0

همانژیومای کبدی چیست ؟ ? What is Hepatic Hemangiomas

 
ali_ali0917119
ali_ali0917119
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 458
محل سکونت : فارس

همانژیومای کبدی چیست ؟ ? What is Hepatic Hemangiomas

 

اصطلاح همانژیوما به وجود هر گونه کلافه عروقی که در آن عروق کوچک و بزرگ بصورت پیچ در پیچ درهم تنیده شده و به شکل توده های نا منظم کوچک و بزرگ در آمده اند اطلاق میشود . با توجه به اینکه عروق اعم از شریان و ورید ها در سراسر بدن وجود دارند لذا از نظر تئوری امکان بروز همانژیوم درسراسربدن وجود داشته و در صورتی که این کلاف تومورال عروقی در کبد ایجاد شود بنام همانژیومای کبدی نامیده میشود .

همانژیومای کبدی شایع ترین ضایعه فضا گیر خوش خیم کبد بوده و در تمام گروه های سنی و هر دو جنس مشاهده میشود . از نظر علائم بالینی با توجه به اینکه کبد یک عضو توپر و بزرگ بدن بوده و قابلیت جبرانی زیادی داشته  و تا زمانی که بیش از 80 درصد حجم آن گرفتار نشود علائم بالینی  ایجاد  نمیشود  لذا همانژیوما های کبدی معمولا بی سر و صدا بوده و غیر از درد خفیف و احساس سنگینی و زوق زوق در ربع راست و فوقانی شکم علامتی ندارد .

ندرتا  زمانی که همانژیومای کبدی خیلی بزرگ بوده و یا به تعداد بیش از سه عدد در سراسر لب های کبد منتشر شده باشد باعث بروز علائم فشاری و اختلال کار کرد کبد میشود  که این حالت  بنام همانژیوماتوزیس  کبدی  نامیده میشود .  ذکراین نکته لازم است که همانژیوما کبدی  از هر نوع که باشد خوش خیم بوده و ترانسفورماسیون سرطانی ندارد .  

همانژیوماهای کبدی گاهی ازاوقات شروع به رشد سریع وغیرطبیعی در بافت کبد نموده و با توجه به اینکه در جریان رشد غارها و سینوس های پراز خون در داخل همانژیوم ایجاد میشود امکان پارگی وبروز خون ریزی های شدید و تهدید کننده حیات دربیمار مبتلا وجود دارد که به این  نوع از همانزیوما ها همانژیوما ی غاری و یا Cavernous Hemangiomas  میگویند .

همانژیوماهای کبد اغلب در جریان انجام بررسی سونوگرافیک بیمار برای شکایات دیگر بطور اتفاقی کشف شده و موجب نگرانی پزشک و بیمار میشود .   با توجه به نکات فوق اهمیت بالینی هما نژیوما ها فقط از نظر افتراق آن با سایر تومورها و متاستاز های کبد میباشد و تا زمانی که ماهیت تومورها و توده هائی که بطور اتفاقی  در جریان سونوگرافی پیدا میشوند توسط پزشک بطور دقیق و مستند مشخص  نشود بیمار مبتلا به توده بدون علامت کبد مشکوک به همانژیوما را نباید رها نمود.

از نظر درمانی نباید در شروع به انجام اقدامات تهاجمی و درمانی  تعجیل شود . تیم پژوهشی و درمانی دکتر بهزاد نخعی روش های متفاوتی  را برای مدیریت درمانی این قبیل بیماران مبتلا به همانژیوم کبدی اجرا ئی نموده که موفقیت آمیز بوده است . 

یک شنبه 29 مرداد 1391  11:25 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها