0

آمریکا به دنبال ساخت "زندان شهرهای" زیست‌محیطی

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

آمریکا به دنبال ساخت "زندان شهرهای" زیست‌محیطی

 

  آمریکا به دنبال ایجاد شهرهایی است که آنها را تغییر داده و به زندان‌هایی تداوم‌پذیر و ماندگار تبدیل خواهد کرد. تغییرات همین حالا هم، در بسیاری از شهرهایی که زندگی شهری خیلی شلوغی دارند، آغاز شده است.

 

خبرگزاری فارس: آمریکا به دنبال ساخت "زندان شهرهای" زیست‌محیطی

 

وبگاه خبری "پریزن پلنت" در مقاله‌ای به قلم “سوزان پاسل”، می‌نویسد؛ محیط‌زیست باید از گزند بشر محافظت شود،اگر همین‌طور پیش برویم تا چند سال دیگر، زمین به زباله‌دانی بدل خواهد شد اما در آمریکا، در حال آزمایش طرحی برای ساخت شهرهایی تماماً کنترل شده هستند که در آنها، همه چیز تحت کنترل نخبگان است.

 

* تا سال 2030 در شهرهای زیست‌محیطی خواهیم زیست

 

انتظار می‌رود که تا سال ٢٠٣٠، جمعیتی حدود ٤ میلیارد نفر در شهرهای زیست‌محیطی زندگی‌ کنند که در آن‌ها محیط‌ زیست کنترل می‌شود و امکان تداوم است که حکم می‌کند چه مقدار آب، انرژی برق، غذا و محصولات دیگر مجاز است در این محیط‌های شهری مصرف شود. اهداف و محدودیت‌هایی جایگزین زندگی سنتی می‌شود که زمین را از گزند ساکنانی که آن را تبدیل به زباله‌دانی می‌کنند، حفظ کند و از حیات‌وحش پیرامون ساکنان هر منطقه حمایت می‌کند.

 

* تحقیقات جهانی به فکر راه حلی برای حل چالش انسانی بوده است

 

در حالی‌که جمعیت روزبه‌روز بیشتر و متراکم‌تر می‌شود، تحقیقات جهانی درمورد انرژی تجدیدپذیر و فن‌آوری پاکیزه، در مرکزی بین‌المللی برای حل چالش انسانی صورت می گیرد .

 

*در این شهرها داشتن اتومبیل شخصی ممنوع است

 

در شهرهای زیست‌محیطی، ماشین‌های شخصی ممنوع هستند، مردم باید از وسایل نقلیه عمومی سریع‌السیر و دوچرخه استفاده کنند یا پیاده از جایی به جایی دیگر بروند. خیابان‌ها باریک هستند و دیوارهای عظیمی شهرهای زیست‌محیطی را از حیات‌وحش محافظت‌شده اطرافش جدا می‌کند تا به کنترل دمای شهر هم کمک کند.

 

* شهرهای زیست‌محیطی جدید در مرحله آزمایشند

 

چندین شهر در آمریکا، در حال تغییر از حالت موجود به شهرهای زیست‌محیطی هستند که عنوان “آزمایش‌گاه ابداع و پیشرفت” را گرفته‌اند.

“آنتونی پاگلیس”، رئیس و مدیرعامل شرکت توسعه پاگلیس، در "اوسیولا"، فلوریدای مرکزی، شهری زیست‌محیطی با عنوان “دستینی” (تقدیر) می‌سازد که در آن، میزان انتشار کربن در تمام شهر به صفر می‌رسد. شرکت توسعه پاگلیس با شرکت‌های خدمات فن‌آوری شریک شده است تا استفاده از چراغ‌های ال‌ای‌دی و صفحه‌های خورشیدی را اجباری کنند. شهر، جمعیتی حدود ٢٥٠ هزار نفر خواهد داشت که در 10 ‌هزار واحد مسکونی زندگی می‌کنند و 7 میلیون فوت مربع، مرکز تجاری خواهند داشت.

استفاده از پس‌آب‌های شهری برای آبیاری، ماشین‌های عمومی برقی برای استفاده همه افراد، و کارخانه‌ای زیست‌توده (منبع انرژی تجدیدپذیر) که امکان خرید کارت‌های اعتباری انرژی را فراهم می‌کند، از جمله عواملی هستند که توسعه شهری پایدار را کنترل می‌کند.

 

* "طرح آب‌وهوای کلینتون" به عملی شدن این طرح کمک کرد

 

شرکت توسعه پاگلیس را، "طرح آب‌وهوای کلینتون" به رسمیت شناخت، که برنامه رئیس‌جمهور سابق “بیل کلینتون” برای پیشبرد راه‌حل‌های موجود در زمینه تغییرات آب‌وهوایی است. طرح آب‌وهوای کلینتون با گروه‌های تجاری و زیست‌محیطی برای تأثیر اجباری بر سطوح اجتماعی بومی، ملی و فوق‌گسترده همکاری می‌کند تا لزوم سیاست اصلاحی، تصمیم‌گیری و زیرساختی را نشان دهد که سیاست‌های دستور کار ٢١ را سرلوحه کارشان قرار داده‌اند.

 

* در کلیولند تغییراتی زیست‌محیطی حاصل شده است

 

در “کلیولند” واقع در اوهایو، شرکت تعاونی طرح دهکده زیست‌محیطی کلیولند با همکاری مقامات حمل‌ونقل منطقه‌ای و توسعه‌دهندگان خصوصی، مناطق موجود را از نو توسعه می‌دهد. در مورد ساکنان بومی از تکنیک “دلفی” استفاده می‌شود تا از همکاری آن‌ها با انجام تغییرات در محله‌شان، اطمینان حاصل شود.

 

* طرح ملی دهکده زیست‌محیطی

 

دهکده زیست‌محیطی طرحی ملی است که با بازسازی زندگی شهری بر اساس دستور کار ٢١، به نمایش ساختمان‌های سبز و توسعه حمل‌ونقل‌محور می‌پردازد.

دپارتمان فن‌آوری امور و برنامه‌ریزی شهری ویرجینیا، واقع در “الکساندریا”، منشور شهر زیست‌محیطی و طرح عملیات زیست‌محیطی سال ٢٠٣٠ را تهیه کرده که بر اساس آن، شهرها به سمت توسعه پایدار پیش می‌روند.برنامه آن‌ها تبدیل “الکساندریا” ‌به شهری زیست‌محیطی است که به صورت طبیعی، بر اساس تداوم‌پذیری و ماندگاری زیست‌محیطی ساخته شده است؛ در نتیجه این شهر و مناطق اطرافش نقش یک سیستم زیست‌محیطی را به عهده می‌گیرد. حس اجتماعی و اقتصادی عمومی بیشتر بر پایداری تمرکز دارد؛ تا مانع ‍“مشکلات آینده” شود.

 

* شهرهای توسعه پایدار تحت سیاست‌های دستور کار ٢١ ساخته می‌شوند

 

در کشور آمریکا،‌ "شهرهای توسعه پایدار"، که تحت سیاست‌های دستور کار ٢١ مدیریت و ساخته می‌شوند، کم‌کم به کمک گروه‌های طرفدار جهانی شدن  پدیدار شده‌اند، این گروه‌ها متشکل از افرادی هستند که خود را به عنوان عموم مردم جا می‌زنند. 

 

* در شهرهای زیست‌محیطی،‌ نخبگان جای همه را تعیین می‌کنند

 

یکی از این موارد ساختمان‌سازهای زیست‌محیطی‌اند، سازمانی غیرانتفاعی که در واقع، همکار شبکه‌های بین‌المللی وابستگان تجاری است که بر پروژه‌های طراحی شهری در تمام آمریکا تأثیر می‌گذارد و فعالانه در انجامش شرکت می‌کند. آنها از طریق دوره‌های آموزشی، از رویکردی در شهر زیست‌‌محیطی حمایت می‌کنند که تنها راه ادامه در جوامع متمدن است. این به معنی زندگی در مناطقی با تراکم جمعیت بالا با حمل‌ونقل محدود و ساختمان‌هایی است که بر اساس قانون، آب و برق مصرف و زباله تولید می‌کنند؛ و از آن طرف طراحان شهری، تولید مواد غذایی را به شدت مدیریت می‌کنند.  این‌جاست که نخبگان جهانی، جای هر مرد، زن و بچه‌ای را تعیین می کنند.

 

*شهرها زندان‌هایی تداوم‌پذیر خواهند شد

 

ظرف چند دهه آینده، شاهد تغییر شهرهایمان و تبدیلشان به زندان‌هایی تداوم‌پذیر و ماندگار خواهیم بود. تغییرات همین حالا هم، در بسیاری از شهرهایی که زندگی شهری خیلی شلوغی دارند، آغاز شده است.

 

* پشت طرح شهرهای زیست‌محیطی، دروغ بزرگی نهفته است

 

نهایتاً، از جمله دروغ‌های شهرهای زیست‌محیطی این است که آنها “دیدی عملی از حضور پایدار و اعلای انسان در این سیاره ارائه می‌دهند و راه رسیدن به این دستاورد، از طریق بازسازی شهرها، کلان‌شهرها و دهکده‌هایی است که با سیستم زندگی در توازن باشد”.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  7:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها