محمدحسين جعفريان روزنامهنگار سرشناس و مستندسازي كه در بسياري از جنگهاي منطقه حضور داشته است، ديروز در يادداشتي نوشت: دو سه روز گذشته، صدا و سيما و شخص عزتالله ضرغامي ، آماج انتقادها و حملات بيسابقهاي بوده است كه چرا به واقعه زلزله در آذربايجانشرقي، واكنش مناسبي نشان نداده است.
در چنين مواقعي همه چنان هيجانزدهاند كه به آني، بر دلايل احتمالي و خدمات غيرقابل انكار گذشته چشم ميپوشند. گويي مقابل دشمني قسمخورده به ميدان آمدهاند.
وي با رد اين انتقادها افزود: يكي از مهمترين مشكلات در وقايعي نظير زلزله، هجوم مردمي است كه به محض شنيدن خبر، تنها از سر كنجكاوي با حس نوعدوستي بيهيچ تخصص و دليلي بسرعت راهي منطقه ميشوند.
اينها با هجوم خود مسيرهاي زميني را دچار ترافيك و انسداد كرده و در راه امدادرساني مشكلات غيرقابلانكاري پديد ميآورند.
حال آنكه 24 ساعت نخست، زمان طلايي براي امدادرسانان است و هر مانعي كه سبب دير رسيدن آنها به منطقه شود، شايد سبب مرگ بسياري در زير آوار شده و خسارات جبرانناپذيري به بار آورد.
جعفريان تاكيد كرده است: عدم انعكاس پررنگ خبر در 24 ساعت نخست سبب شد منطقه خلوتتر بماند و شاهد هجوم مردم عادي كه فقط دست و پاگير گروههاي نجات هستند، نباشد. اين رفتار حرفهاي صدا و سيما، كمك بزرگي به مردم منطقه و امدادگران بود و چه بسيار جانهاي مردم زير آوار مانده كه از رهگذر اتخاذ اين سياست تحسينبرانگيز نجات يافتند.
وي افزود: از سوي ديگر رسانه ملي مهمترين ابزار براي كنترل آرامش جامعه در اين برهه زماني است كه كشور با هزار و يك مشكل دست و پنجه نرم ميكند. آنها سعي كردند با مراكز امدادرساني هماهنگ باشند و در زمان مساعد و به نوعي كه مردم بيهوده وحشتزده نشوند، اداي وظيفه كنند. از آنسو دولت وقتي حتي يك روز عزاي عمومي اعلام نميكند، رسانه ملي نميتواند سر خود تصميم بگيرد و بيش از دولتمردان ميانداري كند.
جعفريان در پايان يادداشت خود كه در شماره ديروز روزنامه جوان منتشر شد، افزوده است: به هر حال صدا و سيما و شخص رييس آن را كه الحق در شكوفايي اين سازمان با تمام مشكلات و ايرادهايي كه بوده، كارنامه قابلقبولي داشته براي تصميم حرفهاي به باد شماتت ميگيرند. بياييد قدر ذخايرمان را بدانيم و افراط و تفريط نداشته باشيم و نگذاريم خستگي كار طاقتفرساي اين سالها بر دوش مديري چون ضرغامي بماند.