مروز 15 مردادماه سالروز شهادت سرلشكر خلبان عباس بابايي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي است. سرويس فرهنگ حماسه ايسنا به همين مناسبت مروري دارد برخاطرات دو نفر از همرزمان اين شهيد.
به گزارش سرويس فرهنگ حماسه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،«امیر سرتيپ خلیلی»از همرزمان و شاگردان شهید بابایی ميگويد: عباس بابایی در حالی و در 30 سالگی ( سال 1360) فرماندهی پایگاه هشتم شکاری اصفهان را عهدهدار شد که این پایگاه بزرگترین پایگاه هوایی خاورمیانه محسوب میشود.
بابایی توجهي ويژه به داشتههای نیروی هوایی و حفظ دستاوردهای بومی صنعت نیروی هوایی داشت و نخستين فرماندهی بود که در جهت سازندگی نیروی هوایی قدم برداشت و توانست در این مسیر ارتباط خوبی با دانشگاه صنعتی اصفهان برقرار کند.
نگاه غرب از دهه 1990 به ظرفیت ویژهای به نام نیروی انسانی بود. این نگاه رویکردي جدید است که در جهان شکل گرفته اما در مدیریت عباس بابایی و در 30 سال پیش، توجه به پتانسیل و ظرفیتهای نیروی انسانی به عنوان اصلیترین بازوی کار قابل مشاهده بود.
دشمنان در طول جنگ تحميلي با حمله به نفتکشهای کشورمان قصد قطع صدور نفت جمهوری اسلامی را داشتند اما حتی صدور یک قطره نفت ایران قطع نشد و تمام اینها مرهون زحمات و تلاشها و رشادتهای افرادي همچون شهید عباس بابایی بود.
امیرسرتیپ محمدرضا عطایی نیز ميگويد: بابايي فرماندهی شجاع، مسئولیتپذیر، مؤمن، منطقی، صادق و فروتن بود. اگر کسی بابایی را نمیشناخت تصور اینکه این فرد، خلبان جنگندهای مانند F-14 است برایش ممکن نبود. در هر طرح عملیاتیاي که در نیروی هوایی داده میشد عباس بابایی به عنوان یک پیشقدم، اولین کسی بود که این طرح را اجرایی میکرد.
ابتکار ساخت بمب پرنده و استفاده از هواپيماي جنگنده F-14 به عنوان یک بمبافکن، طرح پیشنهادی عباس بابایی بود که نتیجه بسیار مثبتی در روند جنگ داشت.
دغدغهها و مشکلات پرسنل یکی از مهمترین دغدغههای عباس بابایی بود و او حتی با حضور در مناطق محروم، سازندگی و خدماترسانی به این مناطق را نیز در دستور کار خود قرار داده بود و از نزدیک با مشکلات آشنا بود و برای رفع آن اقدام میکرد.
بابايي آیندهنگر و توجه به سرمایهها و تولید ملی از خصوصیات برجسته این شهید بود.