0

حفاظت از داده‌ها به شيوه منبع‌باز

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

حفاظت از داده‌ها به شيوه منبع‌باز

 

 
نرم‌افزار Truecrypt نرم‌افزار رايگان و منبع‌باز رمزگذاري است. در اين نوشته ابتدا قابليت‌هاي اين نرم‌افزار را بررسي سپس تمام فايل‌هاي خود را امن خواهيم كرد.

اين نرم‌افزار قابليت رمزگذاري روي يك ديسك مجازي (folder)، پارتيشن يا كل ديسك سخت را دارد. 2حسن بسيار جالب در اين نرم‌افزار، رمزگذاري بلادرنگ و نصب و راه‌اندازي ساده آن است.

 

شايد از خود بپرسيد كه آيا رمزگذاري برايتان مناسب است يا خير؟ امروزه حريم خصوصي به مساله‌اي حساس تبديل شده است و گاهي در مواقعي به ابزارهايي نياز داريم كه اين موضوع را تضمين كند. يكي از كاربردهاي اين ابزار، استفاده از داده‌هاي حساس شخصي يا شغلي است يا تصاوير باارزش يا فيلم‌هايي كه اصلا تمايل نداريد هيچ‌كس ديگر آنها را ببيند. افرادي هستند كه حتي تمايل دارند كل سيستم عاملشان را رمزگذاري كنند كه هيچ كس نتواند حتي بدون آنها از سيستم عامل استفاده كند. ديسك‌هاي فلش، هاردهاي قابل حمل و... اطلاعاتي هستند كه مي‌توانند بسادگي دست ديگران بيفتند و حريم خصوصي را از بين ببرند.

اين ابزار روند ساده‌اي دارد، ابزارهايي كه با اين نرم‌افزار رمزگذاري مي‌شوند، به‌صورت مجازي به سيستم عامل متصل مي‌شوند، سپس مي‌توان از آنها استفاده كرد. براي اتصال اين دستگاه‌ها به سيستم عامل، بايد رمز عبور بسيار پيچيده‌اي وارد كنيد. بعد از اين كه اين رمز عبور را وارد كرديد، بسادگي مي‌توان از دستگاه مورد نظر استفاده كرد و به اين ترتيب، شكستن قفل اين ابزار غيرممكن مي‌شود.

Truecrypt را از وب‌سايت زير دريافت كرده و از حالت فشرده خارج كنيد. سپس دستور زير را بزنيد:

www.truecrypt.org

 

./truecrypt-7.Oa-setup-x64

توجه داشته باشيد كه اين دستور براي سيستم‌هاي عامل 64 بيتي است و اگر لينوكسي 32بيتي داريد، بايد نسخه 32بيتي آن را نصب كنيد.

 

برنامه را اجرا كنيد تا پنجره‌اي مشابه پنجره بالا ببينيد.

سپس روي گزينه Create Volume كليك كنيد تا پنجره‌جديدي باز شود. گزينه اول را انتخاب كرده و Next را بزنيد. در صورتي كه بخواهيد كل هاردديسك يا پارتيشن را رمزگذاري كنيد، گزينه دوم را انتخاب كنيد.در پنجره بعدي دو گزينه وجود دارد، گزينه اول يك رمزگذاري معمولي است، اما در گزينه دوم، حتي پارتيشني كه رمزگذاري شده است نيز نشان داده نخواهد شد. در صورتي كه ممكن است زماني تحت فشار قرار بگيريد تا رمز عبور آن را در اختيار ديگري قرار دهيد ! اين گزينه را انتخاب كنيد، در غير اين صورت با گزينه اول ادامه دهيد.

در پنجره بعدي، كافي است محل درايو مجازي خود را انتخاب كنيد، يك نام به آن اختصاص دهيد سپس پنجره را ببنديد. توجه داشته باشيد اين محلي نيست كه فولدر يا درايو خود را رمزگذاري مي‌كنيد.

آنگاه ، گزينه پيش‌فرض AES را انتخاب كنيد، در صورتي كه تمايل داريد روش‌هاي ديگر رمزگذاري را برگزينيد، پيش از آن وب‌سايت تروكريپت را مطالعه كنيد.

سپس، حجم دايركتوري مجازي رمزگذاري شده خود را انتخاب كنيد. فرض بگيريم كه 2گيگابايت اسناد و مدارك محرمانه داريد.

آنگاه، بايد رمز عبور خود را انتخاب كنيد. بهتر است اين رمزعبور طولاني، تركيبي از حروف و اعداد باشد تا امنيت بيشتري داشته باشيد. توجه كنيد كه اين رمز عبور قابل بازگشت نيست، پس به‌هيچ عنوان آن را فراموش نكنيد.

در مرحله بعدي بايد به نرم‌افزار گفت كه به چه نوع سيستم فايلي اطلاعات را ذخيره كند. گزينه‌هاي FAT، Ext2 و Ext4 وجود دارد. پيشنهاد مي‌شود سيستم فايل سيستم عامل فعلي خود را انتخاب كنيد.حالا براي قوي كردن سيستم رمزگذاري، در مرحله بعدي بايد ماوس را به جهات مختلف تكان داد تا اطلاعاتي كاملا رندوم توليد شده و براي رمزگذاري استفاده شود. اين مرحله مهم است و يكي دو دقيقه را به آن اختصاص دهيد. سپس گزينه Format را انتخاب كنيد.

بعد از اتمام عمليات، گزينه Select File را انتخاب كرده و فايل‌هاي توليد شده توسط نرم‌افزار را به آن بدهيد. سپس رمز عبور را وارد كنيد. در اينجاست كه درايو مجازي تشكيل مي‌شود. آن را باز كرده و اطلاعات خود را در آن قرار دهيد. اين نرم‌افزار به‌صورت بلادرنگ اطلاعات را رمزگذاري مي‌كند و نيازي نيست زماني را به‌انتظار بگذرانيد.

محمد‌رضا قرباني

 
جمعه 27 مرداد 1391  12:59 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها