنيه شماره 1 آستان قدس و سازمان كتابخانه‌ها، نمايشگاه‌هایی را برپا كرده است.

داوودی با تاكيد بر اينكه در نمايشگاه قرآن مشهد چند قرآن منسوب به ائمه(ع) ارايه شد، تصريح كرد: قرآن‌های منسوب به ائمه معصومين(ع) از جمله حضرت علی(ع)، امام حسن(ع)، امام حسين(ع)، امام موسی كاظم(ع)، امام سجاد(ع) و قرآن‌هايی كه به لحاظ تذهيب و كاغذ ممتاز هستند، با خط ريحان، نستعليق و خط نسخ در نمايشگاه مشهد ارايه شد.

وی با بيان اينكه مقام معظم رهبری بزرگ‌ترين واقف نسخ خطی قرآن به مركز اسناد و امور كتابخانه‌های آستان قدس رضوی است، ابراز كرد: به دليل تعداد زياد اهدايی‌های واقفان به آستان قدس رضوی موزه ويژه نسخ اهدايی ايشان درنظر گرفته شده است.

داوودی با اشاره به اينكه آستان قدس رضوی يكی از برزگترين مراكز نگهداری پژوهش‌های قرآنی است، يادآورشد: تمام قرآن‌ها و نسخ خطی در مركز اسناد آستان قدس به بهترين وجه نگهداری مي‌شود و تماما آن‌ها به صورت ميكروفيلم در اختيار پژوهشگران قرآنی قرار مي‌گيرد.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:42 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

صبح امروز؛
نماز عيد فطر كربلا در بين الحرمين برگزار شد

گروه بين الملل: نماز عيد سعيد فطر با شكوه هرچه تمام تر در بين الحرمين كربلا اقامه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) از كربلای معلی، نماز عيد فطر، امروز 30 مردادماه، مصادف با اول شوال به افق عراق، ساعت 6 بامداد به وقت محلی و 7:30 بامداد به وقت تهران با امامت آيت الله سيدمرتضی قزوينی اقامه شد.

اين گزارش حاكی است، استقبال از اين مراسم به اندازه ای بوده است كه علاوه بر فضای بين الحرمين، صفوف نمازگزاران تا تل زينبيه نيز ادامه يافت.

از نكات ديدنی نماز عيد فطر در كربلا برگزاری اين نماز با حضور ملل مختلف و كنار هم قرار گرفتن شيعيان جهان در يك پيكره واحد بود.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

تمام مسائل فرهنگی بايد متاثر از قرآن باشد

گروه فرهنگ و هنر: رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور گفت: بايد حوزه فرهنگ و هنر ما كه نگاه اسلامی دارد از قرآن و عترت تاثير بگيرد تا منتج به فرهنگ سازی صحيح شود.

سيد احمد قلندری، رييس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی نيشابور در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه خراسان رضوی در خصوص فعاليت‌های قرآنی نيشابور با بیان اینکه بايد فعاليت‌های فرهنگی و دينی را سرلوحه كار خويش قرار دهيم، گفت: امروز استراتژی دولت در بخش فرهنگی نيز بر اساس قرآن محوری و مسجد محوری بنا شده است و وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با راه‌اندازی دفتر ترويج و توسعه فعاليت‌های قرآنی در سال 86 تا كنون ميلياردها تومان در اين بخش هزينه کرده كه اميدواريم بتوانيم به نقطه مطلوب كه همان فرهنگ قرآنی است، دست يابيم.

قلندری ابراز کرد: بايد حوزه فرهنگ و هنر ما كه نگاه اسلامی دارد از قرآن و عترت تاثير بگيرد تا منتج به فرهنگ سازی صحيح شود.

وی با بیان اینکه سياست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذاری كارها به مردم و برای مردم است كه سه اصل هدايت، حمايت و نظارت را در دستور كار قرار داده است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر 15 موسسه قرآن و عترت و موسسه فرهنگی، هنری فعال در شهرستان نيشابور هستند كه پس از مشهد بيشترين مراكز فرهنگی را در خراسان رضوی دارا هستيم.

قلندری عنوان کرد: ما در راستای ارتقاء سطح دانش و بينش عمومی در خصوص مسائل اسلامی و اشاعه فرهنگ صحيح قرآنی، شناخت عميق مقام والای اهل بيت عصمت و طهارت(ع) به خصوص فرهنگ انتظار و مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان نظام و انقلاب نسبت به راه‌اندازی مراكز قرآن و عترت و فرهنگی و هنری اقدام کرده‌ايم.

وی با بیان اینکه ما تاكنون برای ده ها نفر اشتغال زايی مستقيم ايجاد كرده‌ايم كه با افزايش فعاليت‌ها تعداد اين شاغلان افزايش خواهد داشت، تصریح کرد: كليه علاقه‌مندان به خصوص فارغ التحصيلان دانشگاهی كه جويای كار در عرصه فرهنگی و علاقه‌مند به فعاليت‌های قرآنی و فرهنگی هنری هستند می‌توانند به امور فرهنگی اين اداره مراجعه کنند.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

جعفری خبر داد:
دو برابر شدن مدت برپایی هشتمین نمایشگاه قرآن مشهد

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدير كل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت: آمادگی مدت برپايی نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد با حمايت‌های استانداری خراسان رضوی در سال آینده تا 15 روز وجود دارد.

سيد جواد جعفری، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفت وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه خراسان رضوی گفت: آمادگی مدت برپايی نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد با حمايت‌های استانداری خراسان رضوی در سال آینده تا 15 روز وجود دارد.

وی اظهار کرد: معاون سياسی استاندار خراسان رضوی با حضور در نمايشگاه، موافقت خود را برای 15 روزه شدن نمايشگاه قرآن و عترت مشهد سال آينده اعلام كرد، لذا با حمايت های استانداری خراسان رضوی آمادگی افزايش مدت برپايی نمايشگاه قرآن و عترت مشهد را داريم.

وی با بيان اينكه برپايی نمايشگاه قرآن و عترت در ماه مبارك رمضان بستری را برای جان های روزه دار فراهم می كند تا در معرض كسب معرفت و انوار الهی قرار گيرند، اذعان كرد: نمايشگاه محلی برای كسب و تبادل تجربه و تعامل با ديگران است از اين رو با ورود بخش بين الملل می توان با خدمات و آثار قرآنی آن سوی مرزها آشنايی پيدا كرد همچنين دستاوردهای قرآنی و خدمات كشور را در قالب های مختلف به آن ها معرفی كنيم.

مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از حضور 8 كشور در بخش بين الملل هفتمين نمايشگاه بين المللی قرآن و عترت مشهد خبر داد و اظهار کرد: كشورهای لبنان، سوريه، تركيه، روسيه، افغانستان، فلسطين، قرقيزستان و مصر با حضور خود در سالن فردوسی به ارائه آثار هنری و پژوهشی قرآنی كشور خود می پردازند كه امكان شناخت را برای ما فراهم می كند.

جعفری در خصوص مدت برپايی نمايشگاه گفت: با توجه به اينكه برای برپايی نمايشگاه از مدت ها قبل برنامه ريزی می شود و نيروهای انسانی بسياری وقت صرف می‌كنند يك هفته برای عرضه و ارائه نمايش فعاليت های قرآنی مشهد كفايت نمی‌كند.

جعفری به حضور رسانه‌ها در نمايشگاه قرآن و عترت اشاره كرد و گفت: در نمايشگاه قرآن و عترت بايد در پی تجلی ارزش‌ها در مطبوعات بود بدين معنا كه ميزان خدمت رسانی مطبوعات به قرآن كريم در طول سال در معرض ديد و ارزيابی مردم قرار می‌گيرد.

وی برپایی «نمايشگاه تجلی ارزش‌ها در مطبوعات و خبرگزاری‌های شمال شرق كشور» را مطلوب دانست و تصريح كرد: امسال با همكاری مطبوعات شمال شرق كشور در هفتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد سالنی به رسانه‌ها اختصاص يافت و مطبوعاتی كه در جهت ارزش‌های دينی فعاليت بسيار داشته‌اند مورد تشويق مردم قرار می‌گيرند و اين تشويق‌ها زمينه ترغيب فعاليت بيشتر آنان را فراهم می‌كند.

وی حضور رسانه‌ها را در توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی موثر دانست و ادامه داد: برپايی نمايشگاه قرآن و عترت بستری برای عرضه خدمات تشكل‌های مختلف است ضمن اينكه وقتی يك عرصه تخصصی وارد فعاليت‌های قرآنی وارد می‌شود، آن عرصه تخصصی هم می‌تواند در جهت توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی كمك كند.

وی فعاليت‌های فرهنگی را چون پازلی عنوان كرد و ادامه داد: حوزه‌های فرهنگی در بخش‌های مختلف دارای جهت گيری واحد چون منويات مقام معظم رهبری، اهداف فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی، قوانين و... است لذا اين پازل وقتی كامل می‌شود كه تمام بخش‌ها با هم هماهنگ عمل كنند.

وی استقبال مردم را در نخستين روزهای نمايشگاه امسال بی نظير عنوان كرد و افزود: كيفيت، نوآوری و تنوع بخش‌ها و مردمی بودن نمايشگاه قرآن و عترت را می‌توان معيارهای اين استقبال دانست كه روز به روز نيز اين استقبال تقويت می‌شود.

جعفری با بيان اينكه نمايشگاه قرآن سال‌های پيشين با محدوديت فضا رو به رو بوده است، تصريح كرد: به لحاظ كمی هم اين دوره از نمايشگاه رشد قابل توجهی داشته و تا حد امكان يعنی در 23 هزار متر مربع خدمات و دستاورهای قرآنی تشكل‌های مختلف را عرضه كرده است.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

مسجد بدنه اصلی حفاظت از نظام در مقابل هجمه دشمنان است

گروه سیاسی و اجتماعی: امام جمعه شيرگاه، از مسجد به عنوان بدنه اصلی حفاظت از نظام اسلامی ايران در مقابل هجمه فرهنگی دشمنان ياد كرد.

حجت الاسلام محمد مهدوی، امام جمعه شيرگاه، در گفت و گو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه مازندران گفت: مساجد كانون همبستگی مسلمانان با محوريت ولايت فقيه است و بايد در اين سنگر فضايی ايجاد شود تا بتوان با جنگ نرم دشمنان بر ضد دين مبين اسلام مقابله كرد.

وی از مسجد به عنوان بدنه اصلی حفاظت از نظام اسلامی ايران در مقابل هجمه فرهنگی دشمنان ياد كرد و افزود: هيئت امنا و امام جماعات مساجد وظيفه خطيری در اين خصوص بر عهده دارند و بايد در اين عرصه تحليل گر باشند و با همدلی و ايجاد وحدت با جوانان، دژ محكمی در برابر دشمنان بسازند.

مهدوی مساجد را پايگاه مناسبی برای افشای مسائل سياسی و عملكرد شوم رژيم صهيونيستی دانست و اظهار كرد: جوانان مسجدی در مقابل اين توطئه ها، تكيه گاه معنوی مستحكمی برای هيئت امنا و ائمه جماعات هستند.

امام جمعه شيرگاه با تاكيد بر ضرورت توجه هر چه بيشتر به مساجد، بيان كرد: مساجد پايگاه دين و معنويت هستند و همچنين محور پيروزی انقلاب اسلامی بود و نبايد از مساجد دور شد بلكه بايد مساجد را هم از نظر ساخت و ساز و هم از نظر حضور آباد كنيم.

وی خاطر نشان كرد: اگر جامعه بتواند از پتانسيل ها و ظرفيت های مساجد استفاده صحيح كند، بسياری از مشكلات جامعه مرتفع می شود.

مهدوی با بيان اينكه مساجد تاريخ پرفراز و نشيبی در كشورهای اسلامی داشته اند از تلاش برخی جريان‌های فكری و نظام های استعماری برای كاهش نقش مساجد در امور مسلمانان خبر داد و افزود: بسياری به دنبال اين بودند كه مساجد تبديل به نهادهای ضعيف و غيرفعال در عرصه اجتماع شوند اما پيروزی انقلاب اسلامی باعث احيای مساجد در جامعه اسلامی شد.

امام جمعه شيرگاه تاكيد كرد: مساجد پايگاه اصلی مبارزه برضد رژيم شاه بودند و هر جريانی كه پايگاهی در مسجد نداشت، ارتباطی با توده‌های مردم نداشت و ارتباط اصيل تنها متعلق به روحانيان و مساجدی بود كه با توده مردم رابطه داشتند.

وی عنوان كرد: به روايت تاريخ، پيامبر گرامی اسلام(ص) پايه گذار اولين مسجد است و آن حضرت مكانی را پايه‌گذاری كرد كه علاوه بر عهده‌دار بودن نقش روحانی و معنوی، كانون فعاليت‌های اجتماعی مسلمانان نيز به شمار می‌رفت به همين دليل مسجد در طول تاريخ اسلام از ويژگی برجسته‌ای برخوردار بود و در آن زمان مسجد صرفاً نه محل عبادت كه در واقع همه امور مسلمانان در ابعاد مختلف از جمله عقايد و فعاليت‌های فرهنگی، عبادی، سياسی و اقتصادی در آن مكان انجام می‌شد و محور فعاليت های اجتماعی بوده است.

مهدوی افزود: مسجد پايگاه انسجام و يكپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشكيل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بيانگر هماهنگی و انسجامی است كه حضور در مسجد، فراهم می آورد در اينجاست كه افراد نمازگزار همچون قطره های آب به يكديگر می پيوندند تا دريايی از اتحاد را به نمايش در آورند.

امام جمعه شيرگاه خاطرنشان كرد: 21 آگوست (30 مرداد) مصادف با به آتش كشيدن مسجد الاقصی توسط صهيونيست جهانی است كه بنا به در خواست جمهوری اسلامی ايران، اين روز از سوی سازمان كنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شده است كه متعاقب آن از اين تاريخ يك هفته، هفته تكريم، تجليل، اعزاز و اكرام مساجد است و هفته تكريم و تجليل مساجد از 30 مرداد تا 5 شهريور در كشور ايران به طور گسترده برگزار می شود.

 

 

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

مسجد، حافظ هويت دينى و تجليگاه وحدت مسلمانان است

گروه سیاسی و اجتماعی: امام جمعه پل سفيد، مسجد را حافظ هويت دينى و تجليگاه وحدت مسلمانان جهان عنوان كرد.

حجت الاسلام احمد قربانی، امام جمعه پل سفيد، در گفت و گو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه مازندران گفت: مسجد، محل زيارت خداوند متعال مكانى است كه انسان با انجام عبادات خالصانه خويش در آن، در اوج تقرب به حق تعالى قرار مى گيرد و ملكوت اين عبادت و حضور خالصانه در مسجد به صورت نورى درخشان در تاريكى هاى عالم قيامت، براى او جلوه گر خواهد شد.

وی با اشاره به روايتی از نبى مكرم اسلام (ص) كه مساجد، انوار الهى هستند، خاطرنشان كرد: مساجد مايه زينت عالم خاك و انوار هدايتى هستند كه انسان هاى خداجو بايد مسير هدايت و راه سعادت خويش را از اين مراكز مبارك بيابند.

قربانی با اشاره به اينكه در برخى از روايات، با تعبيرى لطيف از مسجد به عنوان بازار آخرت ياد شده، اظهار كرد: همان گونه كه بازار، محل خريد و فروش و مبادله كالا و متاع هاى دنيوى است، مسجد نيز محل كسب امور معنوى و اسبابى محسوب می شود كه در سراى آخرت داراى كاربرد و تأثير است.

امام جمعه پل سفيد تصريح كرد: مسجد در جهان هستى، قلب تپنده معنويتى است كه درفضاى نورانى آن، آسمان و زمين به هم پيوند مى خورد و انسان در آن رشد و تكامل مى يابد؛ بنابراين مساجد ترجمان انديشه و اعتقاد يك امت و فرياد همه حنجره هاى پاك و خدایى است.

وی مسجد را حافظ هويت دينى و تجليگاه وحدت مسلمانان جهان عنوان كرد و افزود: مسجد از ابتدای تأسيس تاكنون يك نهاد فرهنگی به شمار می آيد كه به طور غيرمستقيم می تواند بر جامعه و كاركردهای اقتصادی آن اثرگذار باشد، اين كاركرد غيرمستقيم در بسياری از مواقع می تواند از كاركردهای مستقيم اثرش قوی تر باشد و انسجام و ارتباطات بين مردم را مستحكم تر و نزديكی قلب های مومنين را موجب شود.

قربانی اظهار كرد: كاركردهای مسجد بر متغيرهای اقتصادی غيرمستقيم است، به عنوان مثال قرائت دعای "ان الله و ملائكه يصلون علی النبی يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه و سلموا تسليما" پس از نماز جماعت در مسجد و دست دادن مردم با هم پس از نماز از سوی برخی اينگونه تعبير شده است كه بعد از نماز در مسجد به فقرا و محتاجان كمك كنيد و ميزان كمك را به صورت مخفی به نيازمندان برسانيد.

امام جمعه پل سفيد افزود: با نگاه به جامعه اسلامی در صدر اسلام می بينيم، كه مسجد علاوه بر كاركرد اجتماعی و نظامی در بحث اقتصادی هم كاركرد داشته است، چرا كه نيازهای افراد و نيازمندان در اين نهاد دينی اطلاع رسانی می شد و در اين فضای هماهنگ دينی و معنوی مردم به ياری يكديگر می شتافتند و بسياری از انفاقاتی كه در تاريخ اسلام به صورت ماندگار باقی مانده است، مانند انفاق اميرالمؤمنين علی (ع) و حضرت فاطمه (س) هم در مسجد پايه گذاری شده است.

وی بيان كرد: مسجد مهم ترين پايگاه عقيدتی، فكری و معنوی اسلام و پيوسته كانون هدايت و مبارزه بر ضد كفر و الحاد و ملجا و مأمن دلباختگان حق و فضيلت است.

قربانی عنوان كرد: چشمه زلال مبارزه و نهضت عليه باطل در طول تاريخ از مساجد جوشيده است و قيام مقدس مردم ايران كه به برقراری حكومت عدل اسلامی انجاميد نيرو و توان خود را از مساجد يافته و تمام نقشه های شوم دشمنان اسلام را كه كمر همت به نابودی اسلام ناب بسته اند، خنثی كرده است.

امام جمعه پل سفيد حاطرنشان كرد: در عصری كه تحول شگرف ارتباطات و عصری كه از آن به »دهكده جهانی» ياد می شود و عصری كه روزنامه ها، مجلات، راديو و تلويزيون، اينترنت، ماهواره و غيره نهايت تلاش خويش را در جذب مخاطب انجام داده و هر روز بر تنوع كار خويش می افزايند، نبايد از نقش رسانه ای مسجد و ويژگی های منحصر به فرد آن غفلت ورزيد.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

سيدمهدی تقوی:
توجه به سيره امام صادق(ع) موجب رهايی جهان اسلام از وابستگی علمی است

گروه فعاليت‌های قرآنی: دبير چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان ضمن تشريح اهداف برپايی اين رقابت‌ها، توجه به سيره امام صادق(ع) در تحول علوم را مايه رهايی جهان اسلام از وابستگی علمی عنوان كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان از 22 تا 25 شهريورماه در شهر تبريز برگزار می‌شود. اين دوره از رقابت‌ها شامل ويژگی‌ها و رويكردهايی است كه می‌توان به طرح مباحث ميان‌رشته‌ای و راهكارهای تحول در علوم با محوريت قرآن كريم اشاره كرد. در اين‌باره با حجت‌السلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، دبير چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان و رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور به گفت‌وگو نشستيم كه از نظر می‌گذرد.

*مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان دارای چه اهداف و چشم‌اندازهايی است؟

از همان ابتدای برگزاری اين مسابقات دغدغه هدف‌گذاری وجود داشت. نفس برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن كريم در همه اقشار امری مطلوب است و هر قدر برگزار شود باز هم جا دارد و نياز آن احساس می‌شود. برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن كريم برای گروه‌های مختلف هنرمندان، پزشكان، دانشجويان، اساتيد و .. اقدامی مطلوب محسوب می‌شود.

*بايسته‌های برپايی چنين برنامه‌های قرآنی در سطح بين‌المللی در چه مواردی مطرح می‌شود؟

تجربه فضای معنوی و شركت در رقابت‌های قرآنی فی‌نفسه كاری ارزشمند است و بايد به چنين برنامه‌های اهتمام داشته باشيم. البته بايد مراقب بود كه اين برنامه‌ها نبايد تالی فاسد و پيامد منفی به دنبال خود داشته باشد. اين پيامد منفی می‌تواند در زمينه اصراف خود را نشان دهد. ايجاد فضای قرآنی كه بيگانه با رسالت‌های يك برنامه بين‌المللی قرآن داشته باشد نيز از ديگر آسيب‌های اين برنامه‌ها است. ممكن است كه هم‌زمان اين برنامه‌ها در حال اجرا باشد و در جايی ديگر مسلمانان را قتل عام می‌كنند و اين رخداد هيچ انعكاسی در اين برنامه قرآنی نداشته باشد.

اگر برنامه‌ای به اين شكل ايجاد شود دارای آسيب و انحراف است و اين شيوه را مخالفان مكتب اهل بيت(ع) دنبال كردند و با پررنگ كردن جايگاه قرآن به شكل غيرمنطقی، نقش اهل بيت(ع) را كم‌رنگ كردند و تمام وظيفه را در حفظ و تلاوت ظاهری قرآن خلاصه كنند. آنها با اين شكل يك ظاهر دينی برای خود دست و پا می‌كنند كه اتهام غيردينی بودن به آنها وارد نشود. اگر ما مراقب آسيب‌ها و آفات مسابقات بين‌‌المللی قرآن كريم باشيم اين برنامه‌ها مبارك است.

هر قدر كه بتوان از اين مسابقات در جهت گسترش شناخت قرآن و الگوسازی قرآن صورت گيرد استفاده بهينه‌ای از اين فرصت صورت گرفته است هرچند كه حداقل‌های آثار اين مسابقات بين‌المللی قرآن كريم ارزشمند است زيرا هر حركتی كه در راستای انس با قرآن باشد، به ويژه آنكه در سطح بين‌المللی انجام شود ارزشمند است. اينكه آوازه قرآن در دنيا طنين‌انداز شود باعث مجد و عظمت وگستردگی اسلام می‌شود و اين امر مصداق تعظيم شعائر الهی در اين آيه است «ذَلِكَ وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ: اين است [فرايض خدا] و هر كس شعاير خدا را بزرگ دارد در حقيقت آن [حاكى] از پاكى دل‌هاست».

*اين دوره از رقابت‌ها چه رويكردهای جديدی در زمينه محتوايی دارد؟

چيزی كه در اين دوره سعی شد به آن توجه شود پررنگ‌كردن رويكرد علمی و دانشگاهی اين دوره از مسابقات بود كه در ادوار قبلی هم به اين موضوع توجه شده بود ولی سعی كرديم گام‌های بيشتری در اين عرصه برداريم. در فضای علمی جهان اسلام ما احتياج به يك نهضت علمی داريم. بحث تحول در علوم با محوريت قرآن كريم يكی از موضوعاتی است كه مورد مطالبه مقام معظم رهبری است و مخصوص به ايران نيست، بلكه دنيای اسلام برای اينكه به آزادی كامل برسد علاوه بر استقلال سياسی بايد استقلال علمی نيز پيدا كند و تا وقتی كه اين موضوع محقق نشود ما سيطره دنيای مادی در جهان اسلام را مشاهده می‌كنيم. به همين خاطر در كشورهای اسلامی انقلاب‌هايی صورت می‌گيرد و استقلال سياسی را به همراه دارد ولی باز هم دست استعمار در اين كشورها نفوذ دارد.

اين تحول در علوم بايد با كمك همه كشورهای اسلامی باهم انجام شود و بحث تحول در علوم دقيقاً محل درگيری ورويارويی جهان اسلام با غرب است. علم باعث سلطنت و نفوذ است و هر كس آن را به دست آورد فرمانروايی می‌كند. برای ايجاد يك حركت جمعی در بين جهان اسلام و همسويی آن در مسير تحول علوم، نيازمند الگوگيری از شخصيت حضرت امام صادق(ع) است و به همين خاطر مراسم افتتاحيه چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان در شب شهادت حضرت امام صادق(ع) برگزار می‌شود.

*آيا شروع مراسم اين دوره از مسابقات در شب شهادت حضرت امام صادق(ع) مناسبت محتوايی با رويكردهای اين رقابت‌ها دارد؟

در زمان امام صادق(ع) تحول گسترده علمی انجام شد و ايشان چهار هزار شاگرد كه بيشتر آنها از اهل سنت هستند، تربيت فرمودند و حضرت در واقع سرفصل‌ها و كليات اين تحول را در رشته‌های مختلف مطرح فرمودند كه باعث شد تمدن اسلامی يك چهره جديد به خود بگيرد و بتواند در رشته‌های مختلف صاحب مبنا باشد و يك نهضت علم يبا محوريت قرآن كريم شكل گرفت.

در اهل سنت ارادات ويژه‌ای به اما صادق(ع) وجود دارد و بزرگان آنها به شاگردی و حضو در كلاس درس امام صادق(ع) افتخار می‌كنند. اين سابقه مشترك بايد در مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان نيز پررنگ شود.

اگر ما بخواهيم دوباره به آن مجد و عظمات خود برگرديم بايد همه جهان اسلام تحول علوم با محوريت قرآن كريم را در دستور كا رخود قرار دهد و اين نقطه می‌تواند نقطه رهايی باشد. همانگونه كه عاشورا نقطه رهايی و مبارزه با ظلم و استكبار است و يك ادبيات مشترك ايجاد می‌كند، در حوزه علمی هم امام صادق(ع) به صورت خاص‌تر می‌تواند برای جهان اسلام مايه رهايی از وابستگی علمی باشد. ما در اين پيچ بزرگ تاريخی نيازمند تمسك به سيره اين امام هستيم تا روح ايمان و انگيزه لازم را در همه به خصوص دانشجويان ايجاد كند. دانشجويان قرآنی در واقع فرماندهان اين جبهه هستند و بايد با پيوند عميق معارف قرآنی بتوانند در حوزه رشته‌ای خود اصلاحات لازم را زمينه‌سازی كنند.

برنامه‌های ديگری همچون ديدار با مقام معظم رهبری در صورت امكان، نشست‌های تخصصی با حضور برجسته‌ترين اساتيد و كارشناسان و ... نيز در راستای برپايی چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان تدارك ديده شده است.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

سيدمهدی تقوی:
توجه به سيره امام صادق(ع) موجب رهايی جهان اسلام از وابستگی علمی است

گروه فعاليت‌های قرآنی: دبير چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان ضمن تشريح اهداف برپايی اين رقابت‌ها، توجه به سيره امام صادق(ع) در تحول علوم را مايه رهايی جهان اسلام از وابستگی علمی عنوان كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان از 22 تا 25 شهريورماه در شهر تبريز برگزار می‌شود. اين دوره از رقابت‌ها شامل ويژگی‌ها و رويكردهايی است كه می‌توان به طرح مباحث ميان‌رشته‌ای و راهكارهای تحول در علوم با محوريت قرآن كريم اشاره كرد. در اين‌باره با حجت‌السلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، دبير چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان و رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور به گفت‌وگو نشستيم كه از نظر می‌گذرد.

*مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان دارای چه اهداف و چشم‌اندازهايی است؟

از همان ابتدای برگزاری اين مسابقات دغدغه هدف‌گذاری وجود داشت. نفس برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن كريم در همه اقشار امری مطلوب است و هر قدر برگزار شود باز هم جا دارد و نياز آن احساس می‌شود. برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن كريم برای گروه‌های مختلف هنرمندان، پزشكان، دانشجويان، اساتيد و .. اقدامی مطلوب محسوب می‌شود.

*بايسته‌های برپايی چنين برنامه‌های قرآنی در سطح بين‌المللی در چه مواردی مطرح می‌شود؟

تجربه فضای معنوی و شركت در رقابت‌های قرآنی فی‌نفسه كاری ارزشمند است و بايد به چنين برنامه‌های اهتمام داشته باشيم. البته بايد مراقب بود كه اين برنامه‌ها نبايد تالی فاسد و پيامد منفی به دنبال خود داشته باشد. اين پيامد منفی می‌تواند در زمينه اصراف خود را نشان دهد. ايجاد فضای قرآنی كه بيگانه با رسالت‌های يك برنامه بين‌المللی قرآن داشته باشد نيز از ديگر آسيب‌های اين برنامه‌ها است. ممكن است كه هم‌زمان اين برنامه‌ها در حال اجرا باشد و در جايی ديگر مسلمانان را قتل عام می‌كنند و اين رخداد هيچ انعكاسی در اين برنامه قرآنی نداشته باشد.

اگر برنامه‌ای به اين شكل ايجاد شود دارای آسيب و انحراف است و اين شيوه را مخالفان مكتب اهل بيت(ع) دنبال كردند و با پررنگ كردن جايگاه قرآن به شكل غيرمنطقی، نقش اهل بيت(ع) را كم‌رنگ كردند و تمام وظيفه را در حفظ و تلاوت ظاهری قرآن خلاصه كنند. آنها با اين شكل يك ظاهر دينی برای خود دست و پا می‌كنند كه اتهام غيردينی بودن به آنها وارد نشود. اگر ما مراقب آسيب‌ها و آفات مسابقات بين‌‌المللی قرآن كريم باشيم اين برنامه‌ها مبارك است.

هر قدر كه بتوان از اين مسابقات در جهت گسترش شناخت قرآن و الگوسازی قرآن صورت گيرد استفاده بهينه‌ای از اين فرصت صورت گرفته است هرچند كه حداقل‌های آثار اين مسابقات بين‌المللی قرآن كريم ارزشمند است زيرا هر حركتی كه در راستای انس با قرآن باشد، به ويژه آنكه در سطح بين‌المللی انجام شود ارزشمند است. اينكه آوازه قرآن در دنيا طنين‌انداز شود باعث مجد و عظمت وگستردگی اسلام می‌شود و اين امر مصداق تعظيم شعائر الهی در اين آيه است «ذَلِكَ وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ: اين است [فرايض خدا] و هر كس شعاير خدا را بزرگ دارد در حقيقت آن [حاكى] از پاكى دل‌هاست».

*اين دوره از رقابت‌ها چه رويكردهای جديدی در زمينه محتوايی دارد؟

چيزی كه در اين دوره سعی شد به آن توجه شود پررنگ‌كردن رويكرد علمی و دانشگاهی اين دوره از مسابقات بود كه در ادوار قبلی هم به اين موضوع توجه شده بود ولی سعی كرديم گام‌های بيشتری در اين عرصه برداريم. در فضای علمی جهان اسلام ما احتياج به يك نهضت علمی داريم. بحث تحول در علوم با محوريت قرآن كريم يكی از موضوعاتی است كه مورد مطالبه مقام معظم رهبری است و مخصوص به ايران نيست، بلكه دنيای اسلام برای اينكه به آزادی كامل برسد علاوه بر استقلال سياسی بايد استقلال علمی نيز پيدا كند و تا وقتی كه اين موضوع محقق نشود ما سيطره دنيای مادی در جهان اسلام را مشاهده می‌كنيم. به همين خاطر در كشورهای اسلامی انقلاب‌هايی صورت می‌گيرد و استقلال سياسی را به همراه دارد ولی باز هم دست استعمار در اين كشورها نفوذ دارد.

اين تحول در علوم بايد با كمك همه كشورهای اسلامی باهم انجام شود و بحث تحول در علوم دقيقاً محل درگيری ورويارويی جهان اسلام با غرب است. علم باعث سلطنت و نفوذ است و هر كس آن را به دست آورد فرمانروايی می‌كند. برای ايجاد يك حركت جمعی در بين جهان اسلام و همسويی آن در مسير تحول علوم، نيازمند الگوگيری از شخصيت حضرت امام صادق(ع) است و به همين خاطر مراسم افتتاحيه چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان در شب شهادت حضرت امام صادق(ع) برگزار می‌شود.

*آيا شروع مراسم اين دوره از مسابقات در شب شهادت حضرت امام صادق(ع) مناسبت محتوايی با رويكردهای اين رقابت‌ها دارد؟

در زمان امام صادق(ع) تحول گسترده علمی انجام شد و ايشان چهار هزار شاگرد كه بيشتر آنها از اهل سنت هستند، تربيت فرمودند و حضرت در واقع سرفصل‌ها و كليات اين تحول را در رشته‌های مختلف مطرح فرمودند كه باعث شد تمدن اسلامی يك چهره جديد به خود بگيرد و بتواند در رشته‌های مختلف صاحب مبنا باشد و يك نهضت علم يبا محوريت قرآن كريم شكل گرفت.

در اهل سنت ارادات ويژه‌ای به اما صادق(ع) وجود دارد و بزرگان آنها به شاگردی و حضو در كلاس درس امام صادق(ع) افتخار می‌كنند. اين سابقه مشترك بايد در مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان نيز پررنگ شود.

اگر ما بخواهيم دوباره به آن مجد و عظمات خود برگرديم بايد همه جهان اسلام تحول علوم با محوريت قرآن كريم را در دستور كا رخود قرار دهد و اين نقطه می‌تواند نقطه رهايی باشد. همانگونه كه عاشورا نقطه رهايی و مبارزه با ظلم و استكبار است و يك ادبيات مشترك ايجاد می‌كند، در حوزه علمی هم امام صادق(ع) به صورت خاص‌تر می‌تواند برای جهان اسلام مايه رهايی از وابستگی علمی باشد. ما در اين پيچ بزرگ تاريخی نيازمند تمسك به سيره اين امام هستيم تا روح ايمان و انگيزه لازم را در همه به خصوص دانشجويان ايجاد كند. دانشجويان قرآنی در واقع فرماندهان اين جبهه هستند و بايد با پيوند عميق معارف قرآنی بتوانند در حوزه رشته‌ای خود اصلاحات لازم را زمينه‌سازی كنند.

برنامه‌های ديگری همچون ديدار با مقام معظم رهبری در صورت امكان، نشست‌های تخصصی با حضور برجسته‌ترين اساتيد و كارشناسان و ... نيز در راستای برپايی چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان تدارك ديده شده است.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد

آيت‌الله ايمانی:
عيد در انديشه اسلامی، پس از پشت سر گذاشتن دوره‌ای از تزكيه از راه می‌رسد

گروه انديشه: نماينده ولی فقيه در استان فارس با اشاره به امتياز اعياد اسلامی نسبت به اعياد ساير اديان و فرهنگ‌ها عنوان كرد: عيد در انديشه اسلامی پس از پشت سر گذاشتن دوره‌ای از تزكيه و تصفيه از راه می‌رسد.

آيت‌الله اسدالله ايمانی، نماينده ولی فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اشاره به امتياز اعياد اسلامی در نسبت با اعياد ساير اديان و فرهنگ‌ها، گفت: واژه «عيد» از ريشه «عود» به معنای بازگشت است و در انديشه اسلامی همواره عيد، وجهی از بازگشت به خداوند را بازگو می‌كند.

آيت‌الله ايمانی با اشاره به يكی از اعياد مسيحيان، بيان كرد: در كتاب مقدس و همچنين در قرآن آمده است كه حواريون حضرت عيسی(ع) از ايشان درخواست كردند كه خداوند مائده‌ای آسمانی را برای آنان نازل كند تا از طريق آن ايمان‌شان تقويت شود و به قدرت خداوند عالم پی ببرند. با نزول اين مائده و از آن پس حواريون و مسيحيان روز نزول مائده را به عنوان يكی از مهم‌ترين اعياد خود قرار داده و روز خوردن و آشاميدن را جشن گرفته‌اند.

وی با اشاره به عيد فطر به عنوان عيدی كه پس از يك ماه روزه‌داری و امساك از مفطرات و مشتهيات قرار دارد، عنوان كرد: عيد در انديشه اسلامی پس از پشت سر گذاشتن دوره‌ای از تزكيه و تصفيه از راه می‌رسد؛ همچنان كه عيد قربان به عنوان يكی ديگر از اعياد اسلامی، به ياد سفر حضرت ابراهيم(ع) برای قربانی كردن فرزند خود در راه خدا و انجام مناسكی از سوی ايشان، عيد اعلام شده و در حال حاضر نيز حجاج پس از پشت سر گذاردن مناسك حج، در سرزمين عرفات، منا و مشعر اين عيد را جشن گرفته و به مناسبت آن به اقامه نماز و انجام قربانی می‌پردازند.

امام جمعه شيراز با اشاره به بيان بعضی از بزرگان كه فطر را از فطرت دانسته‌اند، اظهار كرد: در اين معنا، عيد فطر، عيد بازگشت به فطرت اوليه است. گفته شده است كه «كل مولود يولد علی الفطرة؛ هر مولودی براساس فطرت متولد می‌شود» و اين فطرت، همان فطرت الهی است كه سايه‌افكندن آلودگی‌ها بر آن، موجب گمراهی فرد و دوری او از خداوند متعال می‌شود.

آيت‌لله ايمانی افزود: ماه مبارك رمضان فرصتی است كه می‌توان با روزه و شب‌زنده‌داری و آب توبه، گناهان را شست‌وشو داد و همچون كودكی تازه متولد شده و با فطرتی پاك در بارگاه الهی حاضر شد. همچنان كه در روايات نيز آمده است كه در پايان شب قدر اعلام می‌شود «فقد غفرالله لكم فعلكيم بالباقی؛ خدا گناهان شما را در گذشته بخشيد و بقيه امور و آينده را دريابيد» بنابراين عيد فطر عيد بازگشت به فطرت پاكی و سلامت، فطرت دوری از گناه و فطرت توحيد و خداشناسی است كه پس از يك ماه روزه‌داری و توبه و انابه به درگاه حضرت احديت(جل‌وعلا) ميسر شده است.

نماينده ولی فقيه در استان فارس از ميان روايات منقول از ائمه طاهرين(ع) درخصوص عيد فطر به حديثی از بحارالانوار اشاره و بيان كرد: در اين حديث بيرون آمدن مردم از خانه‌ها، رفتن به طرف مصلی، برپايی نماز و بازگشت از نماز همه در قالب مراحل معاد و صحنه‌های حشر و نشر افراد در روز قيامت، تصوير شده و ما را به بازگشتی كه در آينده‌ای حتمی و قطعی به سوی حضرت حق خواهيم داشت، وعده می‌دهد و روز حشر را يادآوری می‌كند.

وی با اشاره به مضمون اين روايت، اظهار كرد: در اين حديث مفصل توصيه شده است كه در هنگامی كه از خانه‌های خود خارج می‌شويد و لباس سفيد و پاكيزه پوشيده‌ايد و به سمت مصلی حركت می‌كنيد، از هنگام حشر و زمانی كه زنده شده و از قبرهايتان برخاسته‌ايد، ياد كنيد.

آيت‌لله ايمانی افزود: در اين حديث همچنين بيان شده است كه هنگامی كه به مصلی می‌رسيد و رو به قبله در كنار يكديگر قرار می‌گيريد، ياد آوريد آن هنگامی را كه همه شما در پيشگاه حضرت احديت در روز حشر اجتماع كرده‌ايد. در ادامه نيز به اين اشاره شده كه هنگامی كه به خانه‌هايتان بازمی‌گرديد، به ياد آوريد هنگامی را كه عده‌ای به سمت بهشت راهی‌اند و عده‌ای ديگر دوزخ و جهنم نتيجه اعمال‌شان است.

peymangb

دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها