اميراحمدي در حال حاضر در ماه مبارك رمضان و در كنار مرتضي حسيني، هومن حاجيعبداللهي و علي معصومي برنامه جشن رمضان را اجرا ميكند.
سالها برنامه جشن رمضان با اجراي محمود شهرياري و كاظم احمدزاده پخش ميشد. چطور به شما پيشنهاد اجراي اين برنامه شد؟
دو ماه قبل از ماه مبارك رمضان به من پيشنهاد شد كه امسال مجري اصلي برنامه جشن رمضان باشم. البته چند نفر از مجريان ديگر هم معرفي شدند كه در نهايت مرتضي حسيني انتخاب شد و اين انتخابها كاملا براساس تصميمات مديران شبكه و سازمان صورت گرفت. برنامه جشن رمضان يكي از بهترين و قديميترين برنامههاي زنده شبكه تهران است چون بسياري از خانوادهها در محل جشن حضور دارند و خيلي از هموطنان هم از طريق گيرندههاي ديجيتال اين برنامه را تماشا ميكنند. قرار شد در برنامه امسال تغييراتي به وجود آيد. من هم تلاش كردم با استفاده از تجربههاي چند ساله و مشورت با متخصصان رسانه برنامه جشن رمضان را متفاوتتر از گذشته اجرا كنم. من اجراي برنامههاي مختلفي را در شبكههاي متعدد بر عهده داشتهام و آمد و رفت مجريان در برنامهها طبيعي است به طور مثال من سالها اجراي برنامه صبح بخير ايران را برعهده داشتم و بعد از ايجاد تغييراتي در برنامه، اجراي آن را به عهده همكاران ديگرم سپردند و من به شبكه جامجم رفتم.
فكر نميكنيد اجراي شما و مرتضي حسيني با اجراي محمود شهرياري و كاظم احمدزاده مقايسه شود؟
اينكه اجراهاي ما با مجريان قبلي برنامه مقايسه ميشود را قبول دارم و اين موضوع هم طبيعي است. به همين دليل هميشه به همكارانم ميگويم كه كار ما بسيار سختتر است و تلاش بيشتري ميطلبد اما معتقدم كه هر مجري ميتواند امضاي خود را داشته باشد و طرحي نو دراندازد. براساس تجربه ميدانم كه در ابتدا پذيرش مجري جديد سخت است و بعد از مدتي مردم او را ميپذيرند و اگر كارش را خوب انجام دهد از او حمايت ميكنند. ياد گرفتهام صبور باشم و با تمام قوا ادامه دهم. دوست دارم مردم بدانند كه مجريان مثل بازيكنان فوتبال هستند كه ممكن است در هر فصل با يك تيم قرارداد ببندند و اين هيچ ربطي به توانايي يا عدم توانايي مجري قبلي ندارد. من از زماني كه وارد سازمان صدا و سيما شدم به همه همكارانم احترام گذاشتهام حتي كساني كه بعد از من وارد سازمان شدهاند و در همه برنامهها تعامل بسيار خوبي با آنها داشتهام. ما يك خانواده هستيم و در كنار هم كار ميكنيم. محمود شهرياري و كاظم احمدزاده هم از دوستان من هستند و من هميشه به آنها احترام ميگذارم و ميدانم كه درگير كارهاي بزرگتر و مهمتر در استانهاي ديگر هستند.
با آمدن شما چه تغييراتي در برنامه جشن رمضان به وجود آمده است؟
من تلاش كردم خانوادههايي را كه به عنوان مهمان در برنامه حضور دارند به شكلي در برنامه دخيل كنم تا تنها تماشاچي نباشند. انتخاب اشعاري كوتاه و اجراي آن در برنامه، تغيير چگونگي پرسش و پاسخ از مهمانان و... از جمله فعاليتهايي بود كه در برنامه جشن رمضان امسال انجام ميشود.
بيشتر مهمانان از خوانندهها يا بازيگران هستند. فكر نميكنيد حضور اين گونه افراد در برنامهها تكراري شده است؟
شايد حضور اين گونه مهمانان در برنامه تكراري باشد اما نحوه گفتوگو با آنها متفاوت است. يعني هر مجرياي تلاش ميكند تا از دريچهاي خاص با آنها صحبت كند. انسانها هر روز تغيير ميكنند و به درك و دريافتهاي جديدي ميرسند، روحيات و علائق آنها دائم تغيير ميكند و من دوست دارم اين ابعاد جديد را نمايان كنم.
سوالهايي را كه از مهمانان ميپرسيد از قبل در ذهنتان آماده ميكنيد؟
اينكه بخواهم در برنامه بدون هيچ گونه اطلاعاتي حاضر شوم مطمئنا براي خودم خوب نخواهد بود چرا كه دچار سردرگمي خواهم شد و اين موضوع را هم مهمان برنامه و هم مخاطبان آن متوجه خواهند شد. خوشبختانه معمولا مهمانان برنامه چند روز قبل مشخص ميشوند و من سعي ميكنم قبل از برنامه حتما در خصوص آنها تحقيقاتي را انجام دهم. از روحيات و علائق و دغدغههايشان مطلع شوم و در نهايت براساس شخصيت هر مهمان طرح و نقشه ذهني داشته باشم تا به مقصود و مطلوبم برسم.
چقدر با مرتضي حسيني هماهنگ هستيد؟
معمولا هنگامي كه دو مجري براي يك برنامه انتخاب ميشوند بايد نسبت به اجراي هم آشنايي داشته باشند تا بتوانند هنگام اجراي برنامه به مشكلي برنخورند. من ظرفيتهاي اجراي مرتضي حسيني را ميشناسم، او هم ويژگيهاي اجراي من را ميداند و هر دو تلاش ميكنيم كه كنار هم اجراي قابل قبولي را براي مخاطبان ارائه كنيم.
آيا شور و هيجان خود شما آنقدر هست كه بتوانيد برنامه را باطراوت اجرا كنيد؟
بستگي به شرايط و ساختار برنامه دارد.گاهي پرشورم و گاهي خاموش... گاهي اهل قال و گاهي اهل حال و گاهي هر دو.
اجرا در تلويزيون كار بسيار مشكلي است. مجري منفعل هيچ وقت نميتواند بخوبي برنامه را هدايت كند. مجري برنامه بايد هميشه آماده باشد و بتواند بخوبي برنامه و صحنه را اداره كند. اگر مجري نتواند ارتباط خوبي را با مهمان، مخاطب يا عوامل صحنه برقرار كند مطمئنا نميتواند به نتيجه مطلوب برسد. من هميشه در برنامههايم تلاش ميكنم ابتدا با مخاطب يا مهمان برنامه ارتباطم را به خوبي برقرار كنم و براساس چيدماني كه در ذهنم براي اجراي آن برنامه دارم، پيش بروم. مطمئنا در برنامه زنده امكان دارد اتفاقهايي بيافتد كه مجري نتواند آنچه را كه در ذهن طراحي كرده، اجرا كند اما مهم مديريت است.
علاوه بر اجرا در رسانه دريغ انجام چه كاري را داشتهايد؟
هميشه دوست داشتم تهيهكننده كارم خودم باشم، اما با توجه به قانوني كه وضع شده مجريان نميتوانند تهيهكننده باشند.
مجريان معمولا دوست دارند خودشان مطرح شوند و شايد همين موضوع باعث وضع چنين قانوني شده باشد؟
نه اتفاقا من به اين موضوع فكر نميكنم. وقتي مجري برنامه، تهيهكننده هم باشد اشراف و تسلط بيشتري به برنامه دارد و ميداند كه چه كاري ميخواهد انجام دهد، اما در بسياري از برنامهها تهيهكننده مرتب بايد به مجري بگويد چه كاري را انجام بده يا چه كاري را انجام نده و هماهنگي فكري و ذهني اين دو، زمانبر است، اما وقتي مجري مولف باشد ميتواند از همه توان خود براي موفقيت برنامه استفاده كند. شايد مجري و تهيهكننده در برنامهاي نظرهاي يكساني نداشته باشند كه همين موضوع ميتواند مخرب باشد و به برنامه لطمه بزند.
وقتي مجري، تهيهكننده ميشود به سمت ستارهشدن ميرود و به خود اجازه ميدهد راجع به هر چيزي اظهارنظر كند. البته شايد در برخي مواقع هم حاشيههايي را براي خودش بسازد كه به ضررش باشد. نظر شما چيست؟
من نميگويم مجري ستاره بشود يا نشود. مجري بايد همه ضوابط حرفهاي رسانه را رعايت كند. ما مجرياني داشتهايم كه تهيهكننده هم بودهاند اما بعد از مدتي حاشيهساز شدهاند و حرمت نمك رسانه را شكستهاند. اما من معتقدم همه اينها راهكار دارد و ميتوان خيلي راحت جلوي بسياري از اتفاقها را گرفت و مجريان محبوب و مطرح را حفظ كرد. اميدوارم با توجه به نشستهايي كه در معاونت سيما با حضور دكتر دارابي برگزار شده بتوان برنامهاي را براي مجريان در تلويزيون مدون كرد كه شاهد موفقيت روزافزون مجريان در صدا و سيما باشيم.