ارتش آمریکا سربازان ورزیده خود را با یونیفورمهای مرتب به مهدکودکها و مدارس با دانش آموزان کم سن و سال میفرستد تا کودکان را ترغیب کرده و تحت تاثیر قرار دهند.
سایت "ویتران تودی" در مقالهای تحلیلی مینویسد؛ "لعا بولگیر" رئیس سازمان سفرای صلح از توجه کمیسیون سازمان ملل به موضوعاتی همچون ترغیب کودکان به حضور در ارتش آمریکا، کشتار کودکان در افغانستان به دست آمریکا، شکنجه و تنبیه کودکان موسوم به "کامبیتنت" و ارسال سلاح برای گروههایی که از کودکان به عنوان سرباز استفاده میکنند، ابراز خرسندی کرد.
*آمریکا از پذیرش عضویت در معاهده دفاع از حقوق کودکان، سر باز میزند
در حالی که آمریکا، سودان جنوبی و سومالی تنها کشورهایی هستند که به عضویت معاهده دفاع از حقوق کودکان در نیامدهاند، آمریکا پروتکل اختیاری مشارکت کودکان در درگیریهای مسلحانه ("او پی ای سی") را به تصویب رسانده است. به موجب این پروتکل، در جهت حفاظت از سربازان زیر 18 سال تدابیر سختگیرانهای اعمال میشود.
*ضربالاجل سازمان ملل به آمریکا
کمیسیون دفاع از حقوق کودکان سازمان ملل، خواستار توضیح بیشتر آمریکا در خصوص "او پی ای سی" شده و به این کشور، تا 16 نوامبر 2012 فرصت داد تا مدارک خود را ارائه دهد. شایان ذکر است که مسائلی همچون اجرای برنامههای "جی آر او تی سی" در مدارس آمریکا، مقررات جدید قانون حمایت از تمامی کودکان و تست "ای اس وی ای بی" (آزمونی که همه ساله 660000 دانشآموز مقطع متوسطه از 14000 مدرسه در آن شرکت میکنند)، در کانون توجه این کمیسیون قرار دارد.
*نقض پروتکل
بر اساس مفاد این پروتکل، استخدام افراد کم سن و سال تنها با رضایت کتبی قیم و یا والدین آنها ممکن است. با این حال، برنامههایی در آمریکا اجرا میشوند که این بند از پروتکل را نقض میکنند. از جمله این برنامهها، میتوان به برنامه"جی آر او تی سی"و قانون حمایت از کودکان اشاره کرد. به عنوان مثال، از شروط قانون حمایت از کودکان آن است که مدارس، اسامی و اطلاعات دانشآموزان را در اختیار کارفرمایان قرار دهند. از این رو یکی از نواقص این قانون، عدم وجود مکانیسم مناسب در جهت الزام مدارس به واگذاری حق انتخاب به والدین است.
*سرمایه گذاری ارتش بر روی دانشآموزان کم سن و سال
"بلوگر" در ادامه صحبتهای خود به هزینههای بیلیونی ارتش برای تبلیغ و استخدام نیرو اشاره میکند. به گفته وی، همه ساله شاهد بازی پسران 8-10ساله با سربازان ورزیده ارتش هستیم. علاوه بر این ارتش، سربازان ورزیده خود را به مهدکودکها میفرستد تا با یونیفورمهای خود کودکان را تحت تاثیر قرار دهند. همچنین شاهد فرستاده شدن سربازان تازه کار به مدارسی هستیم که اغلب دانشآموزان آن کم سن و سال هستند. از سوی دیگر، ارتش سعی دارد با حمایت مالی از مسابقات اتومبیل رانی "ناسکار"، پرواز جنگنده بر فراز مسابقات فوتبال و سرمایه گذاری در "هالیوود" و صنعت ساخت بازیهای رایانهای، کشتار را به عنوان یکی از مهیجترین تفریحات معرفی کند. در مدارس آمریکا، دانشآموزان مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج حاصله را در اختیار ارتش قرار میدهند. به اعتقاد "بلوگر" میتوان از این مبالغ سرمایهگذاری شده بر روی سربازان، در جهت بازسازی کشور استفاده کرد.
*دیدگاه "بلوگر" در مورد اقدام ارتش آمریکا
"بلوگر" این اقدام ارتش آمریکا را وقیح دانست و تصریح کرد: "چرا در مقابل تبلیغات مخرب شرکتهای دخانی از فرزندانمان محافظت میکنیم در حالی که در برابر اقدامات تبلیغاتی ماشین جنگ آمریکا سکوت کردهایم".
*درخواست کمیسیون از آمریکا
این کمیسیون همچنین خواستار ارائه توضیحات درخصوص عراق و افغانستان شده و مینویسد؛ " با توجه به کشتار کودکان در ناآرامیهای عراق و افغانستان، از آمریکا درخواست میشود به منظور احترام به اصول بنیادین تناسب و جداسازی اهداف نظامی و غیر نظامی، اقدامات خود در این زمینه را تشریح کند. خواهشمند است نتایج تحقیقات درخصوص کشته شدن کودکان را نیز، به کمیسیون اطلاع دهد". این کمیسیون در ادامه، خواستار اطلاع از وضعیت کودکان زندانی در "افغانستان" و "گوانتانامو" (از جمله "عمر خدر" و "محمد جواد") شده است.
*آمریکا باید شرمسار باشد
به گفته "بلوگر"، توجه شورای امنیت به این قبیل مسائل جای تشکر دارد. با این حال، شورای امنیت به سختی میتواند خود را با تغییر سیاستها و قوانین آمریکا همگام سازد. "اوباما" در بخشی از طرحهای خود درجهت در اختیار گرفتن شاخه دیگری از شورای امنیت، کودکان بسیاری را با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به کام مرگ کشیده است. باید به دلیل جنگهای جدیدی که به بهانه دفاع از حقوق بشر به راه انداختهایم شرمسار باشیم.
*تاریخچه سازمان سفرای صلح
سازمان سفرای صلح در سال 1985 آغاز به کار کرد. این سازمان، بیش از 5000 هزار عضو و 150 شاخه در آمریکا و تعدادی از کشورهای جهان دارد و از سوی سازمان ملل، تشکلی غیر دولتی (ان جی او) شناخته شده است؛ تنها تشکیلات ملی، سفرای صلحی است که همواره با آغاز هر نوع جنگی مخالف است.