|
میزان ابتلا به مالاریا در سیستان و بلوچستان 86 درصد كاهش یافت
زاهدان – رییس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: میزان مبتلایان به بیماری مالاریا در این استان طی هشت سال گذشته یعنی از سال 82 تاكنون به میزان 86 درصد كاهش یافته است.
|
|
|
دكتر 'منصور شكیبا' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر همین اساس شمار افراد مبتلا به مالاریا در سیستان و بلوچستان از 16 هزار و 363 نفر در سال 82 هم اینك به دو هزار و 380 نفر كاهش یافته است.
وی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در تلاش است تا سال 1404موردی از ابتلا به مالاریا در سیستان و بلوچستان وجود نداشته باشد.
او افزود: بر این اساس از مجموع هفت هزار روستای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی زاهدان، چهار هزار و 833 روستا نسبت به بروز مالاریا ایمن شده اند.
وی توزیع رایگان 210 هزار عدد پشه بند آغشته به حشره كش بین خانوارهای مناطق مالاریاخیز جنوب و مرزی سیستان و بلوچستان و ارایه آموزشهای لازم به آنان، انجام عملیات سمپاشی ابقایی اماكن، لاروكشی و مه پاشی را از اقدامات دانشگاه علوم پزشكی زاهدان برای كاهش ابتلا به مالاریا برشمرد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی زاهدان گفت: 70 درصد از موارد ابتلا به مالاریا در سیستان و بلوچستان از نوع شدید این بیماری موسوم به 'فالسیپاروم' است كه از كشورهای همسایه به این استان وارد می شود.
وی اظهار داشت: نبود نظام ایمنی مناسب در مرزهای سیستان و بلوچستان و انجام نشدن اقدامات كنترلی و پیشگیرانه در زمینه ابتلا به بیماریهای واگیردار در كشور همسایه علت ورود فالسیپاروم مالاریا به این استان است.
دكتر شكیبا افزود: با برنامه ریزی وزارت بهداشت مبنی بر حذف انتقال محلی فالسیپاروم تا سال 1393 در سیستان و بلوچستان حضور بیماران وارده از كشورهای همسایه به عنوان یك چالش در اجرای برنامه حذف مالاریا در استان مطرح است.
مالاریا نوعی بیماری تبدار عفونی است كه از طریق گزش پشه آنوفل ایجاد می شود.ك/3