معاون وزير خارجه:صلح پايدار در سايه مديريت مشترك جهاني شعار اجلاس غيرمتعهدهاست
معاون عربي آفريقايي وزير امور خارجه با اشاره به شعار اجلاس تهران يعني صلح پايدار در سايه مديريت مشترك جهاني آن را نقشه راه سه سال آينده جنبش عدمتعهد دانست و گفت: سفر مقامهاي عربستان براي شركت در اجلاس تهران ميتواند به ارتقاي روابط دوجانبه كمك فراواني نمايد.
حسين امير عبداللهيان در گفتگو با خبرگزاري بينالمللي جنبش عدمتعهد با اشاره به اين كه كشورهاي عضو عدم تعهد هيچگونه تعهدي نسبت به بلوك شرق و غرب ندارند، افزود: سران كشورهاي عضو دراين اجلاس جمع ميشوند ودر مورد مسايل جهاني به بحث و تبادل نظر ميپردازند.
وي با تاكيد بر اين كه جنبش عدمتعهد در انجام ماموريت خود در سالهاي گذشته دستاورد خوبي نداشته است خاطرنشان كرد:اين موضوع به خاطر اين است كه برخي از سران كشورهاي عضو نتوانستهاند براساس منشور اين سازمان به وظايفشان عمل كنند.
وي با تاكيد بر اين كه به نظر ميرسد جنبش عدمتعهد داراي ظرفيتهاي فراواني است، افزود: اما اين جنبش نيازمند ساز و كارهاي جديدي است و براي فعال كردن آن نيازمند تلاشي جمعي و اراده حداقل چندتن از سران كشورهاي تاثيرگذار غيرمتعهد هستيم.
معاون وزير امور خارجه، نتايج برگزاري اين اجلاس را در دو سطح و مقطع ارزيابي كرد و توضيح داد: بخش نخست نشست تهران است و مصر رياست كنوني اجلاس را بر عهده دارد، بايد در مراسمي رياست خود را به كشورمان منتقل كند كه دستور آن در سال گذشته و در نشست وزراي امور خارجه كشورهاي عضو تبيين شده است.
وي فاز دوم اجرايي رياست ايران بر اين جنبش را ايجاد بستري مناسب و استفاده از همه ظرفيتهاي اين جنبش دانست و گفت: ابتكارات كشورمان براي تعامل با اعضاي جنبش عدمتعهد ميتواند در مسير كارايي و پويايي اين جنبش حركت كند.
امير عبداللهيان افزود: اگر انتظار داشته باشيد كه در فاصله 5 تا 10 شهريورماه معجزهاي رخ دهد، اين يك تصور سادهبينانه از نشست تهران است اما در دوره سه ساله رياست ايران ميتوان شاهد تحولات مناسبي در جنبش عدمتعهد بود.
وي خاطرنشان كرد: به طور يقين پس از سه سال كه پرونده اين دوره را به رئيس بعدي تحويل ميدهيم با افتخار اعلام خواهيم كردكه در دوران رياست بر اين جنبش، متناسب با تحولات جهاني و منطقهاي، ساز وكارهايي را طراحي كردهايم كه جنبش را به اهداف اوليه خود نزديكتر كرده است.
وي با اشاره به شعار «صلح پايدار در سايه مديريت مشترك جهاني» اجلاس شانزدهم در تهران گفت: نخستين نوآوري در اين اجلاس شعار آن است. چون اهداف اين نشست در اين شعار متجلي شده است.
امير عبداللهيان با اشاره به مسايلي كه ميتواند در جنبش عدمتعهد پيگيري شود، گفت: بحث مديريت جهاني مبتني بر انصاف وعدالت نشان دهنده رويكرد جمهوري اسلامي ايران بر جنبش عدمتعهد و نقشه راه سه ساله آينده است.
وي تاكيد كرد كه دشمنان ايران به خصوص محور آمريكا و رژيم صهيونيستي به دنبال آن هستند كه هر كاري كنند تامانع افزايش اقتدار جمهوري اسلامي ايران و تاثيرگذاري آن شوند.
معاون وزارت خارجه تصريح كرد: حتي نفس برگزاري اين اجلاس عليرغم فشارهاي رژيم صهيونيستي ميتواند موفقيتي بزرگ را در بر داشته باشد، چون در نهايت فشارها و تحريمها عليه ايران، جمهوري اسلامي نشان خواهد داد در اوج اقتدار، قدرت و داراي يك نظام سياسي پويا، زنده و با نشاط در همه عرصههاي علمي، فناوري و اجتماعي است.
* خنثيسازي تلاش آمريكا براي ايران هراسي
يك عضو هيات رئيسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت كه برگزاري اجلاس غيرمتعهدها در تهران ميتواند تلاش آمريكا و غرب براي منزوي كردن ايران و ايرانهراسي در صحنههاي بينالمللي را خنثي كند.
محمدحسن آصفري در گفتگو با ايسنا، با اشاره به عضويت 120 كشور در گروه غيرمتعهدها، اظهار كرد: اجلاس غيرمتعهدها، فراكسيون بسيار مهمي به ويژه براي دولتهاي مستقل است كه در مقابل زيادهخواهيهاي آمريكا و غرب بايستند. نماينده مردم اراك در مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد: اصل ساختار اين گروه در مخالفت با وابستگي به غرب و شرق و مقابله با جنگ سرد شكل گرفته و لذا جمع شدن سران اين كشورها با اين عنوان كه به دنبال استقلال، خودكفايي و حذف وابستگي به كشورهاي دوقطبي هستند، موضوعي مهم و اثرگذار است. وي با تاكيد بر اهميت انتقال رياست دورهاي غيرمتعهدها به ايران، افزود: حضور روسايجمهوري و وزراي خارجه كشورهاي عضو ميتواند پاسخ محكمي به كارهاي رسانهاي، تبليغاتي و ژورناليستي باشد كه آمريكا چندين سال است عليه ايران به راه انداخته است و آنها را متوجه اين كند كه كشورها خواستار برقراري ارتباط با جمهوري اسلامي هستند.
اين عضو هيات رئيسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: برگزاري اجلاس غيرمتعهدها نشان ميدهد عليرغم توطئههايي كه عليه ايران بوده، كشور ما از آرامش و امنيت بسيار خوبي برخوردار است و ميتواند ميزبان 120 كشور در سطح روسايجمهوري و وزراي خارجه باشد.
آصفري با اشاره به برخي تحولات منطقه از جمله اتفاقات سوريه و بحرين، تاكيد كرد: تصميمات اتخاذ شده در اين اجلاس ميتواند در تحولات كشورهاي منطقه اثرگذار باشد.
نماينده مردم اراك در مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر لزوم استفاده مفيد دستگاه ديپلماسي از فرصت برگزاري اجلاس غيرمتعهدها، يادآور شد: دستگاه ديپلماسي بايد رايزنيهاي لازم را ادامه دهد تا سطح شركت دولتها در سطح روساي جمهوري باشد، البته ما پيشبيني ميكنيم بيش از 30 كشور با حضور روساي جمهوري در اين اجلاس حضور يابند و الباقي در سطح هياتهاي عاليرتبه حضور خواهند يافت.
* حضور رئيسجمهوري پاكستان در اجلاس نم
سفير پاكستان در تهران از سفر رئيسجمهوري اين كشور براي حضور در اجلاس سران غيرمتعهدها در تهران خبر داد.
به گزارش ايسنا، خالد عزيز باقر، سفير پاكستان در تهران در مراسم روز استقلال اين كشور در تهران، از سفر آصف علي زرداري، رئيسجمهوري پاكستان در راس هياتي بلندپايه در 30 و 31 آگوست برابر 10 و 11 شهريورماه براي حضور در شانزدهمين اجلاس بينالمللي سران كشورهاي غيرمتعهد در تهران خبر داد. همچنين وزير امور خارجه پاكستان كه رئيسجمهوري اين كشور را در سفر به تهران همراهي ميكند، درنشست وزراي خارجه جنبش غيرمتعهدها روزهاي هفتم و هشتم شهريورماه شركت ميكند.
قرار است در اين سفر رئيسجمهوري اين كشور در حاشيه اجلاس نم با رئيسجمهوري ايران و برخي مقامهاي ديگر ديدار و گفتوگو كند.
* نقش ترغيبكننده حضور احمدينژاد در مكه براي اجلاس تهران
سخنگوي ستاد برگزاري شانزدهمين اجلاس عدم تعهد اعلام كرد: از آنجا كه اعضاي سازمان همكاري اسلامي عضو رسمي جنبش عدمتعهد هستند، حضور رئيسجمهوري كشورمان در اجلاس مكه اهرمي جهت ترغيب شركتكنندگان اين اجلاس در تهران خواهد بود.
محمدرضا فرقاني در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي جنبش عدمتعهد گفت: حضور دكتر احمدينژاد در اجلاس فوقالعاده سازمان همكاريهاي اسلامي در مكه ازجهت برقراري هرچه بيشتر و نزديكتر ارتباط كشورهاي شركتكننده در اين اجلاس كه همه آنهاعضو جنبش عدمتعهد هستند بسيار موثر بوده و فرصتي است تا تعداد بيشتري از رهبران و سران كشورهاي اسلامي در اجلاس تهران شركت كنند.
وي ادامه داد: ارتباطات نزديك و دوستانه روالي رايج در سازمانها و ملاقاتهاي بينالمللي است، و اين مسأله درباره برگزاري اجلاس عدمتعهد در تهران قطعاً ترغيب كننده تعداد بيشتري از كشورها براي حضور خواهد بود.
فرقاني درباره حضور پادشاه عربستان در اجلاس تهران گفت: دولت عربستان هنوز نظر رسمي وكتبي خود را درباره سطح شركتكنندگان در اجلاس تهران اعلام نكرده است.
وي خاطرنشان كرد: تاكنون حضور 35 كشور در سطح سران تاييد شده و حدود 8 كشور اعلام كردهاند كه در سطح معاونين و روساي جمهوري در اجلاس تهران شركت خواهند كرد.
* اعضاي جنبش غيرمتعهدها مواضع مستحكمي درباره سوريه اتخاذ كنند
نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: اعضاي جنبش غيرمتعهدها در اجلاس تهران در مورد مسايل سوريه مواضع مستحكمي را در قبال كشورهاي متاثر از غرب دنبال كنند.
به گزارش ايرنا، حجتالاسلام والمسلمين مصباحي مقدم در حاشيه جلسه علني روز دوشنبه مجلس در جمع خبرنگاران افزود: برگزاري شانزدهمين اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها در تهران فرصت مناسبي است تا بتواندبا حضور نمايندگان بيش از 120 كشور يك اجماع جهاني را ايجاد كند.
نماينده مردم تهران در مجلس همچنين برگزاري اين اجلاس در تهران را يك فرصت بسيار مهم براي جمهوري اسلامي ايران توصيف و تصريح كرد: اعضاي جنبش غيرمتعهدها بارها در قبال فعاليتهاي صلحآميز هستهاي ايران به رغم مصوبات شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي مواضع مثبتي را اتخاذ كردهاند.
عضو فراكسيون روحانيون مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: برگزاري شانزدهمين اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها به ميزباني جمهوري اسلامي ايران نشان ميدهد كه نه تنها اعمال تحريمها در مناسبات بينالمللي ايران با كشورهاي منطقه وجهان تاثيرگذار نيست بلكه باعث استحكام بيشتر مناسبات تهران با كشورهاي منطقه شده است.
codex01x
page02