خبرگزاری فارس: مدیرعامل صندوق بازنشستگی صنایع مس در تشریح استراتژیهای جدید صندوق گفت: ارتقای وضعیت معیشت 6 هزار بازنشسته صنعت مس کشور به سطح استانداردهای بین المللی در دستور کار جدید صندوق قرار دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد اسفندیار مدیرعامل جدید صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس در گفت و گویی با خبرنگار فارس استراتژیهای جدید صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس ایران را تشریح کرد.
وی که قائم مقام موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران و معاون مالی و اقتصادی صندوق در 2 سال اخیر بوده است، در ابتدای خدمت در دولت، مدت کوتاهی در آموزش و پرورش فعالیت نموده است و از آنجا به سازمان بازرسی کل کشور طی 8 سال بعنوان کارشناس و سرپرست هیاتهای بازرسی در دستگاه های اجرایی رفته و مشغول فعالیت بوده است که میتوان به سرپرست هیات بازرسی در سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان حج و زیارت، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان تبلیغات و سایر شرکتها و نهادهای مالی وابسته به دستگاهها اشاره کرد.
اسفندیار همچنین مدتی نیز در خبرگزاری جمهوری اسلامی بعنوان نماینده تام الاختیارمدیر عامل در امور حقوقی و بازرسی مشغول خدمت بوده است. فعالیت وی در موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران و براساس شرح وظایف سازمانی فرصتی را فراهم آورد که با عضویت در هیات مدیره شرکت سرمایه گ ذاری مس سرچشمه، شرکت خدمات فنی و مهندسی کانی مس، شرکت مهندسی و ساخت فرآوری صنایغ غیرآهنی (نیپک) پروژههای شرکتهای تابعه صندوق را مدیریت و هدایت کند.
محمد اسفدیار در ابتدای این گفتوگو و قبل از پرداختن به استراتژیهای جدید صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد کشوری که دارای جهان بینی توحیدی است و این جهانبینی با منافع ابرقدرتهای دنیا درتضاد است، اقتصاد خاصی خواهد بود. چرا که دشمنی با چنین کشوری همیشه ادامه دارد و در هر دوره ای به شکلی بروز میکند. از این روی باید همه ساز و کارها و اجزا کشوری مثل ایران به گونهای طراحی شوند که از آن در برابر تهدیدها حفاظت کنند و مسیر رسیدن به اهداف کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی را هموار سازند.
وی تصریح کرد: ایران که همیشه در معرض دشمنیها قرار داشته و در برابر آنها مقاومت کرده است باید اقتصادی متناسب با این وضعیت داشته باشد که از آن به اقتصاد مقاومتی تعبیر میشود.
اسفندیار افزود: با توجه به نامگذاری سال 1391 توسط مقام معظم رهبری به نام سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی در شرایط فعلی که دشمنان قسم خورده برای کشور ایجاد کردهاند، موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران بعنوان یک بنگاه اقتصادی راهبردهای خود را براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری ترسیم نموده است که سیاست اصلی صندوق در راستای اصل 44 که منشاء یک تحول بزرگ اقتصادی است، در جهت افزایش مقاومت اقتصادی با مردمی سازی اقتصادی است و شرکتهای تابعه موسسه صندوق با وحدت و همکاری با سایر فعالان اقتصادی در زمینه معادن و صنایع معدنی کشور به اشکال گوناگون با شبکه سازی، خوشهسازی، زنجیره تامین و ... فعالیت خواهند نمود.
* جزئیات استراتژیهای جدید صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس ایران
مدیرعامل صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس ایران در ادامه از استراتژی های جدید صندوق مس در سال 91 خبر داد و گفت: موسسه صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس ایران با ارزشی حدود 700 میلیارد تومان دارایی خالص باید طی چند سال گذشته پاسخگوی 6 هزار بازنشسته صنعت مس کشور باشد که در صورت ایجاد فرهنگ سازمانی درست و استفاده از یک برنامه بازنشستگی (pension plan) مناسب خواهد توانست تا وضعیت معیشت بازنشستگان را در سطح استانداردهای بین المللی ارتقا دهد.
وی اضافه کرد: اخیرا سازمان بین المللی سرپرستان بازنشستگان (ldps) برای بهبود برنامه های بازنشستگی از مدلهای مختلفی استفاده کرده است که به نظر میرسد قابل استفاده برای بیشتر صندوقهای بازنشستگی کشور باشد. یکی از این مدلها برای استفاده از تکنیکهای مدیریت ریسک، جهت ارزیابی سرپرستی مبتنی بر ریسک (RBS) است.
* 5 مرحله کلیدی در استراتژی جدید صندوق بازنشستگی مس
اسفندیار افزود: این روش دارای مراحل مختلفی است که امید داریم بتوان با اجرای آن در صندوق بازنشستگی مس نسبت به خطرات احتمالی آینده مصون گردیم. این برنامه دارای 5 مرحله کلیدی آماده سازی RBS، ارزیابی کمی ریسکها، شناسایی ریسکها، رتبه بندی ریسکها و واکنشهای مناسب سرپرستی نسبت به ریسکها است.
وی خاطر نشان کرد: در همین راستا ما نیز برای پیشبرد اهداف عملیات موسسه نسبت به تدوین یک برنامه استراتژیک اقدام نمودهایم. ایجاد یک تقویم زمانی اقتصادی جهت بسترسازی و ایجاد زیرساختهای موسسه اولین گام اساسی برای برنامههای آتی صندوق است. این تقویم اقتصادی براساس اولویتهایی از جمله زمان، سرمایه و اقدامات طراحی شده است تا در بهترین زمان بتوان سرمایههای صندوق را جهت بهرهگیری با موثرترین اقدامات به کار گرفت. ابتدا قصد داریم تا شرکتها را به صورت ادواری مورد حسابرسی عملیاتی قرار دهیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس گفت: هدف از این حسابرسی عملیاتی کنترل ورودیها (in put) و خروجیها (out put) است البته فرایندها را به شرکتها و هیات مدیره آنها واگذار میکنیم تا بتوانند در یک فضای باز اقتصادی و صنعتی در زمینه ایجاد تحولات مناسب گام بردارند.
به گفته وی، یکی از راهکارهای کنترلی مناسب از سیستم کنترل داخلی (Internal control system) است که با فرهنگ سازی در شرکتها میسر خواهد شد. اگر شرکتها و پروژه ها دارای انضباط مالی مناسب باشند به راحتی میتوان نواقص آنها را مرتفع کرده و پیامدهای اقتصادی را مدیریت نمود.
اسفندیار افزود: از دیگر مسائلی که در سال 91 بر آن تمرکز کرده ایم مسئله تامین منابع مالی است، استفاده از ابزارهای تامین مالی متعارف مانند مشارکتها و ابزارهای صکوک برای پیشبرد پروژه ها مد نظر قرار گرفته به طوری که برنامه ریزی تامین منابع مالی تا سقف 1000 میلیارد ریال در دستور کار تیم اقتصادی قرار گرفته است. در واقع اگر ورودی ها و بازدهیها را درست مدیریت نماییم خروجیها و دریافتیهای بازنشستگان افزایش چشمگیری خواهد یافت. انتظار داریم که در میان مدت حداقل دستمزد یک کارگر بازنشسته معدن معادل حداقل سطوح استانداردهای بین المللی باشد.
وی اضافه کرد، امیدواریم تا با ایجاد کمیته تخصصی، زنجیره اجتماعی خدمترسانی بازنشستگان را توسعه دهیم که این مهم با استفاده از تجارب خود بازنشستگان طرح ریزی خواهد شد.
اسفندیار در خصوص پروژههای فنی و صنعتی صندوق نیز گفت: این صندوق هم اکنون پروژه های اجرایی متعددی از طرحهای لیچنگ، تغلیظ و کنسانتره مس گرفته، تا احداث نیروگاه، کارخانه فولاد و پروژههای معدنی و حتی پروژههای فرهنگی و گردشگری از جمله تله کابین، بعنوان مکمل اجتماعی فعالیتهای صنعیت در دست اجرا دارد و ما آماده ورود به بازار خدمات فنی و مهندسی و ارائه خدمات خود در این زمینه هم هستیم.