اما اگر آقا باشد كت را يك طرف پرت ميكند و كيف را طرف ديگر و در حالي كه بوي جورابهايش غير از خودش همه را از پا مياندازد و ميگويد مردهشوي يك چيزي را ببرد. بستگي دارد چه چيزي دمدستتر باشد. اگر خانه بههم ريخته باشد مردهشوي بايد خانه داري خانمش را ببرد. اگر راه پلهها نامرتب باشد مردهشوي بايد شيوه مديريت ساختمان را ببرد. اگر هيچ كدام آنها دمدست نبود مردهشوي ميتواند گربههاي فرضي را ببرد كه آشغالها را پخش و پلا ميكنند.
خلاصه وقتي مردهشوي يك چيزي را برد، آقا كمي خنكتر ميشود و آن وقت ميتواند چاي يا آب يخ سفارش دهد. اگر آب يخ زودتر رسيده بود چاي ميخواهد چون آب يخ آدم را تشنهتر ميكند و اگر چاي زودتر رسيده بود توي اين هواي گرم چاي واقعا بيسليقگي است و آب يخ ميچسبد.
در اين نوع مواقع كافي است به طرف بگوييد آيا سر كار با مشكلي روبهرو شدهاي؟ آن وقت انبار باروت منفجر ميشود و تمام چيزي كه طرف به همكاران و رئيسش نتوانسته بگويد به اهل خانه ميگويد كه در آن لحظه به نظر او مقصر اصلي هستند.
واقعيت اينجا است كه همه ما گاهي ميتوانيم انبار باروت يا برج زهر مار باشيم اما چرا ؟ مگر قرار نيست خانه جاي آسايش و محل كار منطقه مشخص كسب روزي باشد. آيا قرار است ما مشكلات خانه را به محل كار و مشكلات محل كار را به خانه ببريم ؟ قطعا نه!
اگر شما نيز دچار ناكاميهاي محل كار شدهايد و آن را بر سرخانواده خود آوار كرده ايد اول كمي پيش وجدان خود شرمنده شويد و بعد اين توصيهها را به كار ببنديد شايد اهل خانه از گزند شما در امان باشند.
وقتي وارد خانه شديد فكر كنيد لباسي كه در ذهنتان بوده خارج كردهايد و لباسي مربوط به شخصيتي ديگر پوشيدهايد اين شخصيت پدري مهربان و مادري دلسوز و همسري منطقي و آرامشبخش است.
اگر خاطرات محل كار بيش از اندازه آزارتان ميدهد پيش از هر كار وارد حمام شويد و دوش بگيريد.
گاهي مشكل واقعي در محل كار داريد. ایرادها و سرزنشهای مدیران بهخاطر تاخیر كارها یا نحوه رفتار همكاران یا حتی طرز نگرش منفی خودتان ايجاد ميشود. پس در درجه اول خوش بين باشيد و خود را عضو مفيدي براي سازمان بدانيد.
قدر شغلتان را بدانيد. شما ممكن است رفتگر باشيد يا سنگهاي معدني را جا بهجا كنيد و هر آن فكر كنيد شايستگي كار بهتر و آسانتري را داريد، اما با اين وجود قدر كارتان را بدانيد زيرا بعضيها از همين هم محروم هستند. اين كار زندگي شما را تامين ميكند پس شكرگذار باشيد و سعي كنيد ارتقا پيدا كنيد.
خود را سرزنش نكنيد و سعیكنید خود را بهخاطر موفقیتهای هرچند جزئی تحسین كنید.
كينهورزي در محيط كار شما را بيشتر از ديگران ميآزارد پس با گذشت باشيد.
وقتي مورد انتقاد قرار ميگيريد محكم بایستید و از خودتان حمایت كنید. این اقدام، موجب تقویت اعتماد بهنفس میشود.
از شايعهسازي و شايعهپراكني دوري كنيد. يك روز اين شايعات دامن شما را ميگيرد و جلوي صميميت شما را سد ميكند.
وقتی با دیگران رفتاری دوستانه و مسالمتآمیز داشته باشید، محیطی همراه با محبت و صمیمیت بهوجود میآورید.
اگر اين نسخهها جواب نميدهد مشكل ريشهاي داريد تقاضای مرخصی بلندمدت یا انتقال كنید و اگر شغلتان جذابیت و نشاط كافی نداشت، آن را رهاكنید و بهدنبال مشاغل جذابتری باشید.
همواره بهخاطر داشته باشید كه شادمانی در محیط كار، نیازمند تلاشهای مستمر است. شما نمیتوانید نظارهگر اطراف باشید و هیچ كاری نكنید و فقط با آرزوی شادی، انتظار رخ دادن آن را داشته باشید. براي هر چيز بايد تلاش كنيد. شادي در خانه و خانواده و محيط كار نيز از آن جمله است. بدترين كار نيز اين است باكاري كه نميتوانيد انجام دهيد بسازيد و مشكلات خود را بر سر خانواده آوار كنيد.
واژههاي خوشبختي
بعد از اينكه محل كارتان را با شيوه جديد، آرامش بخشتر ساختيد حالا روي طرز حرف زدن خود نيز كار كنيد. هيچ فكر كردهايد وقتي شما عصباني هستيد، چرا بايد مردهشوي يك چيزي را ببرد؟
سعي كنيد به جاي برخي جملات خود آنهايي را كه انرژي بخشترند جايگزين كنيد.
به جای پدرم درآمد، بگوییم خیلی راحت نبود.
به جای گرفتارم، بگوییم در فرصت مناسب با شما خواهم بود.
به جای دروغ نگو، بگوییم راست میگی؟ راستی؟
به جای شكست خورده، بگوییم باتجربه.
به جای مگه مشكل داری، بگوییم مسالهای كه نداری؟
به جای فقیر هستم، بگوییم ثروت كمی دارم.
به جای بد نیستم، بگوییم خوب هستم.
به جای بهدرد من نمیخورد، بگوییم مناسب من نیست.
به جای جانم به لبم رسید، بگوییم چندان هم راحت نبود.
به جای داد نزن، بگوییم آرام باش.
به جای ببخشید مزاحمتون شدم، بگوییم از این كه وقت خود را در اختیار من گذاشتید، متشكرم.
به جای لعنت بر پدر كسی كه اینجا آشغال بریزد، بگوییم رحمت بر پدر كسی كه اینجا آشغال نمیریزد.
به جاي نميتوانم اين كار را انجام بدهم، بگوييم به اندازهاي كه در توان دارم انجام ميدهم.
به جاي مردهشوي ببرد هم خودتان يك واژه مناسب جايگزين كنيد.
ماندانا ملاعلي