0

وقتی آتش مسجدالاقصی در روز قدس به جان صهیونیست‌ها می‌افتد

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

وقتی آتش مسجدالاقصی در روز قدس به جان صهیونیست‌ها می‌افتد

 

همزمانی روز قدس امسال با سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی، در سایه موج اعتراضات داخلی صهیونیست‌ها زمینه ساز تسریع فروپاشی رژیم صهیونیستی در پی افزایش فشارهای داخلی و بین‌المللی خواهد بود.

 

خبرگزاری فارس: وقتی آتش مسجدالاقصی در روز قدس به جان صهیونیست‌ها می‌افتد

 

 روز جهانی قدس مصادف با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان طرح بی نظیر و جاودانه امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان فلسطین همه ساله شور و اشتیاق خاصی را در میان مسلمانان جهان برای دفاع از مسجد الاقصی به عنوان قبله اول مسلمان جهان ایجاد می کند، در این روز همزمان با تظاهرات و اعتراضات مردم فلسطن در محکومیت جنایات صهیونیست ها در قدس اشغالی و سایر نقاط فلسطین، مردم بسیاری از کشورهای جهان نیز در اعلام همبستگی با ملت مظلوم فلسطین به خیابانها می ریزند و محکومیت جنایات صهیونیست ها را فریاد می زنند.

البته این روز در سال جاری متفاوت از سالهای قبل است، چرا که روز جهانی قدس با سالروز یکی از بزرگترین جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه مسجد الاقصی قبله اول مسلمانان جهان تقارب زمانی پیدا کرده است. 

مشخصات مسجد الاقصی

مسجد الاقصی یکی از مقدس ترین اماکن اسلامی برای مسلمانان جهان است. این مسجد اولین قبله مسلمانان جایی که در دوران پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) ایشان به سوی این مسجد به اذن خداوند نماز بپا می داشتند و همچنین سومین حرم شریف پس از مسجد الحرام و مسجد النبی در مکه و مدینه است. مسجد الاقصی دومین مسجد ساخته شده بر روی زمین پس از بیت‌الله الحرام محسوب می شود. نقل است که " حضرت آدم (علیه السلام) آنرا ساخته و زیربنای آنرا چهل سال پس از ساختن بیت‌الله الحرام بنا به دستور خداوند نهاده است.

وجه تسمیه مسجد الاقصی

مسجد الاقصی نامی است اسلامی که خداوند برای این مکان برگزیده ودر قرآن کریم به آن اشاره شده است. اقصی به معنای دورترین است ومقصود از آن اینکه این مسجد نسبت به دو مسجد بزرگ دیگر مسلمانان در مکه ومدینه دورتر است. مسجد الاقصی شامل منطقه ای است مستطیل شکل در جنوب شرقی شهر قدس که دور تا دور آنرا دیوار در برگرفته واین دیوارها هم در داخل دیوارهای بخش قدیمی شهر قدس قرار گرفته اند.

مساحت مسجد حدود 4400 متر مربع است و شامل مسجد الاقصی و قبه الصخره به همراه آثار دیگری است که تعداد آنها به 200 اثر می رسد. بر خلاف مسجدالحرام و مسجد النبی ابعاد آن از زمان ساخته شدن این مکان تغییر نکرده است.

مسجد الاقصی چهارده دروازه دارد که پنج یا چهار دروازه از آنها بعداز فتح این شهر توسط صلاح الدین بسته شدند، این دروازه ها عبارتند از باب الرحمه از شرق، باب المنفرد، المزدوج و الثلاثی در جنوب.

اکنون ده دروازه همچنان باز می باشد که عبارتند از: باب المغاربه (النبی) ، باب السلسله (باب داوود)، باب المتوضا (باب المطهره)، باب القطانین، باب الحدید، باب الناظر و باب الغوانمه (باب الخلیل) در قسمت غربی و نیز باب العتم (باب شرف الانبیاء)، باب حطه، باب الاسباط در بخش شمالی واقع اند.

قبه الصخره

قبه الصخره (گنبد صخره) ساختمان هشت ضلعی است که گنبدی طلایی بر آن قرار گرفته است و بر اساس توطئه ای صهیونیستی در بسیاری از تصاویر به جای مسجدالاقصی معرفی می شود، این گنبد به مثابه گنبد تمامی این محوطه محسوب شده ویکی ازقدیمی ترین وعظیم ترین آثار اسلامی شاخص است. این مسجد در بخش جنوبی مسجد الاقصی به طرف قبله قرار گرفته است و از این رو به مسجد جامع قِبَلی شهرت یافته است.

مصلای مروانی

این مصلی زیر مسجد الاقصی در بخش جنوب شرقی واقع است.

مسجد براق:

این مسجد در کنار دیوار براق (جایی که نقل است پیامبر زمان معراج اسب خود را به این دیوار بست که وجه تسمیه این دیوار در واقع به دلیل این است که نام اسب پیامبر(ص) براق نام داشت) قرار گرفته است. مجموعه سقاخانه ها وچاه های اطراف الاقصی هم جزو آثار آن می باشند.

تاریخچه تجاوزات رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی

مسجد الاقصی از زمان تاریخ موجودیت صهیونیست ها و تسلط آنها بر شهر قدس بارها مورد تجاوز افراط گرایان یهودی قرار داشته که همواره این افراد از حمایت نظامیان صهیونیست برخوردار بوده اند و فلسطینی هایی که به مقابله با این اقدامات می پردازند، از سوی پلیس رژیم صهیونیستی سرکوب می شوند. در زیر بخش هایی از تاریخچه تجاوزات صهیونیست ها به مسجد الاقصی را می بینیم.

21 آگوست 1969: مسجدالاقصی به دست افراطیان یهودی آتش گرفت که باعث نابودی منبری بسیار ارزشمند از چوب و عاج که صلاح الدین فرمانده مسلمان از آلپو آن را فرستاده بود گردید. این حریق عمدی، شورای امنیت سازمان ملل را به فعالیت واداشت تا شکست اسراییل را در جلوگیری از حملات تروریستی به زیارتگاه مسلمانان محکوم کند. جزئیات این اقدام در بخش بعد شرح داده می شود.

3 مارس 1971: "گرشون سلومون" یک افراطی صهیونیست به همراه گروهی از صهیونیست ها موسوم به گروه «پیروان با ایمان معبد» به مسجد حمله کرد. آنها بعد از درگیری با فلسطینیان بیرون رانده شدند، اما سه سال بعد (سوم مارس 1974) وی دوباره به مسجد حمله ور شد. او بار دیگر در 14 جولای 1978 رهبری یهودیان جنگ طلب را در حمله به مسجد الاقصی در دست گرفت، نظامیان صهیونیست این بار برای حمایت از یهودیان، فلسطینی های معترض را سرکوب کردند.

10 آگوست 1980: سیصد متعصب یهودی پیرو «گاش آمونیم» با سلاحهای سنگین با غلبه بر پلیس فلسطین به مسجد یورش می برند. اما بعد متفرق می گردند. یک ماه بعد (15 سپتامبر 1980) این گروه با همدستی استنلی گلدفوت و گروه مؤمنان معبد دوباره وارد مناطق مسجد می‌شوند اما بعد از نزاع و کشمکش با پلیس بیرون رانده می گردند.

11 آوریل 1982: "آلن گودمن" تبعه اسرائیلی با پاسپورت آمریکایی، با تفنگ ام.16 به مسجدالاقصی حمله کرد و نمازگزاران را هدف قرار داد. او دو فلسطینی را کشته و چندین نفر را زخمی کرد. در نوامبر 1997، کابینه رژیم صهیونیستی گودمن را آزاد کرد. گودمن نیز بدون هیچگونه اظهار تأسفی اعلام کرد: «من مأموریتم را انجام دادم.»

10 مارس 1983: افراطیان مسلح «گاش اموینم» در تلاش برای غلبه بر نگهبانان امنیتی مسجد از دیوارهای آن بالا رفته و مسجد را تصرف می کنند. آنها مقادیر زیادی مواد منفجره، مسلسل و هفت تیر در اختیار داشتند. بیست و نه نفر مسؤولیت این عملیات را پذیرفتند، اما دادگاه رژیم صهیونیستی شش ماه بعد آنها را تبرئه کرد.

27 ژانویه 1984: در یکی از بزرگ ترین توطئه های صورت گرفته برای آتش سوزی و نابودی مسجد، تروریستهای یهودی، مجهز به 114 کیلوگرم مواد منفجره شامل چندین نارنجک، جعبه دینامیت و 12 خمپاره تلاش کردند تا مسجد را به آتش بکشند. آنها تحت رهبری خاخام «موشه لوینگر»، از یهودیان رادیکال بودند.

سپتامبر 1996: مؤسسه آترت، از طریق دلارهای یهودیان ثروتمند آمریکا، مانند"ایروینگ موسکوتیز" میلیونر اهل میامی تونلی را که در طی عملیاتهای شبانه به طور مخفی احداث شده و کل مجموعه الاقصی را دربر می گیرد گشود. این تونل جدال برانگیز، شعله نبرد سختی را برافروخت که منجر به مرگ 60 فلسطینی و 15 سرباز اسرائیلی گردید.

آتش سوزی مسجد الاقصی

در تاریخ 21 آگوست 1969 برابر با 30 مرداد سال 1348  یک یهودی استرالیایی تبار به نام دنیس مایکل روهان، با روشن کردن آتش در مسجدالاقصی باعث تخریب بخش هایی زیادی از این مسجد شد، در این آتش سوزی ستون‌های دود به هوا بلند شد و در قسمت جنوب شرقی در حدود دویست متر مربع از سقف مسجد کاملاً منهدم گردید و گنبد مسجد در پنج نقطه سوخت. همچنین یکی از آثار متبرک مسجد و یک منبر مخصوص که هشتصد سال سابقه داشت نیز کاملاً از بین رفت. صحن‌های شرقی و جنوبی نیز در آتش سوخت و به این ترتیب مساحت بخش آتش گرفته مسجد به 1500 متر مربع رسید، یعنی یک سوم از مساحت 4400 متری این مسجد مبارک را در برگرفت.

در روز آتش‌سوزی، شهرداری صهیونیست‌ قدس اشغالی آب مسجد الاقصی را قطع کرد تا آب لازم برای خاموش کردن آتش فراهم نباشد، خودروهای آتش‌نشانی رژیم صهیونیستی نیز بعد از آنکه آتش خاموش شد وارد عمل شدند. اسرائیل با افزایش خشم و انزجار مسلمانان سراسر جهان مجبور به بازداشت این جهانگرد یهودی شد، اما بعد از یک محاکمه نمایشی به بهانه اینکه نامبرده دچار بیماری روانی بوده، آزاد شد.

جمعه 27 مرداد 1391  10:51 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها