نویسنده افغان با ذکر دلایلی از لزوم مشارکت ملت مسلمان افغانستان در خروش برائت از صهیونیسم، تصریح کرده است که صهیونیستها اگر توان آن را داشته باشند مدعی هستند که از رود نیل در مصر تا رود سند در پاکستان مربوط به آنان است.
به نقل از "جمهور نیوز"، زمانی که خلیفه دوم مسلمین با سربازان مسلمان وارد بیت المقدس شد، قبله اول مسلمین در اختیار مسیحیان بود. پیامبر اسلام نیز از همین مکان به معراج رفته بود. پس بیت المقدس برای مسلمین اهمیت، احترام و جایگاه خاصی داشت. بنابراین کم کم ترکیب جمعیتی این سرزمین به نفع مسلمانان تغییر یافت. یهودی ها جایی در ترکیب جمعیتی آن سرزمین نداشتند.
جنگهای صلیبی که چندین دهه به طول انجامید نیز میان سربازان مسیحی و مسلمان بود که با تلفات سنگین طرفین، سرانجام با پیروزی مسلمان ها با اتمام رسید و بیت المقدس همچنان در دست مسلمانان باقی ماند. در این دوران نیز یهودی ها هیچ جایگاه و تملکی بر سرزمین های فلسطینی و عربی نداشتند.
بعد از نسل کشی یهودی ها در زمان جنگ جهانی، آنان با حمایت و جهت دهی برخی کشورهای غربی راهی سرزمین های اشغالی شدند و با تملک سرزمین های سرسبز و حاصلخیز به فکر تحقق شعارهای صهیون افتاده و به زعم خود، سرزمین بدون ملت را برای ملت بدون سرزمین شکل دادند.
جنگ های اعراب و اسرائیل که منتهی به شکست خفت بار اعراب شد پایه های رژیم صهیونیستی را محکمتر ساخت و بومیان مسلمان ساکن فلسطین و بیت المقدس را آواره نمود.
جنگ و خونریزی اسرائیلی ها در سرزمین های اشغالی موجبات خشم مسلمانان را فراهم آورده و وجود این رژیم در قلب دنیای اسلام مسلمین را آزرده ساخته است.
با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، امام خمینی، جمعه آخر ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس نامید. از آن پس در بسیاری از کشورهای جهان به نشانه حمایت از مردم مسلمان فلسطین تظاهرات و محافلی برپا می شود.
حال، قضیه فلسطین و اسرائیل در آنسوی دنیا چه ربطی به افغانستان و مردم ما دارد؟ مسئولیت ما در این میان چیست؟
1- دولت افغانستان رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد و عملا هیچ داد و ستدی با این رژیم ندارد. اگر باری از جانب یک عنصر دولتی ما در رابطه با اسرائیل خطایی سر زده، هم دولت و هم مردم افغانستان واکنش تندی نسبت به آن مقام از خود نشان داده اند.
2- حضور اسرائیل منحصر در جغرافیایی به نام فلسطین و سرزمین های اشغالی نیست؛ زمانی شعار اساسی آنان از نیل تا فرات بود اما برخی از افراطیون صهیونیست شعار از نیل تا سِند را مطرح می کنند. یعنی صهیونیست ها اگر توان آن را داشته باشند مدعی هستند که از رود نیل در مصر تا رود سند در پاکستان مربوط به آنان است.
3- رابطه اسرائیل با انگلیس و امریکا رابطه ای استراتژیک است؛ همکاری های نظامی و اطلاعاتی این کشورها برای اسرائیل بسیار حیاتی است. تصور می شود که اسرائیل در پی نفوذ در افغانستان است؛ حضور کشورهای غربی در افغانستان که برای تامین ثبات و امنیت در اینجا به سر می برند به طور غیرمستقیم زمینه و بستر نفوذ عناصر صهیونیست را نیز فراهم می آورد. شاید این فعالیت ها غیرملموس باشد اما اسرائیل نیز امنیت ملی خود را همانند امریکا از بیرون مرزهای خود تعریف می کند؛ افغانستان دارای موقعیتی ژئو استراتژیک است…
4- در سالهای اخیر مباحثی در کشور مطرح شد که واکنش های تندی را در پی آورد. موضوع از این قرار بود که گروهی از دانشمندان یهودی مدعی شده بودند که احتمالاً یکی از اقوام بومی افغانستان، اصالتی یهودی دارند. و حتی گفته شد که باید آزمایشهای ژنتیکی از آنان به عمل آید. برای اولین بار این خبر را روزنامه اشپیگل آلمان افشا کرد و رسانه های داخلی ما نیز به آن پرداختند. این ادعای مضحک یهودی ها خشم مردم و جامعه روشنفکری افغانستان را برانگیخت تا صهیونیست ها بسیار زود وادار به عقب نشینی شوند. این مسئله طمع سیری ناپذیر اسرائیل را نشان می دهد و مخاطب را به یاد شعار از نیل تا سند افراطیون یهود می اندازد.
5- مردم افغانستان جزوی از امت اسلامی هستند؛ ترکیب و تناسب قاطع جمعیتی افغانستان از لحاظ دینی را متدینین به اسلام تشکیل می دهند. اعتقاد قاطع مسلمانان در مورد یکدیگر این حدیث مشهور از زبان پیامبر خیر و رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) است که فرموده اند: “هرکس فریاد کمک مسلمانی را بشنود و به کمک او نشتابد مسلمان نیست”. پس این نظر از جانب مخالفان حمایت ما از فلسطینی ها که می گویند: خود ما افغانها هزار و یک مشکل داریم، باید متوجه مشکلات خود باشیم و نه فلسطین! قطعاً منطقی و انسانی نیست.
6- با توجه به تحولات اخیر در خاورمیانه و شمال افریقا کاملا روشن شد که تمامی ملت ها به هم پیوسته هستند. تحول در هر سرزمینی تأثیر مستقیم بر بلاد دیگر دارد. از طرف دیگر، موضعگیری ملت ها در قبال رویدادهای بین المللی، مسئله عام و جا افتاده است. تظاهرات بر ضد حضور امریکا در عراق، تظاهرات ضد نژادپرستی، تظاهرات بر ضد روحیه جنگ طلبی، تظاهرات ضد آلوده کنندگان محیط زیست، تظاهرات ضد گسترش تسلیحات هسته ای، تظاهرات همیشگی بر ضد اسرائیل و… در تمامی کشورهای اسلامی و غیر اسلامی، نمونه هایی از واکنش جهانی نسبت به پدیده های ناخوشایند است که در هر کشوری شاهد آن هستیم. واکنش ضد ستم و اشغالگری در کشور ما نمی تواند پدیده ای عجیب، غیرمنطقی و وارداتی باشد.
7- هرچند افغانستان خود از بحران ها و مشکلات فراوان رنج می برد اما این هیچ دلیل نمی شود که فارغ از مسائل مهم بین المللی و مبانی اعتقادی و انسانی خود باشیم و دردهای دیگران را نادیده بگیریم. مردم افغانستان بارها به شکل خودجوش برای زلزله زدگان و حوادث سونامی در جنوب شرق آسیا و جاپان کمک های انسان دوستانه جمع آوری و ارسال کرده اند. مسجد الاقصی تنها مربوط به یک سرزمین خاص نیست و دردمندی فلسطینی ها نباید مختص خودشان قلمداد شود. همانطور که دهها کشور با نیّات انسان دوستانه ما را کمک می کنند ما نیز در قبال مظلومین مسئولیت داریم.
به هرحال ابراز همدردی با مظلومین در هرجای دنیا رسالت انسانی تمامی مردم دنیاست. این مظلوم در افغانستان باشد یا فلسطین یا میانمار یا بنگلادش و سوریه و اوگاندا و…. تفاوتی نمی کند؛ ماهم بشری از این کره خاکی هستیم. اگر دیگران در هرجای دنیا به نفع ما یا به ضد ما واکنش نشان می دهند و کار می کنند ما نیز حق داریم تا نسبت به هر پدیده ای در هرجای دنیا از خود واکنش نشان بدهیم.
نویسنده: حسینی مدنی