شله زرد
مواد لازم
برنج - یک کیلوگرم
شکر - ۲ کیلوگرم
کره - ۱۵۰ گرم
زعفران سائیده : ۵/۱ مثقال(۶ گرم)
گلاب - ۱پیمانه
خلال بادام - ۱۵۰ گرم
خلال پسته برای تزئین - ۵۰ گرم
طرز تهیه
برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خيس كنيد.برنج را پیمانه کرده و از ۶ تا ۷ برابر برنج، آب در نظر می گیریم. سپس برنج را بدقت شسته و ۶ برابر، آب روی آن میریزیم و برنج را روی آتش گذاشته تا جوش بیاید. شعله را ملايم كرده تا برنج بپزد.وقتی مغز برنج کاملا نرم شد، شکر را داخل برنج ریخته و مرتب بهم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتد.
در صورتی که شله زرد سفت بود ۱ تا ۲ پیمانه دیگر آب گرم اضافه می کنیم. سپس زعفران را در کمی آب جوش حل می نمائیم و داخل شلهزرد میریزیم. سپس کره را داغ کرده و به شله زرد اضافه می کنیم. آنگاه کمی از بادام را به آن اضافه می کنیم.گلاب را نیز افزوده و شله زرد را بهم می زنیم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سپس درب را بسته و در صورت استفاده از فر، شله زرد را در کف فر با حرارت ملایم بمدت نیم ساعت می گذاریم. در غیر اینصورت می توان روی شعله گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف می کشیم و بعد از خنک شدن با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.
نكته
1. جهت افزايش كيفيت شله زرد بايد از برنج مرغوب استفاده كرد.
2. بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خيسانده شود و بعد استفاده گردد.
3. زعفران را در هنگام نياز بساييد كه بوي عطر آن از بين نرود در ضمن زعفران را با آسياببرقی آسياب نكنيد تا بو و رنگ آن حفظ شود.