از معروفترین خوراكهای عربی كه البته در رستورانهای لبنانی در ایران و سراسر جهان نیز میتوانید امتحان كنید «شاورما» است. این خوراك با استفاده از برشهای ریز مرغ، جوجه یا گوشت بره بریان شده و نان عربی تهیه میشود. این نانهای عربی «پیتا» نام دارند كه به راحتی میتوان با آنها ساندویچ یا غذاهای لقمهای درست كرد.
شاورما در واقع معروفترین ساندویچ عربی است و معمولا با سس تند و ارده خورده میشود. اما آسانترین و محبوبترین شاورمایی كه در كشورهای غیرعربی رواج دارد به این شكل تهیه میشود.
مرغ پخته شده خرد شده = 1 عدد
پیاز قرمز = 2 عدد
سیب زمینی سرخ شده = 2 عدد
خیار شور = به مقدار كافی
گوجه فرنگی = 1 عدد
نان ساندویچی = به مقدار لازم
مواد لازم برای سس ساندویچ:
آرد سفید = 4 قاشق غذاخوری
ماست = 1 لیوان
آب = 2/1 لیوان
سیر = 5 حبه
نمك = 1 قاشق غذاخوری
سس مایونز = 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا مرغ را با دو لیوان آب و یك حبه سیر و یك عدد پیاز در قابلمه روی حرارت ملایم میگذاریم تا به مدت یك ساعت بپزد. پیازها را به صورت خلال ریز میكنیم و با كمی روغن در ماهیتابه سرخ میكنیم تا رنگ آن طلایی شود. مرغ پخته شده را خلال میكنیم و با پیاز در ماهیتابه كمی تفت میدهیم تا كمی طلایی شود. مخلوط را در ظرف دیگری میریزیم و سس را روی آن میریزیم و خوب با هم مخلوط میكنیم. اضافههای نان ساندویچی را دور میریزیم و داخل آن را با مخلوط پر میكنیم و خیار شور با گوجهفرنگی خلال شده و سیب زمینی سرخ شده را روی مرغ میگذاریم.
طرز تهیه سس:
تمام مواد لازم برای سس را با هم در مخلوطكن با هم مخلوط میكنیم بهطوری كه سس صاف و یكدستی بهدست بیاید سپس سس مایونز را در آخر به آن اضافه میكنیم و خوب بهم میزنیم.