مهر نوشت:
تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی و پاسخ ایران به این تهدیدها منجر به افزایش بهای طلای سیاه در بازار جهانی و حتی گران شدن بنزین به عنوان دماسنج انتخاباتی ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا شده است.
همزمان با گرم تر شدن دمای هوا در نیمکره شمالی بازارهای نفت هم با ثبت رکوردهای جدید قیمتی روزهای گرم و پر از مشتری را دنبال می کنند.
بر این اساس برای نخستین بار در تابستان سال 2012 میلادی بهای نفت خام در بازارهای آمریکا و اروپا با جهش قیمتی چند دلاری عمراه بوده است به طوریکه بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازار ICE لندن با افزایش حدود سه دلاری به بشکه ای 116 دلار و 60 سنت رسیده است.
در بازار نایمکس ایالات متحده هم هر بشکه نفت خام دبلیو.تی.آی آمریکا با افزایشی یک دلار و 27 سنت به 95 دلار و 60 به مشتریان عرضه شده است.
جهش قیمت نفت ایران در اروپا
همزمان با افزایش بهای طلای سیاه در اروپا، آمریکا و شرق آسیا، قیمت سبد نفتی اوپک و بهای هر بشکه نفت خام شبک و سنگین صادراتی ایران هم افزایش یافته است.
مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران هم با انتشار گزارشی درباره آخرین وضعیت قیمت فروش نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران، اعلام کرد: 15 اوت سالجاری میلادی بهای نفت خام سبک صادراتی ایران در بازارهای آسیایی 108 دلار و 87 سنت در هر بشکه معامله شده است.
همچنین نفت خام سبک ایران 15 اوت 2012 میلادی برای عرضه در بازارهای شمالغرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقای جنوبی به ترتیب به 109 دلار و 96 سنت، 106 دلار و 35 سنت و 108 دلار و 80 سنت به مشتریان خارجی تحویل داده شده است.
در همین حال، بهای نفت خام سنگین ایران هم در یک هفته گذشته با افزایش چند دلاری در بازارهای چهار گوشه جهان معامله شده است به طوریکه نفت خام سنگین ایران با بهای 106 دلار و 74 سنت به مشتریان آسیایی فروخته شده است.
قیمت نفت خام سنگین ایران برای عرضه در بازارهای شمال غرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقا به ترتیب به 108 دلار و 21 سنت، 105 دلار و 10 سنت و 107 دلار و 30 سنت معامله شده است.
از سوی دیگر بهای هر بشکه نفت خام سبک ایران در منطقه فوب سیدی کریر به 108 دلار و 90 سنت و هر بشکه نفت خام سنگین به 107 دلار و 65 سنت افزایش یافته است.
دلایل افزایش بهای طلای سیاه و بنزین در آمریکا
در هفته های گذشته به طور سنتی و همچون تابستان سال 2011 میلادی با به پایتن رسیدن تعمیرات فصلی پالایشگاه های جهان، تقاضا بای خرید نفت خام افزایش یافته است که این عامل منجر به گرانی قیمت طلای سیاه شده است.
با این وجود کاهش ذخایر استراتژیک بنزین و نفت خام آمریکا هم در افزایش بهای نفت خام بی تاثیر نبوده است به طوریکه گزارش های رسمی حاکی از ان است که در یک هفته گذشته ذخایر نفت آمریکا به 366 میلیون بشکه و ذخایر بنزین این کشور به 203 میلیون بشکه کاهش یافته است.
بهبود شاخصهای اقتصادی و برنامه های جدید بانک مرکزی اتحادیه اروپا برای رشد اقتصادی در منطقه یورو، افزایش تقاضای نفتی چین، افت تولید نفت در حوزه دریای شمال، ادامه تنشهای ژئوپولیتیکی در منطقه خاورمیانه و تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی و پاسخ قاطعانه ایران به این تهدیدات از دیگر عوامل افزایش بهای طلای سیاه است.
به اعتقاد کارشناسان تهدید اخیر رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نوعی سیاستهای این کشور را برای مهار کاهش قیمت نفت تحت تاثیر قرار داده است و حتی تصمیم جدید آمریکا مبنی بر باز کردن درب مخازن راهبردی نفت را هم بی اثر کرده است. بر این اساس قیمت هر تن متریک بنزین بدون سرب در آمریکا به یکهزار و 238 دلار افزایش یافته است