وزارت بهداشت:
استفاده از نمک یددار از سقط جنین پیشگیری میکند
خبرگزاری فارس: وزارت بهداشت اعلام کرد: استفاده از نمک یددار به میزان لازم در دوران بارداری، احتمال سقط خود به خودی جنین را کاهش میدهد و در هوش، شنوایی و بینایی نوزاد تاثیرگذار است.
به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، سعیده معانی،کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان این مطلب اظهار داشت: مادرانی که به اندازه کافی انرژی دریافت نمیکنند، در معرض خطر زایمان نوزادان کم وزن و کوتاه قد قرار دارند و موفقیت آنان در تداوم شیردهی کمتر است.
سعیده معانی افزود: اگر مادران در دوران بارداری افزایش وزن مناسب نداشته باشند، روابط عاطفی بین مادر و شیرخوار در بدو تولد و دو سال اول زندگی با اشکال و به سختی برقرار میشود.
وی تصریح کرد: استفاده از منابع دارای ملح و روی باعث افزایش وزن زمان تولد نوزاد میشود و اجرای یک برنامه غذایی متعادل و متنوع با استفاده از گروههای مختلف غذایی میتواند تمام نیازهای تغذیهای مادر و جنین را تأمین کند به جز نیاز به آهن و اسیدفولیک که باید از طریق دریافت مکمل های آن جبران شود.
معانی ادامه داد: در دوران بارداری به دلیل افزایش حجم خون مادر و رشد جنین و جفت، نیاز به آهن و اسید فولیک افزایش مییابد لذا اهمیت دریافت این مکمل ها در پیشگیری از کم خونی، ضعف و ناتوانی مادر، زایمان زودرس و نقص سیستم عصبی جنین بوده و موجب تکامل و مقاومت سیستم ایمنی او میشود.
این کارشناس تغذیه ابراز داشت: بارداری های مکرر به خصوص با فواصل کم و در سنین پایین ذخائر آهن بدن مادر را کاهش میدهد و زنان بارداری که سابقه کم خونی فقر آهن ندارند میتوانند از زمان شروع حاملگی، حتی از 2 تا 3 ماه قبل از باردارشدن، روزانه یک قرص اسید فولیک و از پایان ماه چهارم تا چهار ماه پس از زایمان روزانه یک عدد قرص آهن مصرف کنند تا از بروز عوارض ذکر شده پیشگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از ویتامین D برای جذب کلسیم از رودهها ضروری است که در دوران بارداری با مصرف مکمل های حاوی این ویتامین و یا در معرض نور خورشید قرار گرفتن، تامین میشود.