"محسن جلالپور" با اشاره به برداشت پستههاي كال و نارس از اواخر مرداد و اوايل شهريورماه، اظهار كرد: سالانه حدود 20 تا 25 هزار تن پسته به صورت نارس چيده و خشك ميشود كه مغز آن براي مصارف انواع شيريني، سوسيس و كالباس و صنايع مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي گفت: اوج برداشت پسته رسيده از نيمه دوم شهريورماه است كه به منظور فرآوري صادراتي برداشت ميشود.
جلالپور با اشاره به برداشت 160 هزار تني پسته در سال گذشته پيشبيني كرد كه با توجه به اينكه امسال سال آور پسته است، 200 هزار تن پسته از باغات كشور برداشت شود. بر اين اساس 110 هزار تن از اين ميزان مربوط به استان كرمان، 40 هزار تن استان خراسان رضوي و 50 هزار تن مربوط به استانهاي خراسان جنوبي و شمالي، قم، مركزي، سيستان و بلوچستان، فارس، سمنان و يزد خواهد بود.
رييس انجمن پسته با بيان اينكه سالانه 10 تا 15 درصد از محصول پسته در داخل مصرف ميشود، گفت: سال گذشته 25 هزار تن پسته مورد مصرف بازار ايران قرار گرفته است.
به گفته جلالپور سال گذشته 100 هزار تن پسته به بازارهاي جهاني صادر شده كه يك ميليارد دلار ارزآوري براي كشورمان داشته، اما در سال 89 صادرات پسته ارزآوري يك ميليارد و 200 ميليون دلار ارزآوري براي كشورمان داشته، چرا كه پسته بيشتري توليد و صادر شده بود.
وي پيشبيني كرد امسال بيش از يك ميليارد دلار ارزآوري از صادرات پسته عايد كشورمان شود. (ايسنا)