▪ نحوه استفاده : خوراکی
▪ خواص : گریپ فروت
▪ فواید : سرشار از ویتامین ث و پتاسیم است.
منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی می باشد انواع سرخ و صورتی آن انباشته از کاروتن یعنی زمینه ساز ویتامین آ است.
فیبر گیاهی اش فراوان ولی مقدار کالری اش جزیی است. دارای بیوفلاونوید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می کنند.
- میوه ی گریپ فروت ، اشتها را تقویت می کند .
- گریپ فروت ، عمل هضم را آسان می کند و جریان عصیر معدی و ترشح کیسه ی صفرا را سرعت می بخشد .
ـ گریپ فروت دارای ویتامین های ث و پ است . این دو ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرند .
ـ گریپ فروت به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک می کند .
ـ گل های گریپ فروت ، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم کرده ی آن را موقع تشنج زکام و تب می نوشند .
ـ اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند ، خواص ادرارآور آن زیاد می شود و سموم را از بدن خارج می کند.
ـ گریپ فروت ، خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می سازد .
ـ گریپ فروت ، ضد خون ریزی بواسیر است .
ـ گریپ فروت ، میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند .
ـ گریپ فروت ، اختلالات مفصلی را درمان می کند .
ـ گریپ فروت ، برای کسانی که موهای سرشان می شکند ، تجویز می شود .
ـ گریپ فروت ، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است .
- گریپ فروت ، علاوه بر مواد معدنی ( آهن و کلسیم ) دارای ویتامین های آ ، ب ـ1 ،
ب ـ2 ، ث و پ پ است .
- گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی است.
- هم چنین 325 گرم پتاسیم، 25 میکروگرم فولات، 40 میلی گرم کلسیم و1 میلی گرم آهن دارد.
یک فنجان حاوی گریپ فروت شیرین نشده( بدون شکر) به مقدار 95 میلی گرم ویتامین ث .
درگذشته، بسیاری از مردم، ازخوردن گریپ فروت بدون شکر، به خاطره عصاره ی تلخ و ترش آن، خودداری می کرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزه ی شیرین حاصل می شود.
اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه ای نیروبخشی پدید می آید که نیاز به شیرین کردن ندارد.
- گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربی ها برخوردار است.
چنان چه می خواهید از وزن تان بکاهید، روزانه پیش ازهرخوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد، در ضمن میان وعده ی ایده آلی به شمار می رود.
جالب این که گریپ فروت سرشار از پکتین (الیاف گیاهی حل شدنی ) است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند.
به عنوان مثال، گریپ فروت های سرخ وصورتی، سرشار از لیکوپن هستند واین ماده، یک ماده ی ضد اکسید کننده است که به نظر می آید خطر بزرگ شدن پروستات را تقلیل می دهد.
▪ مضرات : امکان دارد در افراد حساس به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد کند.
افرادی که به مرکبات حساسیت دارند ، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند . این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.