مدیرکل سابق مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت:
خاموشی یخچال در سوپرمارکتها محیط را برای کشت میکروب مساعد میکند
خبرگزاری فارس: مدیرکل سابق مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: مواد غذایی که شرایط محیطی نگهداری آنها وابسته به یخچال نیست اگر در محیط گرم و دمای بالای 20 درجه قرار گیرند احتمال تخریب کیفیت قبل از مهلت مصرف وجود دارد.
علیاصغر فرشاد در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: اگر برخی سوپرمارکتها برای کاهش بار مصرف برق یخچالهای خود را که مواد غذایی فاسد شدنی در آن موجود است خاموش کنند موضوع قابل پیگیری است.
وی تصریح کرد: از نظر علمی برخی مواد غذایی در مقابل کاهش برودت عکسالعمل نشان میدهند و فسادپذیرند. بسیاری از مواد غذایی باید خنک شود و وقتی در معرض گرما قرار میگیرد محیط به شدت برای کشت و توسعه میکروب مساعد میشود.
به گفته فرشاد اگر هر شب یک ماده غذایی سرد شود و بعد گرم شود قطعا تداوم این وضعیت بر کیفیت مواد غذایی تاثیرگذار است. ولی اگر مواد غذایی که تاریخ مصرف آنها نگذشته باشد و دمای یخچال در مدتی که خاموش میشود به بالای 5 درجه نرسد اشکالی این موضوع برای مدت کوتاه مشکل زا نیست.
به گفته مدیرکل سابق بهداشت محیط وزارت بهداشت حتی مواد غذایی که شرایط محیطی نگهداری آنها وابسته به یخچال نیست اگر در محیط گرم و دمای بالای 20 درجه قرار گیرند احتمال تخریب کیفیت قبل از مهلت مصرف وجود دارد اگر نگوییم که غذا فاسد میشود ولی کیفیت غذا افت میکند.
به گزارش خبرنگار فارس، از یک سال گذشته و با افزایش هزینههای برق برخی از سوپرمارکتها در ساعاتی از شب یخچال خود را برای کاهش مصرف برق خاموش میکنند که این امر بهداشت و سلامت مواد غذایی را به خطر میاندازد.