زیر نیرو خبر داد:
شركت های آب، فاضلاب و برق آذربایجان شرقی اقدامات لازم را برای تامین آب و برق زلزله زدگان انجام داده اند
تهران- وزیرنیرو ضمن اظهارهمدردی با بازماندگان زلزله اخیر دراستان آذربایجان شرقی گفت:شركت های آب و فاضلاب و برق منطقه ای این استان پس از وقوع این حادثه اقدامات لازم را برای تامین آب و برق این مناطق انجام دادند.
|
|
|
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'مجید نامجو' اظهارداشت: شركت های برق برای تمام مناطقی كه امكانات وجود داشت برق رسانی و رفع مشكلات را آغاز كردند و هم اكنون برق و آب رسانی به مناطق دور دست زلزله زده هم انجام شده است.
وی افزود: نگرانی هایی درمورد سد ستارخان اهر وجود داشت كه بررسی های انجام شده نشان می دهد، این سد آسیب ندیده است.
وزیر نیرو ادامه داد: تاكنون برآورد دقیقی از میزان خسارت های وارد شده به تاسیسات آبرسانی و برق رسانی مشخص نشده است.
نامجو همچنین درمورد واگذاری اموال این وزارتخانه توضیح داد: امسال حدود پنج هزار میلیارد تومان از اموال غیرمثمر وزارت نیرو به منظور تملك طرح ها و اجرای پروژه های وزارت نیرو به فروش می رسد.
وی با تاكید بر این كه این وزارتخانه 150 هزار میلیارد تومان دارایی در سه گروه كلی دارد، تصریح كرد: یك دسته از اموال باید نیازهای حاكمیتی را برطرف سازند و در اختیار وزارت نیرو خواهند ماند و بخش دیگری از اموال وزارت نیرو بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید واگذار شوند كه در این راستا واگذاری 44 نیروگاه در این گروه قرار دارد.
وزیر نیرو با بیان این كه 100 شركت دربرنامه واگذاری وزارت نیرو قرار دارند، خاطرنشان كرد: شركت های توزیع برق، آب و فاضلاب باید واگذار شوند كه واگذاری آنها نیازمند فراهم شدن مقدمات است.
نامجو ادامه داد: با فروش این اموال بخشی از نیازهای وزارت نیرو برای تملك و اجرای پروژه ها در سال جاری برطرف می شود.
وی یادآور شد: حدود دو هزار میلیارد تومان از این اموال دارای سند هستند كه مقدمات فروش آن فراهم شده و هیچ مشكلی برای فروش ندارند و برای فروش سه هزارمیلیارد تومان بافی مانده هم برنامه ریزی و اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به تقدیم لایحه دولت برای توسعه انرژی های تجدید پذیراشاره كرد و گفت: از 365 روز در طول سال حدود 300 روز امكان استفاده از آفتاب و انرژی خورشیدی در ایران وجود دارد، با این وجود توسعه و ترویج استفاده از انرژی های تجدیدپذیر نیازمند منابع مالی است كه باید تامین شود.
نامجو با اشاره به طرح هایی كه به منظور توسعه استفاده از انرژی های تجدید پذیر ارائه شده است، یادآور شد: قیمت برق تولیدی از انرژی های تجدید پذیر 1300 ریال است در حالی كه قیمت همین میزان برق از نیروگاه های حرارتی 300 ریال است.
وی افزود: در این راستا لایحه ای تهیه شده است كه بر اساس آن از كسانی كه خارج از الگوی مصرف برق استفاده می كنند 20 ریال به ازای هر كیلووات ساعت اخذ و در حسابی متمركزشده است و برای توسعه انرژی های تجدید پذیر به كار گرفته شود.
وزیر نیرو تصریح كرد: با تصویب این لایحه و اجرایی شدن آن سالانه 200 میلیارد تومان درآمد ایجاد خواهد شد.
نامجو ادامه داد: با وجود اجرای فاز نخست قانون هدفمندی یارانه ها هنوز هم 50 درصد قیمت تمام شده برق ازمردم اخذ نمی شود ضمن این كه افزایش قید شده در لایحه رقم قابل توجهی نیست .
وی اضافه كرد: بسته ای به این منظور آماده شده است كه باید در دولت تصویب شود و به تایید ستاد هدفمندی یارانه ها برسد.
عضو دولت دهم تصریح كرد: این بسته از دید كارشناسان كاملا عملیاتی است كه البته اجرایی شدن آن مشاركت مردم، بانك ها و صنایع را لازم دارد.
نامجو، مهم ترین نیاز بخش خصوصی برای حضور در توسعه و ترویج انرژی های تجدید پذیر را استفاده از منابع مالی و وجوه اداره شده ذكر كرد و گفت: مهم ترین كار دولت و وزارت نیرو تقدیم این لایجه بود كه با امضای رییس جمهوری گام اساسی در این زمینه برداشته شد.
وی با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای برق رسانی به روستاها اظهارداشت: این وزارتخانه از همه شیوه های ممكن برای برق رسانی به روستاها استفاده می كند و در این راستا برای برق رسانی به روستاهای واقع در نزدیك شبكه از خطوط انتقال برق و برای روستاهای دور از شبكه از انرژی های نو استفاده می كند.
وزیر نیرو، برق رسانی به تمام روستاهای بالای 10 خانوار را از اهداف این وزارتخانه تا پایان دولت دهم عنوان كرد.