آشاک یا آشک یک غذای افغانی است.
مواد لازم
آرد سفید 500 گرم
نمک 1 قاشق چایخوری سرخالی
آب سرد 1 الی 10 میلی گرم
تره فرنگی خرد شده 3 پیمانه
روغن به میزان لازم
فلفل 2/1 قاشق چایخوری
نمک ، فلفل، ادویه به میزان لازم
سس گوشت
پیاز بزرگ نگینی خرد شده 1 عدد
روغن به میزان لازم
گوشت ماشین شده 500 گرم
زردچوبه ، ادویه ، پودر تخم گشنیز ، نمک، فلفل به میزان لازم
پوره گوجه فرنگی 2/1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
آب 1 پیمانه
سس ماست
ماست آب چکیده 2 پیمانه
سیر پوره شده 2 حبه
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
خمیر آشاک
آرد و نمک را در کاسه الک کنید، آب را بتدریج اضافه خمیر را جمع کنید سپس آنرا ورز دهید بعد در کیسه پلاستیکی آرد پاشی شده یا در ظرف آرد پاشی شده قرار دهید و با حوله نم دار روی آنرا بپوشانید و در محیط مناسب برای 30 دقیقه استراحت دهید. تره فرنگی شسته شده را ریز خرد نمائید سپس با روغن مایع تا حدی تفت دهید تا نرم و براق شود، سس تند و نمک و فلفل و ادویه را اضافه هم زده و پس از نرم شدن از روی حرارت بردارید.
سس گوشت
پیاز نگینی خرد شده را با روغن تا حدی تفت دهید تا نرم و براق شود ، گوشت را اضافه هم بزنید و اجازه دهید آب گوشت تبخیر شده سپس ادویه ها ونمک و فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه هم بزنید پوره گوجه و آب را افزوده و با در بسته برای 30 دقیقه بپزید. خمیر استراحت داده شده را روی سطح آرد پاشیده باز کنید (نازک بازکنید) و به ابعاد 5 سانتیمتر برش داده و بشکل چهار گوش های یک اندازه برش دهید سپس از مایه تره فرنگی به اندازه یک قاشق چایخوری میان آن قرار داده سپس آنرا دولا نمائید تا بشکل مثلث در آید بعد دور آنرا با پشت چنگال فرم دهید و همه را در ظرف چرب شده بچینید.
آب و نمک جوشانیده و روغن را اضافه آشاک را افزوده و برای ده دقیقه بجوشانید سپس تست کنید و آبکش نمائید و آنرا پوشانده و در جای گرم نگهدارید.
در ظرف مورد نظر نیمی از سس ماست را بریزید سپس آشاک را روی آن و روی آشاک را با مابقی سس ماست و روی آنرا با نعناء خرد شده سپس مرکز آن سس گوشت سپس سرو کنید.