گروه اجتماعی: مسئول طرح تذكر لسانی كشور با تأكيد بر اينكه وجوب امر به معروف و نهی از منكر بايد برای جامعه تبيين شود، تصريح كرد: استمرار و ثبات واجبات الهی بستگی به احيا و اجرای اين فريضه الهی دارد، به همين دليل بايد تلاش شود امر به معروف به فرهنگ عمومی مردم تبديل شود.
حجتالاسلام والمسلمين حيدر ظهرابی، مسئول طرح تذكر لسانی كشور، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اينكه فريضه امر به معروف و نهی از منكر در جامعه ما مغفول مانده است، تصريح كرد: اين دو فريضه مهم در جامعه ما مورد غفلت قرار گرفته است در حالی كه آيات قرآن و روايات فراوان در مورد آنها وجود دارد و همه میدانند كه امام حسين(ع) برای اجرای اين دو فريضه به شهادت رسيدند.
وی ادامه داد: هدف امام حسين(ع) از قيامشان احيای امر به معروف بود و ما نيز كه شيعه آن حضرت هستيم بايد به هدف امام حسين(ع) بيشتر توجه داشته باشيم تا به مراسمات عزاداری. اگر چه اين مراسمها نيز كار شايستهای است اما هدف امام حسين(ع) از قيامشان عزاداری نبود، بلكه اجرای فريضه مقدس امر به معروف و نهی از منكر بود كه بايد با گستردگی هر چه تمامتر دنبال شود.
وی به اجرای طرح تذكر لسانی در شهرهای منتخب كشور اشاره كرد و گفت: اين طرح با هدف تبديل امر به معروف و نهی از منكر به فرهنگ عمومی در شهرها و استانهای كشور برگزار میشود و برای عموميت بخشيدن به آن مقدماتی بايد اجرا شود از جمله اينكه از نظر تبليغاتی مردم در سطح شهر متوجه شوند كه اين فريضه، فريضه واجبی است، احاديث ائمه(ع) و بزرگان بايد در مقابل ديد مردم قرار بگيرد و مردم كم كم با فضای امر به معروف و نهی از منكر در شهر خود آشنا شوند.
وی با تأكيد بر لزوم آموزش افرادی كه میخواهند تذكر لسانی بدهند، تأكيد كرد: امر به معروف مانند نماز، هم واجب است و هم نيازمند آموزش است و بايد افراد ياد بگيرند چگونه امر به معروف كنند. برخی از افراد ممكن است با خشونت به امر معرف و نهی از منكر اقدام كنند كه اين امر غلطی است چرا كه فلسفه امر به معروف محبت به ديگران است.
مسئول طرح تذكر لسانی كشور: |
تذكر لسانی با جدل و بحث ممكن نيست و فردی كه میخواهد تذكر دهد بايد با جلب توجه و محبت مردم آنها را به خوبی دعوت و از بدی نهی كند يعنی دقيقاً همانگونه كه اسلام میخواهد با مردم رفتار كند، كه لازمه اين كار آموزش است |
حجتالاسلام ظهرابی با تأكيد بر اينكه فردی كه میخواهد امر به معروف و نهی از منكر كند بايد با ملايمت با مردم برخورد كند، گفت: تذكر لسانی با جدل و بحث ممكن نيست و فردی كه میخواهد تذكر دهد بايد به مسائل و مقدمات كار آشنا باشد و با جلب توجه و محبت مردم آنها را به خوبی، دعوت و از بدی نهی كند يعنی دقيقاً همانگونه كه اسلام میخواهد با مردم رفتار كند، كه لازمه اين كار آموزش است.
وی از آموزش تيمهای تذكر لسانی برای اجرای اين طرح در شهرهای منتخب خبر داد و گفت: برای اجرای موفق طرح تذكر لسانی با هدف تبديل اين فريضه به فرهنگ عمومی بايد شوراهای شهرها، ادارههای دولتی، اتحاديهها، هيئتهای مذهبی، افراد اثرگذار و مسئول جامعه و ... توجيه شوند و جو عمومی برای اجرای اين طرح آماده شود.
حجتالاسلام ظهرابی افزود: در حال حاضر تيمهای زيادی در شهرهای منتخب از مردم همان شهر حضور دارند كه تعداد آنها بستگی به جمعيت و گستردگی شهر و بسترهايی دارد كه در هر شهر در اختيار داريم و بر اساس همين فرصتها و بسترها است كه تيمهای تذكر لسانی تشكيل و آموزش میبينند.
وی تصريح كرد: اين فقط مسئوليت تيمهای تذكر لسانی نيست كه تذكر بدهند بلكه اين افراد میخواهند الگو و اسوههايی برای ساير مردم شوند، در حقيقت برای هر فرد مكلف و مسلمانی واجب است كه امر به معروف كند، منتهی اين افراد پيشگام اين اقدام میشوند.
اين مقام مسئول يكی از اهداف مهم ستاد احيای امر به معروف و نهی از منكر را فرهنگسازی برای مجموعه جامعه دانست و عنوان كرد: مردم بايد بدانند كه اين يك تكليف الهی است و همانگونه كه نماز بر آنها واجب است و خود را مقيد به آن می دانند، امر به معروف هم يك فريضه واجبی است كه اهميت آن و وجوب آن حتی از نماز هم بالاتر است چرا كه استمرار و ثبات ساير واجبات الهی بستگی به اين فريضه الهی دارد و به هر ميزانی كه ما برای امر به معروف اهميت بيشتری قائل شويم ساير فرايض الهی نيز در جامعه استمرار و اتحكام بيشتری پيدا میكند.
وی افزود: وجوب امر به معروف بايد برای جامعه تبيين شود، لذا ستاد احيای امر به معروف و مسئولان شهرهای منتخب همه تلاش خود را به كار میگيرند كه اين فريضه همگانی شود و از اين حالت مغفوليت و مظلوميت بيرون بيايد و آحاد مردم و هر فرد مكلفی اين را تكليف و وظيفه خود بداند كه نسبت به گناه در جامعه نبايد بیتفاوت بود.
مسئول طرح تذكر لسانی كشور در پايان خاطر نشان كرد: بايد مردم را به خوبیها دعوت كنيم و از زشتیها باز بداريم، اين يك تكليف الهی است، اگر میخواهيم يك جامعه سالم داشته باشيم كه اصلاحات واقعی در آن جامعه به وجود بيايد و به سمت يك جامعه ايدهآل پيش برود راهكار آن بر اساس آيات قرآن و احاديث ائمه اجرای فريضه امر به معروف و نهی از منكر است.