0

تغذیه‌ی کودک در دوران بیماری و نقاهت

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

تغذیه‌ی کودک در دوران بیماری و نقاهت

 

در دوران بیماری کودک بی‌اشتها، بهانه‌گیر و خسته است، اگر مادر به تغذیه او بی توجهی کند او دچار مشکلات دیگری هم شده و درمان او سخت و طولانی می‌شود. مادران باید در این دوران توجه داشته باشند که نیاز کودک بیمار به مواد غذایی افزایش می‌یابد.


در دوران بیماری برای این که بدن بتواند با عوامل بیماری‌زا مقابله کند نیاز به انرژی و مواد معدنی دارد که باید از طریق غذا تأمین شود. اگر به شخص بیمار غذا داده نشود بدن او ضعیف شده و نمی‌تواند در مقابل عوامل بیماری‌زا مقاومت کند. در این صورت بیماری او شدیدتر می‌شود و دیرتر بهبود پیدا می‌کند. 
در طول دوران بیماری اگر غذای کافی مصرف نشود چربی ذخیره در بدن برای تولید انرژی مصرف می‌شود و عضلات تحلیل می‌رود و در نتیجه وزن کمتر می‌شود.

اتلاف بیشتر مواد غذایی از بدن کودک

اگر بیماری با علائمی مثل اسهال، استفراغ یا تب همراه باشد در هر سه حالت مواد غذایی بدن از دست می‌رود، در تب نیز با افزایش حرارت بدن انرژی بیش از حالت عادی مصرف می‌شود.

دریافت مواد غذایی کم می‌شود 

معمولاً در دوران بیماری به ویژه کودک بیمار به شدت بی اشتها می‌شود. اگر زخم در دهان یا گلو داشته باشد اگر در اثر سرماخوردگی و گرفتگی بینی برای نفس کشیدن مشکل داشته باشد، غذا خوردن برای کودک سخت می‌شود. در دوران بیماری از یک طرف نیاز کودک به مواد غذایی افزایش می‌یابد چون می‌خواهد با عامل خارجی مقابله کند و همزمان دریافت غذا به دلیل بی اشتهایی کم می‌شود و از طرف دیگر از طریق تب و استفراغ، اتلاف غذا و انرژی هم پیش می‌آید. همه‌ی این عوامل دست به دست هم می‌دهند و وزن کودک کم می‌شود. این آغازی است برای توقف و یا تأخیر رشد کودک که با پایش رشد و توجه به روند منحنی رشد کودک می‌توان آن را دید. در این حالت مادران باید تا حد امکان به کودک غذا بدهند چون باعث می‌شود وزن او کم نشود و یا وزن کمتری را از دست بدهد و روند بهبودی او سریع‌تر شود.


تغذیه‌ی کودک تب‌دار

کودکی که تب دارد انرژی بیشتری می‌سوزاند به همین خاطر نیاز بیشتری به تأمین انرژی پیدا می‌کند. این امکان وجود دارد که کودک مبتلا به گلو درد یا مشکلات گوارشی، تغذیه مناسبی نداشته باشد؛ این مسئله یکی از نکات فراموش شده در تغذیه کودکان است، هنگامی که کودک به این عارضه‌ها دچار می‌شود از ابتدا باید کالری مورد نیاز وی محاسبه و تأمین شود و به ازای هر درجه تب باید دید که کودک به چه میزان کالری و آب نیاز دارد.
از1 تا 4 ماهگی روزانه 600 کالری، 5 تا 12 ماهگی 900 کالری، یک سالگی 1100 کالری،2 تا 3 سالگی 1350 کالری، 4 تا 6 سالگی 1550 کالری، 7 تا 9 سالگی در پسران 2100 و در دختران 1800 کالری، 10 تا 12 سالگی پسران 2200 و دختران 1950 کالری،13 تا 15 سالگی پسران 2400 و دختران 2100 کالری مورد نیاز است؛ با توجه به این میزان کالری در هر سنین باید به ازای هر درجه تب 13 درصد کالری بیشتر، دریافت شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 28 مرداد 1391  3:19 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها