0

مرباي توت‌فرنگي بخوريد

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

مرباي توت‌فرنگي بخوريد

 

توت‌فرنگي يكي از خوشمزه‌ترين ميوه‌هايي است كه وفور آن در اين فصل موجب مي‌شود برخي خانم‌هاي باسليقه از آن فرآورده‌هايي چون مربا، مارمالاد، شربت و كمپوت تهيه كنند. مرباي اين ميوه يكي از لذيذترين مرباهايي است كه مصرف آن همراه كره در وعده صبحانه مي‌تواند مواد مغذي زيادي را به بدن برساند.
 

 

 

اين مربا بسيار انرژي‌زا و سرشار از فيبر، ويتامين C ، فولات (نوعي ويتامين B)،‌ پتاسيم و غني از آنتي‌اكسيدان‌هاست. ويتامين‌هاي گروه B ‌توت‌فرنگي مي‌تواند خستگي و بي‌حالي روزانه، ترس، عصبانيت و اضطراب شما را كاهش داده و ويتامين A آن به رشد ناخن‌ها و تقويت ديد چشم‌ بيفزايد. ويتامين C آن در درمان بيماري‌هاي لثه و نيز در هضم غذا موثر بوده و مي‌تواند دندان‌ها را سفيد‌تر كند. پتاسيم آن ادرار‌آور و سنگ‌ها و سموم بدن را دفع مي‌كند. توت‌فرنگي به دليل دارا بودن مقداري كلسيم در رشد و نمو كودكان و نوجوانان و استحكام و ترميم شكستگي استخوان‌ها بسيار موثر است و به دليل كاهش اسيداوريك به كنترل بيماري نقرس و آرتريت روماتوئيد كمك مي‌كند. دانش‌آموزان، دانشجويان و تمامي افرادي كه از مغزشان زياد كار مي‌كشند بهتر است از اين ميوه و فرآورده‌هاي آن بيشتر استفاده كنند، چرا كه اين ميوه مي‌تواند فسفر مورد نياز مغز را تامين ‌كند. همچنين كساني كه از ضعف حافظه رنج مي‌برند يا نگرانند كه با افزايش سن حافظه‌شان قدرت خود را از دست بدهد بدانند كه مصرف درازمدت توت‌فرنگي مي‌تواند به نحو موثري باعث تقويت حافظه شود.

توصيه‌ها

 

ـ ‌مرباي توت‌فرنگي شكر بالايي دارد و بسيار پركالري و چاق‌كننده است. زياده‌روي در مصرف آن منجر به افت قند خون و گرسنگي زودهنگام مي‌شود. مصرف اين مربا براي بيماران ديابتي و قلبي ممنوع است.

ـ بهترين ظرف براي تهيه مربا ظروف پهن و كم‌عمق است تا عمل پخت و تبخير زودتر انجام شود. در چنين ظروفي شهد مربا زودتر قوام مي‌آيد و رنگ، مزه و مواد مغذي ميوه به بهترين نحو حفظ مي‌شود.

ـ ‌در صورتي كه در تهيه مرباي توت‌فرنگي از حرارت بالا استفاده كنيد تمامي ويتامين‌هاي آن تخريب مي‌شود، ولي فيبر و املاح معدني آن كمتر دستخوش تغييرات دمايي قرار خواهند گرفت.

ـ براي رفع عطش و خستگي در روزهاي گرم سال مي‌توانيد مقداري توت‌فرنگي را همراه ليموترش، برگ نعناع، يخ و مقدار كمي شكر تهيه كنيد. اين نوشيدني به دليل فسفر، كلسيم، منيزيم، پتاسيم و ويتامين‌هاي گروه B ضامن سلامت و نشاط شما در طول فصل گرما خواهد بود.

فاخره بهبهاني 

 

یک شنبه 29 مرداد 1391  7:34 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها