در مراسم روز جهانی همبستگی با فلسطین جوانان اکوادوری پس از سردادن شعارهای ضد صهیونیستی پرچم اسرائیل را در مقابل سفارت این رژیم در کیتو به آتش کشیدند.
همزمان با روز جهانی قدس مراسم همبستگی با ملت فلسطین از سوی جمعی از سازمانهای سیاسی، اجتماعی و دانشجویی اکوادور و با حضور جمعی از مقامات بلندپایه دولتی، دیپلماتها و وابستگان نظامی کشورهای مستقل در پارک مرکزی کیتو، پایتخت این کشور، برگزار شد.
* اسرائیل یادآور رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی
در ابتدای این مراسم، خانم "روسا میریا کاردناس"، وزیر خلق و امور اقوام اکوادور با اشاره به وضعیت کنونی فلسطین به تشریح مواضع دولت اکوادور در این رابطه پرداخت.
وی با تصریح بر جهانی بودن اهمیت مساله فلسطین گفت: جنایات نظاممندی که هماکنون از سوی دولت نژادپرست اسرائیل در فلسطین صورت میگیرد یادآور رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی است.
وزیر امور اقوام اکوادور بر همبستگی کشورش با فلسطینیان در خصوص اشغال سرزمینهای ایشان توسط رژیم صهیونیستی تاکید کرد و افزود: دولت اکوادور از راهکار پیوستن فلسطین به سازمان ملل متحد قاطعانه حمایت میکند.
* مقاومت فلسطین را جهانی خواهیم ساخت
سخنران دیگر این مراسم، "کارلوس تورس"، رهبر سازمان دانشجویان دانشگاه مرکزی اکوادور بود که به بیان دیدگاههای جنبش دانشجویی کشورش در قبال مساله فلسطین پرداخت.
این فعال دانشجویی در بخش ابتدایی سخنان خود خاطرنشان کرد: تفکر سلطهگرایانه حاکم بر رژیم اسرائیل ریشه در نژادپرستی پهودی دارد. وی در این رابطه به بخشی از سخنان "مناخیم بگین"، اولین نخستوزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد که یهودیان را نژاد برتر و سایر اقوام را خدمتگذار قوم یهود میخواند.
رهبر سازمان دانشجویان دانشگاه مرکزی اکوادور در ادامه اظهار داشت: دولت آمریکا و حاکمان نظام سلطه با بهرهگیری از رسانههای گروهی و مطبوعات بینالمللی تلاش میکنند با ارائه اطلاعات نادرست و غیر واقعی چهره کشورهای مستقلی چون ایران، ونزوئلا، کوبا و دیگر کشورهایی که در راستای منافع آنها حرکت نمیکنند تخریب کنند.
وی همچنین تاکید کرد: ما همبستگی همیشگی خود را با ملت فلسطین اعلام میکنیم و نهایت تلاشمان را بکار خواهیم بست تا مقاومت فلسطین را جهانی سازیم.
* جنگافروزانِ مدافع حقوق ملتها!
سخنران پایانی مراسم مذکور در پایتخت اکوادور، "مجید صالحی"، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور بود که به تشریح اهمیت روز قدس و همبستگی جهانی با ملت فلسطین پرداخت.
وی با اشاره به نامگذاری این روز توسط امام خمینی(ره)، خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر هوشیاری و بینش استراتژیک بیانگذار انقلاب اسلامی ایران در خصوص مساله فلسطین بر همگان روشن و نامگذاری این روز موجب زنده نگهداشتن نام فلسطین و مقاومت در سطح افکار عمومی جهان شده است.
سفیر ایران در این رابطه افزود: روز جهانی قدس تنها برای دفاع از مردم فلسطین نیست بلکه برای دفاع از کل بشریت و حقوق تمام ملتهای دنیاست چرا که امروز رویه و اقدامات رژیم اشغالگر قدس در تضاد با منافع همه آحاد بشری قرار دارد.
صالحی برای توضیح این گفته به تشریح ریشههای ایدئولوژی صهیونیسم از زبان اولین بنیانگذاران رژیم اسرائیل پرداخت و با معرفی برخی آثار مکتوب در این زمینه، شرکتکنندگان در مراسم را به مطالعه منابع مذکور دعوت کرد.
سفیر ایران در ادامه با انتقاد از منطق دوگانه حاکم بر رفتار سردمداران نظام سلطه تصریح کرد: جای تاسف است که امروز جنگافروزان بینالمللی بر مسند دفاع از حقوق بشر و ملتها تکیه زدهاند. وی در این رابطه افزود: کسانی که با سنگ به دفاع از عقیده و سرزمین خود برخاستهاند تروریست نامیده میشوند و در طرف مقابل در قبال جنایات ارتشی مجهز به پیشرفتهترین تجهیزات نظامی سکوت میشود.
صالحی در بخش دیگر صحبت های خود به وضعیت کنونی خاورمیانه و تحولات کشور سوریه اشاره کرد ریشه اصلی بحران در این کشور را دخالتهای خارجی و مخصوصا فتنهافکنیهای رژیم صهیونیستی معرفی کرد.
وی در این باره گفت: بیداری به وقوع پیوسته در منطقه خاورمیانه و تحولات منتج از آن، خصوصا در کشور مصر، رژیم صهیونیستی را در وضعتی بغرنج قرار داده و اسرائیل تلاش میکند برای فرار از بحران به وجود آمده، شرایط را تا حد امکان به نفع خود تغییر دهد.
صالحی در ادامه افزود: به گمان رهبران صهیونیست و دستاندرکاران نظام سلطه، یکی از راهحلهای مطلوب در این خصوص، تغییر حکومت در کشور سوریه و بر سرکار آوردن رژیمی است که حافظ منافع آنها در این ناحیه استراتژیک باشد و به گمان آنها حلقه مقاومت در منطقه را منقطع سازند.
* آتش بر نماد صهیونیسم
در پایان مراسم سخنرانی، شرکتکنندگان در برنامه روز جهانی قدس در پایتخت اکوادور، با در دست گرفتن پرچم و پلاکاردهایی در دفاع از ملت فلسطین به سمت سفارت اسرائیل در این کشور راهپیمایی کردند.
راهپیمایان در طول مسیر با سر دادن شعارهایی همچون "اکوادور، فلسطین، دو کشور برادر"، "مردهباد رژیم آدمکش صهیونیست"، "آمریکای لاتین بیدار شده است"، "آمریکا حامی اصلی جنایت صهیونیست است" و ... همبستگی خود را با مقاومت مردم فلسطین به نمایش گذاشتند.
قطعنامه پایانی مراسم روز جهانی قدس در مقابل سفارت اسرائیل در پایتخت اکوادور قرائت شد که در آن از دولت اکوادور درخواست شد که به روابط سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی خاتمه دهد.
در خاتمه مراسم، راهپیمایان به نشانه اعتراض به جنایتهای دولت اسرائیل، با سردادن شعارهایی در حمایت از ملت فلسطین پرچم رژیم صهیونیستی را در مقابل درب ورودی سفارتخانه آن به آتش کشیدند.
* برخی حواشی مراسم روز قدس در پایتخت اکوادور:
- برای اولین بار مراسم روز همبستگی جهانی با فلسطین در اکوادور در فضایی عمومی و در یکی از پارکهای مرکزی پایتخت برگزار شد.
- سازماندهندگان اکوادوری از شب قبل از مراسم یک چادر اصلی بزرگ به عنوان محل تجمع و پانزده چادر کوچک در اطراف آن برپا کردند.
- سازمانها و فعالین دانشجویی از چند هفته قبل تبلیغات و فراخوانی مراسم را در اینترنت و شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک و توئیتر آغاز کردند.
- نهاد مسوول شهری در کیتو، پایتخت اکوادور، در ابتدا با برپایی مراسم در پارک مرکزی و تظاهرات به سمت سفارت اسرائیل مخالفت کرد که پس از رایزنیهای فشرده سازمانهای سیاسی و اجتماعی مجوزهای لازم اخذ شد.
- در اطراف چادر اصلی، نمایشگاه کوچکی از تصاویر مربوط به ظلم و تجاوز به فلسطینیان از سوی نظامیان صهیونیست برپا شده بود.
- کتابی با عنوان «تاریخ پنهان صهیونیسم»، نوشته یک محقق یهودتبار، که از سوی گروههای سازماندهنده مراسم روز جهانی قدس به اسپانیولی ترجمه شده بود در حاشیه مراسم رونمایی و نسخههای محدودی از آن در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفت.
- یک اکوادوری فلسطینی تبار به عنوان مجری برنامه روز قدس انتخاب شده بود.
- ما بین برنامه سخنرانیها، نماهنگها و قطعات کوتاه مستند در خصوص ظلم جنایات صهیونیستها علیه فلسطینیان به نمایش گذاشته شد که موجب تاثر شرکتکنندگان در مراسم شد.
- پرچمهای کوچک مزین به پرچم فلسطین و اکوادور در دست شرکتکنندگان در طول برنامه و طی راهپیمایی در سطح شهر فضایی شورانگیز به مراسم داده بود.
- یک گروه پیشقراول طبلزن توجه شهروندان اکوادوری را به برنامه راهپیمایی در سطح شهر جلب میکرد.
- مسیر راهپیمایی تا سفارت اسرائیل به گونهای انتخاب شده بود که راهپیمایان از مقابل چندین دانشگاه عبور میکردند و این امر موجب جلب توجه دانشجویان به شعارها و پلاکاردهای مراسم شد.
- چند گروه کوچک پلیس در سراسر مسیر راهپیمایمایان را دنبال میکردند.
- راهپیمایی در سطح خیابان "12 اکتبر" که یکی از خیابانهای اصلی پایتخت اکوادور محسوب میشود در چند نقطه باعث ترافیک و اخلال در حرکت خودردوها و اتوبوسهای شهری شد.
- با حضور راهپیمایان در مقابل سفارت اسرائیل در اکوادور و بالاگرفتن شعارها، تعدادی از افراد به سرعت ساختمان محل استقرار سفارت مذکور را ترک کردند.
- برخی از کارکنان سفارت اسرائیل در طبقاتی فوقانی از پشت شیشه برنامه، شعارها و پلاکاردها را مناظره میکردند.
- پس از قرائت بیانیه پایانی، پرچم رژیم صهیونیستی به همراه یک بطری بنزین از کیف یکی از راهپیماییکنندگان خارج و مقابل چشم کارکنان سفارت اسرائیل آتش بر آن افکنده شد.
- در حین سوختن پرچم اسرائیل و با تشدید ضربآهنگ گروه طبلزن، حاضران با سر دادن شعارهایی در حمایت از ملت فلسطین به شادی پرداختند.
- در خاتمه مراسم، مسوول یکی از گروههای سازماندهنده مراسم امروز، برای تامین برخی هزینههای انجام شده دست به دامن شرکتکنندگان شد!