0

پروتکل سنجش میزان مصرف الکل رانندگان با همکاری پلیس اجرا می‌شود

 
mostafataleb
mostafataleb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 1378
محل سکونت : اصفهان

پروتکل سنجش میزان مصرف الکل رانندگان با همکاری پلیس اجرا می‌شود

خبرگزاری فارس: کارشناس دفتر سلامت روان وزارت بهداشت ۵ برنامه وزارت بهداشت برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب سوءمصرف الکل را تشریح کرد و گفت: پروتکل سنجش میزان مصرف الکل رانندگان با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی تدوین و اجرا می‌شود.

خبرگزاری فارس: پروتکل سنجش میزان مصرف الکل رانندگان با همکاری پلیس اجرا می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، نادره معماریان، با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب سوءمصرف الکل در کشور، گفت: این برنامه‌ها از سال 1388 به طور جدی در دستور کار دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت قرار گرفته‌است. به این ترتیب از سال 88 برنامه بررسی وضعیت موجود مصرف الکل در کشور آغاز شد و نیازسنجی‌های مربوطه صورت گرفت. در همان سال نیز پروتکل درمان مسمومیت با متانول (الکل چوب) تدوین شد و در اختیار ذی‌نفعان قرار گرفت.

وی گفت: از سال 1389 بررسی تحت عنوان «تخمین سایز سوءمصرف‌کنندگان الکل و مواد در کشور» آغاز شد. جمع‌آوری اطلاعات مربوطه نیز از سال 1390 آغاز شد.

معماریان ادامه داد: جمع‌آوری اطلاعات مربوط به تعداد سوءمصرف کنندگان الکل و مواد تقریباً در کشور انجام شده‌است و فقط آنالیز داده‌های مربوط به چند استان هنوز به پایان نرسیده‌ است.

معماریان افزود: به دنبال بررسی‌های انجام شده، سوء مصرف الکل و مواد به تفکیک استان‌ها مشخص می‌شود. آنچه که می‌توان گفت، این است که آمار سوء مصرف الکل در کشور قابل توجه است و بیش از آن چیزی است که انتظارش را داشتیم. این مبحث یکی از دغدغه‌های مسئولان وزارت بهداشت از سال‌های گذشته بوده ‌است.

معماریان از تدوین سند سیاست پیشگیری، درمان و کاهش آسیب سوء‌مصرف الکل در سطح وزارت بهداشت در سال 90 خبر داد و گفت: در ادامه اقدامات، با پلیس راهور وارد مذاکره شدیم. بر این اساس تدوین پروتکل سنجش الکل در رانندگان و همچنین برنامه‌های عملیاتی برای پیشگیری از سوءمصرف الکل از دیگر برنامه‌های سال 90 بود که همچنان ادامه دارد.

وی اضافه کرد: ماده 10 بند «ب» قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی به پلیس اجازه می‌دهد تا با رانندگانی که مشکوک به حالت مستی هستند، برخورد کرده و تست مربوط به الکل را انجام دهند. 

وی اضافه کرد: در حال حاضر ارتباط خوبی با پلیس راهور برقرار است و پروتکل مربوط به سنجش الکل در رانندگان به زودی از سوی وزارت بهداشت آماده می‌شود.

به گفته وی، در سال 91 نیز سعی شده با توجه به سند سیاست پیشگیری، درمان و کاهش آسیب سوء‌مصرف الکل، برنامه‌ها به شکلی مدون اجرا شود. در این سند برنامه‌ریزی‌های لازم برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب سوء مصرف الکل از سال 91 تا 94 صورت گرفته‌است.

وی با اشاره به پنج برنامه مهم برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب سوء مصرف الکل در سال 91 افزود: ارتقای سواد جامعه درباره مضرات سوء مصرف الکل و همچنین علل ریشه‌ای این مبحث از جمله برنامه‌هایی است که برای سال 91 در نظر گرفته شده‌است. همچنین در سال جاری سند مقابله با مشروبات الکلی برای کشور با همکاری سایر سازمان‌های مرتبط تدوین می‌شود.

معماریان، ساماندهی نظام ثبت داده‌های سوءمصرف الکل را از دیگر اقدامات در دست انجام در سال جاری عنوان کرد. همچنین قرار است در سال جاری از NGOها و سازمان‌های مردم ‌نهاد برای برنامه‌های پیشگیری، درمان و کاهش آسیب سوءمصرف الکل استفاده شود.

وی بازنگری در پروتکل درمان مسمومیت با «متانول» را از دیگر اقدامات در دست انجام در سال جاری عنوان کرد و گفت: همچنین مقرر است طرحی با عنوان امکان ‌سنجی مراکز اورژانس یا اقامت کوتاه‌مدت مورد بررسی قرار گیرد.

سه شنبه 17 مرداد 1391  12:54 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها