0

اموزش اشپزی

 
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

اموزش اشپزی

در این جا کلی اموزش اشپزی میزارم

کلی  مطلب در مورد خواص مواد غذایی و...

شنبه 28 مرداد 1391  4:37 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

سالاد زمستانی

 

 

مواد لازم:

یک پیمانه خیارشور خرد شده

یک پیمانه لوبیا چیتی پخته

یک پیمانه سیب زمینی پخته خرد شده

یک پیمانه هویج پخته خرد شده

یک دوم پیمانه لبوی پخته شده ، خرد شده یا با قالب به فرم مشخص درآورده شده

6 برگ کاهو

یک پیمانه سس مایونز

نمک و فلفل به اندازه کافی

یک قاشق سرکه

یک قاشق آبلیموی تازه

 

طرز تهیه:

همه مواد ( چهار گوش ) خرد شده را با هم مخلوط نموده ، سس مایونز رقیق شده را به آن  اضافه کرده و داخل ظرف گودی که در آن کاهوی خرد شده ریخته ایم ، می ریزیم .

 برای تزئین ، در وسط ظرف روی سالاد ، زیتون سیاه می گذاریم و دورآن را با برگ جعفری تزئین می کنیم.

 

نکات تغذیه ای:

این سالاد خوشمزه یک شام کامل است برای افرادی که رژیم لاغری دارند و یک پیش غذای لذیذ برای افراد دیگر و به دلیل دارا بودن حبوبات ، دارای پروتئین بالایی است و فیبر زیاد موجود درآن موجب بهبود وضعیت دستگاه گوارش می شود.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:43 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

شیرینی کشمشی

 

مواد لازم :

400 گرم

خاک قند

300 گرم

آرد

200 گرم

روغن جامد

3 عدد

تخم مرغ

100 گرم

کشمش

به مقدارکم

وانیل

 

طرز تهیه:

پودر قند و روغن را مخلوط نموده و می زنیم تا سفید شود . سپس تخم مرغ ها را شکسته ، جدا می کنیم و وانیل را با زرده می زنیم .

سفیده آنها را هم جدا می زنیم و سپس تمامی مواد را خوب با هم مخلوط کرده ودرپایان ، آرد و کشمش را اضافه می کنیم. یک سینی با کاغذ روغنی آماده نموده ، مواد را در قیف ریخته ، بر روی کاغذ قرار می دهیم و در فری که قبلاً با حرارت 180 – 200 درجه گرم شده ، به مدت 5 دقیقه می گذاریم.

 

نکته:

دو نکته ای که وجود دارد این است که چون شیرینی درحین پختن ، پف می کند خمیرها را باید با فاصله روی سینی بگذاریم و دیگر اینکه درجه حرارت فر نباید خیلی بالا باشد.

 

نکات تغذیه ای:

نکته جالبی که می توان درباره این شیرینی به آن اشاره کرد این است که کشمش دارای میزان قابل توجهی کلسیم است . کلسیم بالای موجود در کشمش، برای افراد مسن و کودکان در حال رشد بسیارمفید است ،  پس توصیه می کنیم این شیرینی را تهیه کنید و از فوائد کشمش موجود در آن سود ببرید.

کل مواد شیرینی دارای 4هزارکالری انرژی می باشد ، یعنی اگرازکل مواد 40 عدد شیرینی تهیه کنید ، هر کدام دارای 100 کالری انرژی خواهد بود .

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:44 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

آشپزی ویژه

ما دراین بخش سعی داریم تا طرز تهیه غذاهای مختلف ، انواع سالاد ، دسر و...  را به دوستداران هنر آشپزی آموزش دهیم  ... :

 - غذاهای دریایی

طبخ ماهی بدون استفاده از روغن برای افراد با کلسترول بالا

مواد لازم

ماهی قزل آلا          1عدد (به تعداد نفرات)

گوجه فرنگی حلقه شده     2 عدد

لیمو ترش تازه حلقه شده             1 عدد

نمک           به مقدار لازم

پودر زنجبیل            به مقدار لازم

سیر و شوید تازه               به مقدار لازم

طرز تهیه

بهترین روش برای طبخ ماهی قزل آلا به  این نحو است که ماهی را شسته و بعد از تمیز کردن داخل شکم آن ، کمی سیر تازه بمالید ، مقداری پودر زنجبیل و نمک به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شکم قرار داده ، بگذارید یک ساعت داخل یخچال بماند .

بعد از یک ساعت ماهی را از یخچال در آورده و با استفاده از برس آشپزخانه کمی روغن (حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید.

روی کاغذ آلومینیوم چند حلقه گوجه فرنگی بگذارید ، بعد چند حلقه لیمو ترش ، سپس ماهی را روی گوجه و لیمو ترش قرار دهید و بعد دوباره چند حلقه لیمو ترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس کاغذ را محکم ببندید و در فر روی میله های وسط با درجه حرارت 250- 220 درجه سانتیگراد قرار دهید ؛ در مدت نیم ساعت یا 45 دقیقه ماهی آماده می شود ، عصاره گوجه و لیمو ترش به خورد ماهی می رود که بسیار خوشمزه است .

نکته قابل توجه :

افراد با کلسترول بالا نباید پوست ماهی را استفاده کنند.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:44 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

کباب شیر ماهی در فر

غذای امروز یک غذای دریایی است . از فوائد ماهی ها و محصولات دریایی هر چه بگوئیم کم است. ما ایرانی ها ازروش پخت ماهی ها اطلاع زیادی نداریم فقط آنها در روغن سرخ می کنیم ، در صورتی که هر نوع ماهی را با روشها متعددی می توان طبخ کرد. دانستن این مسئله  شاید باعث افزایش رغبت ما به خوردن غذاهای دریایی شود.

بهتر است بدانید که  مصرف گوشت سفید ماهی از ابتلا به بسیاری از امراض دوران پیری جلوگیری می کند پس بهتر است این غذا را به خاطرمسن ترهای خانواده حتما تهیه کنیم.

 

مواد لازم:

800 گرم

ماهی شیر

3قاشق سوپخوری

خامه

یک و نیم قاش سوپخوری

کره ذوب شده

1قاشق سوپخوری

زعفران آب کرده

2قاشق سوپخوری

روغن مایع

به مقدار کافی

نمک و فلفل و آبلیمو

 

طرز تهیه:

گوشت ماهی را پس از شستشو نمک زده و حدودا ً 12 ساعت در مخلوط پیاز رنده شده ، آبلیمو و زعفران خوابانده و در یخچال بگذارید . بعد از 12 ساعت کره ذوب شده ، خامه و فلفل را با هم مخلوط کنید . ماهی را با این مخلوط آغشته کرده و در دیس فر که قبلاً چرب شده است بگذارید تا حدود 40 دقیقه در حرارت 175 درجه سانتی گراد ( فر از قبل گرم شده) بماند و کاملاً طلایی شود ( زمانی که ماهی لازم دارد تا به این مرحله برسد بستگی به نوع فردارد). در این مدت گاهی از مخلوط آبلیمو ، زعفران و روغن روی گوشت ماهی بریزید تا از سوختن آن جلوگیری شود ، سینی را روی پنجره وسط فرب گذاریم و توجه داشته باشید که  در طول مدت پخت ، ماهی را یکبار پشت و رو کنید.

 

نکات تغذیه ای :

 کل غذا دارای  2020 کالری است.

اگر توسط 5 نفر به طور مساوی خورده شود ، سهم هر نفر 440 کالری است .

این غذا برای ناهار یک فرد رژیمی با 10 قاشق برنج بدون روغن ،  یک ظرف سالاد و 1 کاسه ماست  ، وعده  بسیار مناسبی خواهد بود.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:44 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

پیراشکی گوشت

 

این غذا را بسیاری از خانمها با سلیقه ایرانی تهیه می کنند و از روش پخت آن آگاهند. برای اطلاع خانمهایی که دوست دارند روش پخت اصولی آن را بیاموزند، دستور تهیه این غذا را بر اساس یاد داشتهای یک آشپز ماهر برایتان بیان خواهیم کرد تا در مهمانی های خانوادگی آن را بپزید و از مزه لذیذ آن لذت ببرید. برای تهیه این غذا ابتدا باید خمیر آن را تهیه کرد. البته می توان از خمیرنان باگت موجود در نانوایی ها هم استفاده نمود  ولی خمیری که شما در منزل تهیه کنید دارای تخم مرغ ، ماست و مخلفات دیگری است که بسیار لذیذتر خواهد شد.

خمیر پیراشکی

مواد لازم:

2 عدد

تخم مرغ

4 قاشق سوپخوری

روغن مایع

نصف لیوان

ماست غلیظ

نصف لیوان

شیر

نصف قاشق مرباخوری

جوش شیرین

یک قاشق چایخوری

نمک

حدود نیم کیلو

آرد

1 قاشق چایخوری جوش شیرین برابر 2 قاشق پکینگ پودر است در این مورد  کمی جوش شیرین و کمی بکینگ پودر(با هم)  بهتر است.

طرز تهیه:

تخم مرغ ها و روغن را در ظرفی ریخته ،  به هم می زنیم ( البته نباید تخم مرغ را با همزن، زیاد بزنیم) جوش شیرین و نمک را در ماست حل کرده و با شیر در ظرف زرده و روغن ریخته ، مخلوط می نماییم .

آرد را کم کم به این مایه اضافه کرده به هم می زنیم تا مایه خمیر سفت شود. به قدری  که به دست نچسبد . خمیر را در کیسه نایلونی ریخته یکی دو ساعت می گذاریم بماند.

 

پیراشکی گوشتی

 مواد لازم:

350 گرم

گوشت چرخ کرده

2 تا 3 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ شده

دو قاشق سوپخوری

جعفری ریز شده

دو عدد

تخم مرغ سفت و ریز شده

2 تا 3 قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی

به مقدار کافی

نمک و فلفل

 

طرز تهیه:

گوشت و پیاز سرخ شده را مخلوط کرده ، درروغن تفت می دهیم ( طرزتهیه  پیاز داغ : اول پیاز را در ظرف ریخته بر روی شعله می گذاریم تا آب آن تمام شود سپس روغن را به آن اضافه می کنیم.)

پس از سرخ شدن گوشت ، رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب گرم حل کرده و داخل گوشت می ریزیم تا گوشت آهسته بجوشد و آب آن کاملاً کشیده شود ؛ گوشت را از روی آتش بر می داریم . تخم مرغهای سفت شده را روی گوشت رنده می کنیم و بعد از اضافه کردن جعفری خرد شده ، نمک و فلفل ،  در صورت تمایل  ، پودر سیر را با  تمام مواد مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. روی  تخته را کمی آرد می پاشیم و خمیر پیراشکی را باوردنه خیلی نازک باز می کنیم ، با دهانه لیوان دایره هایی می بریم و از مایه گوشت وسط هر دایره گذارده ، دو طرف خمیر را روی هم
می آوریم و می چسبانیم  سپس فشارداده و لبه دو خمیر را پیچ می دهیم تا موقع سرخ شدن باز نشود.

 روغن فراوان را داغ می کنیم و پیراشکی ها را درروغن سرخ کرده تا طلائی رنگ شود.

پیراشکی ها را در دیس چیده دور آنها  را با حلقه های گوجه فرنگی و لیموترش تزئین می کنیم.

 

نکات تغذیه ای

این غذای لذیذ برای کودکان بسیار دوست داشتنی است .  خصوصاً کودکانی که کم وزن هستند و هر غذایی را به راحتی نمی خورند ، عموماً با در دست گرفتن یک عدد پیراشکی که با کمی سس قرمز تزئین شده تمایل بیشتری به خوردن غذا خواهند داشت.

برای سرخ کردن پیراشکی ها بهتراست از روغن های مخصوص سرخ کردنی با حرارت متوسط استفاده کنید. حرارت بالا ترکیبات روغن را تغییر داده و با دود کردن روغن ترکیبات سرطان زائی درروغن تشکیل می شود . پس با تهیه غذاهای سالم سلامتی خود و را تضمین کنید.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:45 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

سوپ اسپانیائی

 

 

مواد لازم:

یک پیمانه

جو

یک پیمانه خرد شده

پیاز

2 پیمانه ریز خرد شده

کلم

یک عدد

قلم گوساله

یک پیمانه خرد شده ( به پیمانه کاملاً فشرده)

گشنیز

به اندازه کافی

فلفل و نمک

4 قاشق سوپخوری

رب گوجه فرنگی

(به هیچ عنوان سوپ را هم نمی زنیم.)

 

"طرز تهیه"

قلم را در ظرف گذاشته آب را به آن اضافه کرده و در روی حرارت می گذاریم ، پس از جوش آمدن آب قلم را خارج کرده و دوباره روی آن آب می ریزیم که  دلیل این کار کف حاصل ازپخت قلم است. دو عدد پیاز داخل ظرف می ریزیم که بوی بد آن گرفته شود. جو، پیازوکلم را داخل ظرف ریخته می گذاریم تا به مدت 2 ساعت
 خوب پخته شود. سپس قلم را بر می داریم ، اگر سوپ رادر دیگ زودپز می پزیم ، کمی نمک می ریزیم که دیگ زودپزسیاه نشود.

سپسرب گوجه فرنگی را اضافه می نماییم  تا سوپ کاملاً رنگ بگیرد.

گشنیز ، فلفل و نمک را در آخرین مرحله  پخت اضافه می نماییم و پس از چند بارجوش زدن و پختن سبزی ، سوپ حاضر است ( البته سبزی را نباید زیاد پخت تا رنگ سبز آن از بین نرود) .  در صورت تمایل برای تزئین کردن سوپ می توان از لیموی تازه استفاده کرد.

 

نکته

: بهتر است جو را از شب قبل خیس کنید و افزودن پیازنیز باعث می شود بوی کلم گرفته شود.

 

نکات تغذیه ای سوپ اسپانیایی :

این سوپ خوشمزه ویتامین های زیادی دارد و به دلیل دارابودن قلم ، کلسیم و پروتئین قابل توجهی دارد این سوپ خوشمزه یک غذای مناسب در شبهای سرد زمستان است که   برای جلوگیری یا بهبود سرماخوردگی مفید می باشد  ضمنا با این غذا آب لیموی تازه  را کهVitc زیادی دارد فراموش نکنید.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:45 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

سالاد گل کلم

شما حتما در خانه با غذای خود سالاد میل می کنید ، ولی بیشتر ما سالاد را با کمی کاهو ، خیار و گوجه ریز شده و بعضی مخلفات دیگر می شناسیم ؛ در صورتی که سالادها دنیای وسیعی دارند . ما انواع سالادهای خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد ؛ البته ممکن است درست کردن آنها  در ابتدای کار زمان زیادی از شما بگیرد ولی پس از چندبار تهیه ، درست کردن آن آسانتر از سالادهای معمولی خواهد شد.

به عنوان اولین آموزش ، این سالاد جالب را که برای افراد با فشار خون بالا و کلسترول بالا تنظیم شده  مطالعه کنید و از درست کردن آن لذت ببرید .

 

مواد لازم

1عدد

پیاز قرمز

1 فنجان

عدس پخته شده

4عدد

هویج

2 قاشق غذا خوری

جعفری خردشده

4حبه

سیر ساطوری شده

1 قاشق غذا خوری

روغن زیتون

یک سوم فنجان

سرکه سیب

1عدد

لیمو ترش تازه یا نارنج

2قاشق غذا خوری

ریحان خشک قرمز

50 گرم

پنیر(رنده شده بدون نمک و کم چربی)

1عدد متوسط

گل کلم

 

 

طرز تهیه:

 گل کلم را بشوئید و آن را به قسمت های کوچک خرد کنید ، سپس آنها را به مدت 8 دقیقه بخار پز نمایید . پیاز ، عدس پخته، سیر، هویج و جعفری را به آن اضافه کرده و مخلوط نمایید .

در ظرف دیگری روغن زیتون ، لیمو ترش و ریحان را خوب مخلوط کرده و روی سبزیجات بریزید ،  ظرف را داخل یخچال گذاشته  و اجازه دهید تا کمی جا بیفتد . سپس آن را مصرف کنید ، می توانید پنیر را نیز برای تزئین روی سالاد بپاشید.

 

 روش بخار پز سبزیجات:

سبزیجات دلخواه خود را پس از شستن در یک آبکش فلزی ریخته و آبکش راروی قابلمه ای که محتوی آب جوش است قرار دهید به طوری که آبکش با آب درون قابلمه تماس پیدا نکند و بالاتر از سطح آب قرار گیرد . در ِقابلمه را روی آبکش محتوی سبزیجات بگذارید و به مدت 7 الی 10 دقیقه حرارت دهید ، سپس آنرا از روی حرارت برداشته و سبزیجات را درون ظرفی که محتوی آب یخ است بریزید و بلافاصله دوباره آبکش کنید.

 

نکات تغذیه ای :

این سالاد لذیذ از این جهت  که روغن به کار رفته در آن 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون است و لیمو ترش آن فشار را پائین می آورد برای افراد با فشار خون و کلسترول بالا مناسب است . کلم از سبزیجاتی است که برای عملکرد بهتر روده ها مفید هستند . در کسانی که کلم موجب نفخ روده آنان نمی شود ، کلم یبوست را از بین می برد.

کلم؛ رخسار را جلا می دهد و خواب آور خوبی است . کلم پخته ، عرق زیاد را از بین می برد ،  درمان سرفه و درد زانو است و سر درد را تسکین می دهد.

میزان ویتامینC  این سالاد بالاست  . این سالاد  100 گرم کلم و 50 گرم ویتامینC دارد ، همچنین دارای ویتامینA به میزان مناسبی است.

اسالاد کلم  یک شام خوشمزه برای افرادی است که در رژیم  هستند . کل سالاد دارای 400 کالری است و چون دارای کلم می باشد هضم آن طول می کشد و فرد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد.

با امید تندرستی شما

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:46 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

"سالاد میوه"

1-یک قوطی کمپوت آناناس.

2-یک عدد موز ، پرتقال ، نارنگی ، سیب ، کیوی ( در صورت موجود بودن ، میوه های فصل).

3-کمی آب پرتقال .

میوه ها و کمپوت آناناس را به قطعات ریز خرد کرده و آب کمپوت یا آب پرتقال ( در صورت نبود کنستانتره) را اضافه می کنیم ، همه مواد  را در کاسه ای ریخته و مخلوط می نماییم .

می توانیم با این سالاد در میهمانیها از میهمانان ، پذیرائی کنیم . این سالاد هنگامی که میوه های درشت برای پذیرایی در منزل موجود نیست یا به مقدار کم وجود دارد ، روش بسیار جالبی برای پذیرایی است و چون محتوی مایعات می باشد ، رفع عطش می کند و بسیار لذیذ است .

 اگر مطابق دستور فوق عمل کردید واین سالاد به ذائقه شما ترش آمد ، می توانید کمی شکرنیزبه آن اضافه کنید.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:46 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

کیک شاتوت

كیك شاتوت

مواد لازم

شاتوت                          یک و یک چهارم پیمانه  

شکر                            725 گرم

کره نرم شده                 225 گرم

تخم مرغ                       3 عدد درشت

شیر                             نصف پیمانه

آرد                                300 گرم

بکینگ پودر                       یک قاشق مرباخوری

وانیل                               یک چهارم قاشق چای خوری

 

طرز تهیه

ابتدا کره و شکر را با همزن هم می زنیم تا سفید شود . تخم مرغ ها را یک به یک اضافه کرده و هر کدام را با همزن به مدت 1 دقیقه هم می زنیم . وانیل را اضافه می کنیم . پس از زدن تخم مرغ ها ، دیگر از همزن استفاده نمی کنیم . سپس دو قاشق آرد را با بکینگ پودر الک کرده و با شاتوت خوب مخلوط می کنیم . می گذاریم یک دقیقه بماند . شیر و مابقی آرد را در سه نوبت ، یک در میان( یعنی مقداری شیر و مقداری آرد ) به این مخلوط اضافه کرده و هم می زنیم . در ته قالب که قبلاً چرب کرده ایم، مقداری از این مواد می ریزیم( حدود 4 قاشق) سپس مخلوط شاتوت، آرد و بکینگ پودر را به مخلوط اول اضافه می کنیم . بعد این مواد را روی مواد قبلی در قالب می ریزیم.

 

دما

180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت و یا درجه4 گاز

 

قالب : گرد با وسط برآمده

 

مدت زمان:

1 ساعت و 10 دقیقه

 

پنجره: وسط فر

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:47 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

شیرینی کره ای

دستور یک شیرینی خوشمزه که می توانید آن را به همراه چای برای عصرانه میل نمایید :

 

مواد لازم :   

   کره : 250 گرم

روغن مایع : نصف لیوان

آرد : 4 لیوان

تخم مرغ : 1 عدد

ماست : 1 قاشق غذا خوری

شکر : 4 قاشق غذا خوری سرپر

کاکائو : نصف استکان   

 

طرز تهیه :

ابتدا کره ، تخم مرغ  و ماست را با هم مخلوط کرده ، خوب به هم می زنیم تا مواد کاملاً مخلوط گردد ، سپس روغن مایع را اضافه نموده و مجدداً  آن را کاملاً به هم می زنیم ،  شکر و آرد را به مایع اضافه می کنیم و مایع را کاملاً به هم می زنیم ، ( البته مقدار آرد باید به اندازه ای باشد که خمیر به دست نچسبد ) سپس مقداری از خمیر را به اندازه یک گلوله برداشته و در ظرف جداگانه ای با کاکائو مخلوط می کنیم .

 سپس خمیرهایی  را که به اندازه گلوله درست کرده ایم برداشته و آنها را کف دست باز می کنیم ، ( البته مقدار بزرگی و کوچکی شیرینی ها بستگی به سلیقه شما دارد ) ، خمیری را که با کاکائو مخلوط کرده ایم با دست کاملاً باز می کنیم ، به صورت ماری ( یا رشته های باریک) در می آوریم و روی شیرینی ها به صورت ضربدر ، عمودی و یا افقی تزئین می کنیم . خمیرها را داخل ظرف فر چیده ، از قبل فر را کاملاً داغ کرده و به مدت 20 - 15 دقیقه می گذاریم تا  بپزد ، (هنگامی که ته شیرینی ها سرخ شد و سرخی خود را به دیوارهای بالای شیرینی داد ، شیرینی شما پخته است ) ، حالا می توانید شیرینها را در ظرف چیده با یک لیوان چای به عنوان عصرانه میل نمایید .

 

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:48 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

نکات مهم در شیرینی پزی

 

نكات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی پزی

هر کسی که حداقل یک بار شیرینی تهیه کرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است که اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممکن تهیه شود ولی خوب نپزد، زحمت بیهوده ای کشیده شده ، بنابراین لازم است که در مورد پخت شیرینی و نحوه کارکردن با فرهای خانگی نکات زیر را بدانید:

معمولاً کیک و شیرینی هایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند.

کیک و شیرینی هایی که ریز و کوچک هستند(به جز شیرینی هایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند.

اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را درفرقرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت.

درجه حرارت فردرفرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است که با در دست داشتن جدول زیر می توان هر کیک یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.

درجه سانتی گراد

درجه فارنهایت

120

250

150

300

160

325

180

350

190

375

200

400

230

450

توجه:

با وجود داشتن این جدول، حتماً به دستورالعمل فر نیز توجه کنید.

فرهایی که حداکثر حرارت آنها 500 یا 550 باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند.

فرهایی که حداکثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتی گراد تنظمی شده اند.

تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت یا برعکس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف کرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی 400 درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه 200 تنظیم کرد.

برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل 30-15 دقیقه قبل از پخت گرم کرد.

 

شیرینی پزی

نکات مهم در مورد پیمانه های شیرینی پزی که از آنها دراین بخش استفاده می شود:

در تهیه شیرینی و کیک هائی که ارایه می شود از نوع پیمانه ها استفاده شده است: پیمانه یک، یک دوم، یک سوم و یک چهارم است که مقدار پیمانه 1 یا کامل از مواد مختلف به قرار زیر می باشد:

مواد

وزن به گرم

1 پیمانه آرد

100 گرم

1 پیمانه پودر قند

125 گرم

1 پیمانه شکر

150 گرم

1 پیمانه روغن(جامد یا مایع)

150 گرم

پیمانه هارا همیشه با قاشق پرکنید و هیچ گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.

هوای اضافی داخل مواد جامد را با حرکت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با کارد صاف کنید.

اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی 60-50 گرم است که معادل وزن یک تخم مرغ متوسط با پوست می باشد.

اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می کنیم، توجه کنید که تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذکر شده باید مصرف شود. هر جا کلمه تخم مرغ به تنهایی ذکر شد منظور یک تخم مرغ کامل است.

در ادامه نکات جالبی که درمورد مقدمات آشپزی گفته شد، روش تهیه یک شیرینی ساده برای مهمانی های کوچک را برایتان بیان می کنیم. سعی کرده ایم شیرینی ای را انتخاب کنیم که اکثر مواد آن در خانه تان وجود داشته باشد.

 

نكات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی پزی

-  شیرینیهای لذیذ

دوستان،

تهیه شیرینی در منزل نیاز دارد شما مواد اولیه را در منزل داشته باشید یا تهیه کنید .

از مقدمات تهیه شیرینی وزنه دقیق است که تا دقت 5 گرم را به خوبی نشان دهد، یک یا چند قالب که بیشتر استفاده می شود را انتخاب نمایید، مثل قالب مناسب برای تهیه کیک که بهتر است تفلون باشد و چند قالب کوچک و شکل دار برای تهیه شیرینی، یک قالب کم عمق برای پختن تارتها داشته باشید. همزن نیز از وسایل اصلی کیک است.

لازم نیست همه این وسایل را به یک باره بخرید بلکه می توانید آنها را کم کم تهیه کنید درابتدا بهتر است موادی را که بیشتر استفاده می شود را تهیه کنید و در منزل داشته باشید.

ادویه ها مثل زنجبیل، دارچین، پودر پوست لیمو ترش، پودر نارگیل، بادام، شکلات، وانیل، آرد گندم، پودر سیب زمینی، آرد ذرت و ...

این وسایل را تهیه کنید و مطالب آشپزی ما را دنبال نمایید.

"قلب بادامی"

 

نكات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم برای تهیه 60  " قلب "

کره

250 گرم

پودر قند

100گرم

زرده تخم مرغ

  2عدد

بادام چرخ کرده

100گرم

آرد

350گرم

بادام پوست گرفته

60عدد

طرز تهیه: پودر قند یکدست را داخل ظرف می ریزیم، یک زرده تخم مرغ و کره را به آن می افزاییم و با همزن می زنیم، بادام چرخ کرده را به این صورت تهیه می کنیم که بادامها را درآب خیسانده و پس ازچند ساعت از آب می گیریم، پوست آنها را می کنیم و در آسیاب له می کنیم. بادام چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم. آرد را الک، به مخلوطمان اضافه کرده و به سرعت چنگ می زنیم تا یک خمیرتقریباً سفت به دست آید. آن را گلوله کرده در یک کاغذ آلومینیومی یا روحی می پیچیم و 2 ساعت در یخچال قرار می دهیم. فر را از نیم ساعت قبل روی درجه200 درجه سانتی گراد می گذاریم. در یک سینی آرد می پاشیم، خمیر را روی آن کاملاً پهن می کنیم تا نازک شود قلب ها را با قالب در می آوریم(اگر قالب نداشتید، الگوی یک قلب را روی کاغذ بکشید و با چاقو قلب ها را در آورید)، زرده تخم مرغ دیگر را زده و روی قلب ها می مالیم سپس بادامها را روی آنها می گذاریم و در طبقه وسط10تا12دقیقه می گذاریم تا بپزد. پس از پختن کمی صبرمی کنیم تا ولرم شود، سپس با کارد پهنی آنرا از سینی جدا کرده و می گذاریم خنک شود.

هفته آینده نکاتی درباره تهیه کیک وروش تهیه یک کیک ساده برای چای عصرانه را بیان خواهیم کرد.

نکات تغذیهای درباره " قلب بادامی"

هر قلب بادامی دارای 80 کالری است وبه دلیل داشتن بادام دارای املاح مفیدی برای بدن است.

اگر برنامه حفظ وزن دارید یک عدد از آن را با چای میل کنید و اگر برنامه افزایش وزن دارید 2 از آن راعدد میل کنید.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:49 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

ش فرم دهی سفیده و زرده تخم مرغ برای تهیه کیک و شیرینی

كیك ساده

درمطلب گذشته اطلاعاتی را درباره  مواد اولیه قنادی به دست آوردید و پخت یک شیرینی ساده عصرانه را یاد گرفتید، درمورد تخم مرغ نیز نکاتی را ذکر می کنیم ، که مسلما در بهتر پختن شیرینی ها به شما کمک خواهد کرد .

شناخت مواد اولیه قنادی:

همیشه از مرغوب ترین مواد اولیه قنادی استفاده کنید تا در تهیه شیرینی به کیفیت مطلوب تری دست یابید .

تخم مرغ مثل بقیه مواد ، از جمله آرد و کره نقش مهمی در کیفیت شیرینی دارد و همیشه باید آن را به صورت تازه تهیه و مصرف کرد .

تخم مرغ برای هوا دهی به شیرینی ، بیسکویت و کیک به کار می رود زیرا پس از به هم زدن شدید ، قدرت نگهداری هوا را در خود دارد ، برای مثال در مواردی که به شدت زده شود ، کف ایجاد می کند و باعث پف مناسب کیک می شود .

قدرت هوا دهی تخم مرغ مربوط به سفیده آن است و زرده هنگام زدن ، کف نمی کند زیرا دارای چربی نسبتاً زیادی است . زرده باعث ایجاد رنگ ، طعم و ترد شدن شیرینی می شود . هر عدد تخم مرغ کامل قادر است که مقداری آرد را برابر وزن خود هوا دهی کند اما چنان چه مقدار آرد بیش از وزن تخم مرغ باشد باید از هوا دهنده های شیمیایی مثل بکینگ پودر کمک گرفت .

تخم مرغ به دو صورت خشک و تازه در دسترس است که در این مبحث وارد بحث تخم مرغ خشک نمی شویم . می توان اجزای تخم مرغ را  به کامل، زرده و سفیده آن تقسیم کرد که هر کدام کاربرد متفاوتی در شیرینی پزی دارند .

درجه حرارت ، یکی از نکات مهم کاربرد تخم مرغ در شیرینی پزی است یعنی تخم مرغ اضافه شده به خمیر نباید خیلی سرد باشد زیرا باعث بسته شدن روغن شده و زمان به هم زدن خمیر و یا کرم را بالا می برد .

درهوای گرم می توان از تخم مرغ سرد استفاده کرد زیرا حرارت خمیر را تنظیم کرده واجازه نمی دهد که از 26 درجه سانتی گراد تجاوز کند اما در هوای سرد زمستان باید درجه حرارت تخم مرغ را تا درجه گرمای اتاق افزایش دهید .

روش فرم دهی سفیده تخم مرغ:

هم زدن سفیده به خاطر آن است که حجم آن زیاد شده و داخل آن حباب های هوا ایجاد شود و در نهایت شیرینی را حجیم و پوک کند . پس برای آن که سفیده کاملاً صحیح زده شود باید نکات زیر را رعایت کنید :

سفیده باید تازه و خنک باشد( در یخچال باشد) .

سفیده نباید حاوی ذره ای از زرده باشد .

وسایلی که سفیده را با آن می زنید باید تمیز و فاقد چربی باشند .

سرعت هم زدن زیاد باشد زیرا در غیر این صورت آب می اندازد .

فاصله میان زدن سفیده و مصرف آن باید کم باشد درغیر این صورت آب می اندازد .

برای سفیده از ظرف آلومینیومی استفاده نکنید چون رنگ آن را تیره می کند .

در مواردی که شکر به سفیده اضافه می شود باید بعد ازاین که کمی سفیده را زدیم و سفت شد ؛ شکر را قاشق، قاشق اضافه کنیم .

سفیده زده شده ، وقتی آماده است که اگر با نوک چاقو روی آن خط بیاندازیم آن خط تا چند دقیقه باقی بماند .

روش فرم دهی زرده تخم مرغ:

هم زدن زرده ، به خاطر آن است که حجم آن زیاد شده و داخل آن حباب های هوا ایجاد شود که در نتیجه شیرینی را سبک می کند ، برای این کار باید نکات زیر را مورد توجه قرار داد .

زرده باید تازه و خنک باشد .

زرده باید با سرعت زیادی زده شود .

در زرده نباید سفیده وجود داشته باشد .

 برای شروع کار کیک پزی بهتراست با ساده ترین نوع کیک شروع کنید، خصوصاً خانم های جوانی که می خواهند هنر شیرینی پزی را بیاموزند ، این کیک را امتحان کنند ، مطمئناً پشیمان نخواهند شد . اگر درابتدا ، پختن این کیک به نظرتان سخت آمد یا آنچه را توقع داشتید به دست نیاوردید ، ناامید نشوید. مطمئنا با چند بارتمرین ، نتیجه دلخواه تان حاصل خواهد شد .

مواد لازم برای تهیه کیک ساده:

تخم مرغ                                 4 عدد

آرد                                         250 گرم

شکر                                      250 گرم

روغن مایع                              یک دوم پیمانه

آب نیم گرم                             یک دوم پیمانه

بکینگ پودر                             2 قاشق مربا خوری

وانیل                                      کمی

طرز تهیه:

زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا می کنیم . اول زرده ها را مقداری زده و سپس وانیل و آب گرم را اضافه کرده ، می زنیم . تا خوب کف کند و سفید رنگ شود ،  شکر را به زرده اضافه کرده و قدری دیگر می زنیم ،  سفیده را جداگانه می زنیم و بعد مقداری شکر به روی آن می ریزیم و می زنیم تا خوب سفید و سفت شود ، روغن را به زرده و شکر اضافه کرده و با سفیده زده شده مخلوط می کنیم، درآخر کار آرد و بکینگ پودر را در مایه کیک ریخته و به هم می زنیم . قالب گرد ساده ای را انتخاب کرده ، ته آن را چرب می کنیم و مایه کیک را در قالب کیک ریخته ، به مدت 40 دقیقه در حرارت 350 درجه فارنهایت در پنجره پائین فر قرار می دهیم ؛ بعد از این مدت ، کیک را از فر خارج و پس از سرد شدن با کرم یا خامه روی کیک  و اطراف آن را تزئین می کنیم.

نکات تغذیه ای:

در صورت پخت این کیک با همین میزان مواد ، کل آن دارای 2600 کالری است که اگر به 8 قسمت مساوی تقسیم شود هر قسمت آن 320 کالری دارد.

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:50 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

کیک هویج

كیك هویج

پیش از این نحوه تهیه چند نوع شیرینی را آموختید ، حال بهتر است این کیک جدید را نیز امتحان کنید و ازخوردن آن لذت ببرید. تا به حال کیک هویج خورده اید؟ فکر نمی کنم!

پس این دستور را که از یادداشت های یک آشپز قابل ایرانی برداشته شده بیاموزید وآن را که درهیچ شیرینی فروشی ای وجود ندارد، تهیه کنید

 

مواد لازم برای تهیه کیک هویج :

آرد                          200 گرم

شکر                       200 گرم

تخم مرغ                 5 عدد

 

گردو                                 100 گرم 

روغن مایع                         یک لیوان

دارچین                             1 قاشق چای خوری

جوز هندی                       نصف قاشق چای خوری

میخک                              نصف قاشق چای خوری

نمک                                نصف قاشق چای خوری

هویج رنده شده                یک لیوان

( می توانید از یک لیوان سیب و هویج رنده شده استفاده کنید )

شیر                                3 قاشق سوپ خوری

بکینگ پودر                      3 قاشق چای خوری

 

طرز تهیه :

تخم مرغ ها را با شکر، روغن و نمک مخلوط کرده و با سرعت زیاد خوب می زنیم، شیر را در این مخلوط ریخته به هم می زنیم، آرد و بیکینگ پودر و جوز هندی و میخک و دارچین را کم کم درمایع کیک ریخته مخلوط می کنیم و درآخرکارهویج و گردو را اضافه می کنیم ( این مایع را می توانیم یک جا در قالب بزرگ یا در دو قالب بریزیم) ته قالب مورد نظر را چرب کرده و کمی آرد می پاشیم. سپس مایع کیک را در قالب ریخته و درحرارت 350 درجه فارنهایت ( 175 درجه سانتی گراد)  35 الی 45 دقیقه در قسمت پائین فر قرار می دهیم تا کیک بپزد سپس بعد از پختن ، کیک را از فر خارج کرده وپس از سرد شدن از قالب بیرون می آوریم. روی کیک را می توان با کرم ، خامه و یا گردو  تزئین کرد

 

نکات تغذیه ای کیک هویج :

کیکی که از مواد یاد شده تهیه شود ، دارای 4130 کالری انرژی است پس اگر فردی با شرایط معمولی باشید می توانید یک برش کوچک از آن را میل کنید. این کیک یک عصرانه خوش مزه و بسیار مفید با طعم شیرینی طبیعی برای کودکان ، خصوصا  کودکان کم اشتها است

 

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:53 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 5607
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:اموزش اشپزی

طرز تهیه زبان گوساله

 

همین طور که می دانید ، تعطیلات عید در راه است و این زمان نسبتا طولانی  فرصت مناسبی است برای اینکه خانواده گرد هم بیایند و از تفریحات خوب و سالم بهره بگیرند .

ضمنا ، شما مادران عزیز نیز می توانید با تهیه غذاهای نو و لذیذ ، به تنوع بیشتر این ایام کمک کنید .

این غذای بسیار زیبا و لذیذ را می توانید در مهمانی هایتان تهیه کنید .

 

مواد لازم برای تهیه این غذا :

1- زبان گوساله  2 عدد

(هر زبان گوساله 1 کیلو گرمی برای 5 نفر مناسب است )

2- سبزی معطر

( ترخان ، نعناع ، جعفری )

3- سیر   دو حبه

4- سس گوجه فرنگی    2 پیمانه

5- قارچ  نیم کیلو

6- پوره سیب زمینی و عدس (هر کدام )       2 پیمانه

7- نمک و فلفل          به میزان لازم

 

طرز تهیه :

زبان گوساله تهیه شده را به دقت تمیز کنید

در ابتدا بهتر است دقت کنید که  زبان تهیه شده تازه بوده و هیچگونه بوی نامطبوعی نداشته باشد .

زبان را به دقت تمیز کنید به این صورت که با کارد روی پوست زبر زبان بکشید و مواد زائد ، رگها و احیاناً غددی که به انتهای زبان چسبیده جدا کنید .

زبان را در یک قابلمه بزرگ یا دیگ زودپز قرار دهید ( چون زبان دیر می پزد بهتر است در دیگ زودپز پخته شود ).

دیگ را پر از آب کرده و پس از جوش آمدن آب ، 2 تا 3 مرتبه کف حاصل شده روی آب را می گیریم .

دسته سبزی معطر ، حبه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و در دیگ را می بندیم .

در قابلمه معمولی ، 5 تا 6 ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در دیگ زودپز بعد از 5/1 ساعت پخته خواهد شد .

پس از پخت کامل باید در ظرف نصف لیوان آب موجود باشد .

در اواخر طبخ ، مقداری نمک و فلفل به زبان اضافه کرده و در صورت تمایل می توانیم ادویه هایی چون زردچوبه ، کاری و کمی دارچین را نیز اضافه می کنیم و به عنوان چاشنی یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ، یک قاشق مربا خوری رب انار ترش و 2 قاشق مربا خوری شکر نیز می افزائیم.

پس از پخت کامل ، زبان را از دیگ خارج کرده و در دیس می گذاریم همان طور که داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهایی به قطر 2 سانتی متر می دهیم ولی گوشت زبان را تا انتها نمی بریم که تا قطعه های زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بین نرود .

در صورت تمایل سس قارچ را به روش زیر تهیه کرده و استفاده کنید می توانید آنرا بدون سس میل کنید که بازهم لذیذ است .

 

طرز تهیه سس :

قارچها را خرد کرده و باکمی روغن تفت می دهیم . پس از پختن قارچها ، سس گوجه فرنگی و آب زبان را به آن می افزائیم . پس از اینکه سس در اثر جوشیدن غلیظ شد ،  آن را بر روی زبان برش داده که در دیس قرار دارد می ریزیم .

اطراف زبان را با برگهای جعفری ، پوره سیب زمینی و پوره عدس که با استفاده از قیف به صورت شکوفه در آورده ایم تزئین می کنیم واین غذا را با برنج زعفرانی سرو می کنیم .

 

نکات تغذیه ای :

گوشت در صورتی که کاملاً پخته شده باشد یکی از غنی ترین منابع پروتئین است .

هر 100 گرم گوشت گاو حاوی 30 گرم پروتئین ، 20 گرم چربی ، 8 میلی گرم کلسیم ، 2 میلی گرم آهن و 7 میلی گرم اسید فولیک است .

پس اگر این غذا را هر چند وقت یک بار برای خانواده تهیه کنید بسیار پرفایده خواهد بود .

هر زبان گوساله به وزن 1 کیلو گرم پس از پخت با این مخلفات محتوی 1800 تا 2000 کیلوکالری است و یک پنجم آن حاوی 400 کیلو کالری که با 15 تا 20 قاشق برنج جمعاً 600 کیلو کالری انرژی دارد .

به رنگ سبز

سبز باشیم

 

 

 

شنبه 28 مرداد 1391  4:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها