0

نگاهی به جریان سازی رسانه های سعودی و صهیونیستی از سفر مرسی به ایران

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

نگاهی به جریان سازی رسانه های سعودی و صهیونیستی از سفر مرسی به ایران

 

سیاست رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی درباره سفر مرسی به ایران نشانگر نگرانی مشترک آنها از همپیمانی تهران و قاهره است که ممکن است موازنه قوا در منطقه را دگرگون کند.

 

خبرگزاری فارس: نگاهی به جریان سازی رسانه های سعودی و صهیونیستی از سفر مرسی به ایران

 

طی روزهای گذشته برخی محافل رسانه‌ای از جمله روزنامه فرامنطقه‌ای "الحیات" که در لندن منتشر می‌شود  و مورد حمایت عربستان است و "معاریو" رژیم صهیونیستی در خط خبری واحدی در مورد روابط ایران و مصر ادعا کردند که محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر تصمیم گرفت تا خودش در اجلاس سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در تهران حاضر نشود و فرد دیگری از جمله "هشام قندیل"، نخست وزیر یا وزیر امور خارجه مصر به نیابت از مرسی در این اجلاس که در تهران برگزار خواهد شد، شرکت کند.

به گفته این منابع، بعد از اعمال فشارها و توصیه‌های مکرر، مرسی تصمیم گرفت تا در شرایط و زمان فعلی به تهران سفر نکند البته این منابع به منبع این فشارها و توصیه‌ها اشاره‌ای نکردند.

این اخبار بلافاصله از سوی منابع رسمی مصری تکذیب شد.

"یاسر علی" سخنگوی دفتر رئیس جمهور مصر در این خصوص تاکید کرد که مرسی هنوز تصمیم قطعی درباره شرکت یا عدم شرکت در اجلاس غیرمتعهدها که قرار است پایان اوت برگزار شود، نگرفته است.

وی افزود: به محض اتخاذ تصمیم قطعی در این باره فوراً آن را اعلام خواهیم کرد.

اینکه چرا رسانه‌های سعودی و صهیونیستی در یک خط خبری مشترک دست به این اقدام زده‌اند جای تأمل دارد، اما پاسخ آن چندان هم دشوار نیست؛ نزدیکی مصر و ایران به زیان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی است، بخصوص در شرایط فعلی منطقه‌ای که تحولات جاری به سرعت ریاض و تل آویو را تحت تاثیر قرار داده و حاکمان آنها را با نگرانی‌های جدی روبرو کرده است.

مصر سالهای طولانی دوران مبارک را در مدار همپیمانی آمریکا، رژیم صهیونیستی و همراهی با عربستان سعودی طی کرده و اینک با روی کار آمدن حاکمانی از دل انقلاب خود، تلاش دارد تا مستقلانه در مسیری که منافع ملت را تامین می‌کند، حرکت کند که این مسیر قطعاً همانند مسیری نیست که مبارک پیمود.

یکی از موارد اصلاحی سیاست مصر در شرایط کنونی، اصلاح سیاست خارجی این کشور است که در این باره همانطور که محمد مرسی رئیس جمهور منتخب مردمی مصر در پاسخ به سوالی درباره روابط مصر جدید با ایران اعلام کرد، این کشور تلاش می‌کند با همه کشورها روابط دوستانه‌ای داشته باشد.

دولتمردان مصری به خوبی به جایگاه منطقه‌ای ایران واقف هستند و از همین روست که بلافاصله پس از روی کار آمدن مرسی زمزمه‌های گرم شدن روابط سرد ایران و مصر در فضای سیاسی منطقه پیچید.

از سوی دیگر، این موضوع به سود ایران نیز می‌باشد، چرا که مصر به عنوان یکی از بزرگترین و بلکه تاثیر گذارترین کشور جهان عرب شناخته می‌شود که همپیمانی و اتحاد با این کشور می‌تواند جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی ایران اسلامی را ارتقاء فراوانی بخشد که این همان کابوس رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی است.

حاکمان سعودی به طور سنتی و بخصوص پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره در رقابتی پنهان و آشکار با جمهوری اسلامی قرار داشته‌اند و دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران اسلامی نیز بر کسی پوشیده نیست.

در این شرایط اگر کشوری مهم و تاثیر گذار که سابقاً با این گروه همراهی داشته، با تغییر رویکرد، حتی اندکی به ایران نزدیک شود، می‌تواند موازنه قدرت به سود ایران اسلامی در منطقه را تغییر دهد.

با این تفاصیل به نظر می‌رسد که از این پس، این دست فضا سازی‌ها را باید بیش از پیش در رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی و سعودی مشاهده کنیم.

نویسنده: علی حیدری

دوشنبه 16 مرداد 1391  7:45 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها