تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف چای سبز باعث کاهش درد و رنج بیماران مبتلا به هپاتیت نوع C می شود.
نشریه Journal ofNeuroVirology، گروهی از محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا به اطلاعات تازه و قابل توجهی درباره چای سبز و شکلات و نقش آن در کاستن از درد و رنج بیماران مبتلا به هپاتیت C دست یافتند.
محققان توانستند ترکیبات جدیدی را در چای سبز و شکلات کشف کنند که چه بسا به کاستن از شدت مشکلات و عوارض عصبی مرتبط با بیماری هپاتیت C کمک می کند.
محققان گفتند: شیوه های درمانی کنونی هپاتیت C قادر نیست که به طور کامل تکثیر ویروس در داخل مغز را کنترل کند و در نتیجه نمی تواند از عوارض عصبی و اختلال در عملکرد مغز ناشی از این بیماری کم کند.
به گفته محققان؛ چای سبز و شکلات حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات epicatechin است که قدرت زیادی برای محافظت از سلولهای عصبی در داخل مغز دارد و همچنین سطح یکی از پروتئین ها به نام (BDNF) را در داخل مغز بالا می برد که نقش آن در حمایت از رشد سلولهای عصبی درون مغز و محافظت از آنها در برابر مرگ وفعال بودن آن در درون مغز شناخته شده است.
محققان افزودند: این ترکیبات همچنین قادر است که از پرده خونی مغزی عبور کرده و به مغز برسد که این امر چای سبز و شکلات را توانمندتر از داروهای هپاتیت C و درمان اختلالات عصبی مرتبط با این بیماری می سازد.
هپاتیت به معنی التهاب کبد است. انواع مختلفی از هپاتیت وجود دارد. بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند.
ابتلا به هپاتیت C می تواند منجر به بیماری مزمن کبدی و در صورت پیشرفت نمودن باعث سیروز (فرسودگی کبد) و در گروه بسیار کوچکی باعث سرطان کبد گردد.
بیشتر مبتلایان به هپاتیت C هیچ علامتی ندارند. برخی از بیماران علائم عمومی عفونت ویروسی را از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی نشان میدهند ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز می کند که شامل تورم شکم و اندامها، یرقان، خونریزیهای گوارشی و... است.
منگی و خواب آلودگی نیز در مراحل بسیار پیشرفته دیده میشود. بیماران ممکن است خارش نیز داشته باشند.
عامل بیماری هپاتیت C یک ویروس است و در ابتدا می تواند مثل یک سرماخوردگی معمولی بروز نماید. ولی بیماری مزمن هپاتیت C برعکس سرماخوردگی معمولی، به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان میتواند حیات بیمار را تهدید کند.