راه هایی برای تشویق بچهها به غذا خوردن
بياشتهايي كودكان يكي از نگرانيهاي هميشگي پدر و مادرهاست، اما اينكه كودكان ميلي به خوردن غذا ندارند و هميشه از خوردن مواد غذايي مورد نيازشان سر بازميزنند، دلايل متعددي دارد كه با شناخت درست آنها به سادگي ميتوان كودك را به غذا خوردن تشويق كرد؛ حتي با روشهاي سادهاي مثل تزئين غذا و سرو كردن آن در ظرفهاي مخصوص بچهها. اگر شما هم جزو آن گروه از پدر و مادرهايي هستيد كه نگران بيميلي كودكشان نسبت به غذا خوردن هستند، با ما همراه باشيد. دكتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به پرسشهاي شما در اين زمينه پاسخ ميدهد.
بچهها با غذا نخوردن اعتراض ميكنند!
بياشتهايي در كودكان دلايل بيشماري دارد، از روشهاي نادرست در تغذيه گرفته تا مشكلات جسمي. اما شايعترين دليل بيميلي كودكان به پيروي از روشهاي نادرست والدين در تغذيه آنهاست؛ روشهايي كه ناخودآگاه موجب لجبازي و خودداري آنها از خوردن ميشود. البته نبايد اين نكته را هم از نظر دور داشت كه بياشتهايي كودكان در كنار دلايل جسمي، دلايل روحي نيز دارد. به طوري كه اگر شرايط روحي و رواني كودك و راه و روش تغذيه او از بدو تولد مناسب باشد معمولا نبايد شاهد بياشتهايي در كودك باشيم. در حقيقت يكي از ابزارهاي ارتباطي كودك با محيط اطرافش غذا خوردن است تا جايي كه ميتوان از شيوه غذا خوردن كودك به رابطهاش با محيط اطراف پيبرد. معمولا كودكان هر اعتراض يا مشكلي نسبت به محيط اطراف را در روش غذا خوردنشان نشان ميدهند. بنابراين اگر كودك شما ميلي به غذا خوردن ندارد و شما از سلامت جسماني او اطمينان داريد، بايد از آسايش روحي و رواني كودكتان آگاه شويد.
كودكان را وادار به غذا خوردن نكنيد
در كنار آمدن با بياشتهايي كودكان قبل از هر چيز بايد علت اصلي بيميلي را كه در اكثر قريب به اتفاق موارد هم روحي و رواني است، شناسايي كنيد و از راه درست به درمان آن بپردازيد. يادتان باشد در چنين شرايطي اجبار به غذا خوردن و رفتار اضطراب گونه نادرستترين روشي است كه شما به عنوان پدر و مادر ميتوانيد به كار بگيريد، چون انتخاب اين روشها نه تنها شما را به هدفتان نزديك نميكند بلكه باعث لجبازي و خودداري بيشتر كودك از خوردن ميشود. در مرحله اول براي مقابله با بياشتهايي شما بايد سلامت جسمي كودك را مورد بررسي دقيق قرار دهيد، چون ممكن است كودك شما به دليل نوعي بيماري يا وجود سوء جذب، یا حتي حساسیتهای غذایی ميلي به خوردن نداشته باشد.
اين روشها كار ساز نيستند
نكته مهم در ترغيب كودكان به غذا خوردن، انتخاب شيوههاي درست تشويقي است. خيلي از والدين براي وادار كردن كودكان به غذا خوردن به شيوههاي نادرستي مثل التماس كردن پناه ميبرند، يا كل خانه را دنبال كودك ميدوند تا او يك قاشق بيشتر غذا بخورد يا حتي سعي ميكنند توجه كودك را به تصاوير تلويزيون جلب كنند، اين روشها برخلاف نتيجه ظاهري كه در پيدارند، شيوههاي موثري براي رسيدن به نتيجه دلخواه يعني روي آوردن كودك به غذا خوردن نيستند و اغلب در دراز مدت بينتيجه ميمانند. اين روشها همانقدر بيتاثيرند كه وادار كردن كودك به غذا خوردن با شيوههاي تنبيهي مثل باز كردن دهان كودك با فشار و حتي روي آوردن به شربتهاي اشتهاآور.
یک شنبه 29 مرداد 1391 1:37 AM
تشکرات از این پست