0

دسرهای ایرانی

 
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

دسرهای ایرانی

 یخ ماست

 

مواد لازم

ماست پر چرب 4 پیمانه

شکر 0.5 پیمانه

کشمش بی دانه خیس شده 0.5 پیمانه

خلال بادام 2 قاشق غذاخوری

مغز پسته نیم کوب 2 قاشق غذاخوری

مغز گردو نیم کوب 2 قاشق غذاخوری

گلاب به مقدار لازم

طرز تهیه

یخ ماست یک دسر قدیمی ایرانی است که امروزه کمتر استفاده می شود ،شاید شما هم از این دسر میل نکرده باشید.

در یک ظرف شیشه ای یا لعابی ماست و شکر را مخلوط کرده و با قاشق چوبی هم بزنید تا شکر حل شود.

سپس مغز گردو ،خلال بادام،پسته نیم کوب و کشمش را به ماست اضافه نمایید و هم بزنید.به مقدار دلخواه گلاب به یخ ماست بیافزایید.یخ ماست را در ظرفی که می خواهید سر میز ببرید ریخته و در فریزر بگذارید.دقت نمایید یخ ماست کاملا یخ نزند فقط به اندازه ای که سطح آن یخ بسته و به حالت ژله ای درآید کافی است.

یک شنبه 29 مرداد 1391  6:36 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 شله زرد

 

مواد لازم

برنج - یک کیلوگرم

شکر - ۲ کیلوگرم

کره - ۱۵۰ گرم

زعفران سائیده : ۵/۱ مثقال(۶ گرم)

گلاب - ۱پیمانه

خلال بادام - ۱۵۰ گرم

خلال پسته برای تزئین - ۵۰ گرم

 

طرز تهیه

برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خيس كنيد.برنج را پیمانه کرده و از ۶ تا ۷ برابر برنج، آب در نظر می گیریم. سپس برنج را بدقت شسته و ۶ برابر، آب روی آن می‌ریزیم و برنج را روی آتش گذاشته تا جوش بیاید. شعله را ملايم كرده تا برنج بپزد.وقتی مغز برنج کاملا نرم شد، شکر را داخل برنج ریخته و مرتب بهم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتد.

در صورتی که شله زرد سفت بود ۱ تا ۲ پیمانه دیگر آب گرم اضافه می کنیم. سپس زعفران را در کمی آب جوش حل می نمائیم و داخل شله‌زرد می‌ریزیم. سپس کره را داغ کرده و به شله زرد اضافه می کنیم. آنگاه کمی از بادام را به آن اضافه می کنیم.گلاب را نیز افزوده و شله زرد را بهم می زنیم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سپس درب را بسته و در صورت استفاده از فر، شله زرد را در کف فر با حرارت ملایم بمدت نیم ساعت می گذاریم. در غیر اینصورت می ‎توان روی شعله گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف می کشیم و بعد از خنک شدن با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.

نكته

1. جهت افزايش كيفيت شله زرد بايد از برنج مرغوب استفاده كرد.

2. بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خيسانده شود و بعد استفاده گردد.

3. زعفران را در هنگام نياز بساييد كه بوي عطر آن از بين نرود در ضمن زعفران را با آسياب‌برقی آسياب نكنيد تا بو و رنگ آن حفظ شود.

یک شنبه 29 مرداد 1391  6:36 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 برنجک

مواد لازم

برنج یک پیمانه
نمک ماسه ای 500 گرم (نباید یددار باشد)
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه

برنج ایرانی را خوب شسته به مدت 4 تا 5 ساعت با نمک خیس می کنیم درست مانند اینکه بخواهیم برنج را برای پلو آماده کنیم. فقط برنج را دم نمی کنیم. برنج آبکش شده را دوباره می گذاریم کاملا" خشک شود و عاری از هرگونه رطوبت باشد. نمک را در ظرفی ریخته کاملا" می گذاریم داغ شود برنجها را داخل نمک ریخته و مداوم هم می زنیم به محض اینکه پف کرد در الک ریخته تا نمک آن خارج شود.
گندمک:
گندم پوست گرفته را به مدت 24 ساعت با آب یا شیر خیس می کنیم و باید کاملا" گندم زیر آب یا شیر باشد، احتیاج به پختن ندارد . بعد در نمک ریخته و مانند برنجک عمل می کنیم. (فقط کمی رطوبت داشته باشد) و مثل برنجک خشک نمی کنیم. در صورت نبودن نمک می توانیم در روغن کم سرخ نماییم.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:10 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 گل پالدو

 

مواد لازم

شير دو پيمانه
آب يك پيمانه
شكر 1/4 پيمانه
گل‌محمدي 1/4 پيمانه 
آرد نصف پيمانه

 

طرز تهيه

آرد را تفت داده تا بوي آن گرفته شود. سپس بگذاريد سرد شود. سپس آن را الك كرده با شير و آب مخلوط ‌كنيد و روي حرارت گذاشته‌ و مرتب هم بزنيد بعد از ده دقيقه گل‌محمدي را به مخلوط اضافه كنيد وقتي سفت شد شكر را هم‌زمان كه هم مي‌زنيم درون مواد مي‌ريزيم تا كاملا سفت شود.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:10 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 قیقناق

 

مواد لازم

آرد - يك قاشق غذاخوري
تخم‌مرغ - چهار عدد
دارچين - يك قاشق چايخوري
پودرهل - مقداري
شكر - سه قاشق غذاخوري
گردوي خرد شده - مقداري

 

طرز تهيه

 ابتدا تخم‌مرغ ‌ها را با چنگال هم مي‌زنيم، سپس آرد، شكر، گردوي خرد شده و پودرهل را به تخم‌مرغ‌ها اضافه كرده و هم زدن را ادامه مي‌دهيم. از طرفي در تابه روغن ريخته و روي شعله مي‌گذاريم تا داغ شود، مخلوط مواد را درون تابه مي‌ريزيم، در آن را گذاشته و حرارت را كم كرده تا تخم‌مرغ‌ها بپزند. بعد از پخت، خاگينه را در ظرف مناسبي گذاشته و روي آن را با دارچين و پودرقند تزئين مي‌كنيم.

قیقناق نوعی خاگینه محسوب می شود که در آذربایجان شرقی مخصوصا تبریز طبخ آن رواج دارد.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:10 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 رنگینک

 

مواد لازم

▪ خرما یک کیلو
▪ آرد گندم نیم کیلو
▪ مغز گردو ۳۰۰ گرم
▪ پودرقند یک فنجان
▪ کره ۲۵۰ گرم
▪ دارچین دو قاشق مرباخوری
▪ پسته چرخ شده نصف پیمانه

طرز تهیه

ابتدا هسته‌های خرما را پس از شستن خارج کرده و درون آنها، مغز گردو قرار دهید، در دیس یک ردیف خرما بچینید سپس آرد و روغن را طوری تفت بدهید که کاملا طلایی شود، پس از اینکه، خنک شد نصف آن را روی خرماها ریخته و کمی پودرقند روی آن بپاشید و دوباره یک ردیف خرمای آماده شده را روی آن چیده و بقیه آرد سرخ شده را روی خرماها ریخته و باقی‌مانده پودرقند و دارچین را بر روی آن بریزید، در ادامه می‌توانید سطح رنگینک را با دارچین، پودرپسته، خلال بادام و پسته تزئین کنید.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:11 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 ترحلوا با هویج

 

مواد لازم

▪ هویج نیم کیلو 
▪ شکر یک استکان 
▪ زعفران نصف استکان 
▪ گلاب یک استکان 
▪ روغن نصف استکان 
▪ آرد برنج یک پیمانه 
▪ هل آسیاب شده ۳ عدد 
▪ دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا هویج رنده شده را پخته و آن را از صافی پارچه‌ای رد کنید تا‌ آب درون هویج خارج شود سپس آرد و روغن را با هم تفت داده و خوب که طلایی شد زعفران، آب، روغن و شکر را اضافه کنید و مواد را خوب به هم زده تا کمی سفت شود. 
حال گلاب و هل آسیب شده را نیز به آن اضافه کرده و پس از کمی سرد شدن آن را داخل ظرف ریخته و با دارچین و پودرنارگیل آن را تزئین کنید.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:11 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 حلوای شیرازی

 

مواد لازم

- آرد برنج اعلا 1پیمانه

- شکر 2 پیمانه

- آب 2 پیمانه

- گلاب 1 پیمانه

- زعفران 2/1 پیمان(حل شده)

- روغن 2/1 پیمان

- خلال پسته و خلال بادام به اندازه کافی

حلوای شیرازی

 طرز تهیه

آرد برنج را کمی بو داده رنگ آرد نباید برگردد می گذاریم سرد شود. 2پیمانه آب و 2 پیمانه شکر و زعفران را داخل ظرف مناسب ریخته و روی شعله گاز گذاشته تا جوش بیاید. آرد برنج را داخل یک پیمانه گلاب ریخته و حل می کنیم. آب شکر و زعفران که جوش آمد شعله را کم می کنیم و آرد برنج حل شده را کم کم داخل آب و شکر ریخته و به صورت مرتب هم می زنیم تا آرد جذب آب و شکر شود روغن داخل حلوا ریخته و هم می زنیم تا روغن جذب حلوا شود و در ظرف مناسب ریخته با قاشق مدل می دهیم و خلال پسته و بادام را روی آن تزئین می کنیم.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:12 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 رشته خوشکار

مواد لازم

– آب 4 پیمانه

– مغز گردو چرخ شده 100 گرم

– مغز هل ساییده شده به میزان لازم

– آرد برنج 2 پیمانه پلو پز 

- روغن مایع برای سرخ کردن

– دارچین 1 قاشق مرباخوری

– شکر 5/1 پیمانه


مواد لازم برای شربت

– آب 5/1 لیوان

– دارچین 1 قاشق مرباخوری

– شکر به میزان لازم

 
طرز تهیه

 
ابتدا برنج را می شوییم و چند ساعتی آنرا خیس می کنیم و بعد آنرا روی دستمالی می ریزیم تا آب آن گرفته شود .سپس برنج را آسیاب می کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج را برای رشته خوشکار که شیرین و چسبان باشد در شمال ایران به نامهای برنج هاشمی ، کاظمی و غریب معروف است ) آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می کنیم و چند ساعتی آن را کنار می گذاریم. سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده را به آرامی خالی می کنیم و مایه را در ظر ف مخصوص شانه خوشکار می ریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است ) یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می کنیم و انگشتان را روی تک تک سوراخهای شانه می گذاریم و آن را روی سینی قرار می دهیم و یکباره انگشتان را بر می داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می کنیم. بعد از چند ثانیه آن را برمی داریم و روی پارچه تمیزی قرار می دهیم و بلافاصله چهار گوشه آنرا به داخل تا می کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می آوریم و از مایه وسط روی یک سمت از آن می ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است ، روی آن می آوریم و با کنار دستها اطراف آن را می چسبانیم. تمام مایه را به همین روش انجام می دهیم. سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می کنیم و در شربت می غلتانیم و در ظرف مناسبی می چینیم .طرز تهیه شربت : آب و شکر را مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا قوام بیاید. از روی حرارت بر می داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می کنیم.طرز تهیه خوشکار : مغز گردو ، مغز هل ، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می کنیم به حدی که چسبندگی میان آنها ایجاد شود کمی ورز می دهیم.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:12 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

یخ در بهشت نعنایی

 

مواد لازم


▪ یک فنجان شکر 
▪ یک فنجان آب 
▪ یک فنجان آب لیموترش 
▪ چهار فنجان آب سرد 
▪ یک قاشق چای‌خوری نعنا خشک


طرز تهیه


آب و شکر را بخوبی با هم مخلوط کنید. سپس آب‌لیمو ترش را به آن اضافه کنید، این مخلوط را با چهار فنجان آب مخلوط کرده و آن را برای ۴۰ دقیقه درون فریزر قرار دهید.در مخلوط پس از بیرون آوردن از فریزر تکه‌های تازه لیموترش را با نعنا خشک در آن قرار دهید و آن را در حالی‌که حالت یخ‌زدگی دارد، سرو کنید.

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:12 AM
تشکرات از این پست
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:دسرهای ایرانی

 کاچی

مواد لازم

 


-  آرد 300 گرم ( برنج و گندم )

- کره 200 گرم

– شکر 200 گرم

– آب حدود 7 لیوان

– گلاب 1 لیوان

 – پودر هل 1 قاشق مرباخوری

– پودر پسته و دارچین برای تزئین

 
طرز تهیه


آرد ها را به همراه کره و روغن روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس شکر و آب را روی حرارت قرار داده تا شکر آب شود بعد زعفران آب کرده و گلاب را افزوده و حرارت را خاموش می کنیم بعد آن را به آرد و روغن افزوده اگر آب نیاز داشت دوباره آب اضافه می کنیم تا کمی رقیق شود بعد روی حرارت می گذاریم تا روغن بیفتد. در آخر پودر هل را افزوده حرارت را خاموش کرده در ظرف می ریزیم و بعد با پودر پسته و دارچین تزئین می کنیم .

دوشنبه 30 مرداد 1391  7:12 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها