سيد مسعود صفوي، تهيهكننده اين انيميشنها كه تهيهكنندگي انيميشن پرطرفدار «شكرستان» را نيز به عهده دارد، درباره انيميشنهاي جديد خود به جامجم گفت: گنجينه يك مجموعه سريال 300 قسمتي است كه هر قسمت آن 50 ثانيه است. اين انيميشن مشكلات و معضلات فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي را به تصوير ميكشد.
وي افزود: در هر قسمت ابتدا يك معضل اجتماعي را نشان ميدهيم و بعد از آن راهكارهاي درست برخورد با آن را در قالب انيميشن به تصوير ميكشيم. به طور مثال در يكي از قسمتهاي گنجينه به اختلاف طبقاتي و تجمع ثروت در دست تعداد معدودي اشاره ميشود. ابتدا يك نفر را نشان ميدهيم كه صاحب مثلا خانهاي با چهار اتاق است، سپس خانوادهاي را نشان ميدهيم كه تعدادشان زياد است اما در يك اتاق زندگي ميكنند و در ادامه، راهحلي براي چنين معضلي را بيان ميكنيم.
اين تهيه كننده افزود: در ساخت اين انيميشن از تكنيك دوبعدي استفاده شده است و نه تنها از انيميتورهاي حرفهاي استفاده شده، بلكه از نظرات كارشناساني در حوزههاي جامعه شناسي، روان شناسي و حتي جمعيت شناسي براي نگارش فيلمنامه اين انيميشن هم استفاده كردهايم.
از عوامل توليد اين انيميشن ميتوان به سعيد ترخاني و احمد دهقان به عنوان كارگردان اشاره كرد. همچنين گروهي از نويسندگان، فيلمنامه اين انيميشن را مينويسند كه ترخاني سرپرست اين گروه نيز هست. وي ادامه داد: اين انيميشن موزيكال است و در هر قسمت شخصيتهاي جديد به قصد وارد ميشوند.
«هوشان» نيز عنوان انيميشن ديگري است كه به تهيهكنندگي صفوي در دست توليد است. اين سريال در 26 قسمت 52 دقيقهاي توليد ميشود كه سري اول آن در حال اتمام است. صفوي در اين باره گفت: محمد رضا صانعيفرد، نويسنده اين سريال است. اين انيميشن ماجراي پسربچهاي به نام «هوشان» را روايت ميكند كه به كمك يك پيرمرد دانشمند به مباحث علمي زمان خودش ميپردازد و براي خودش رصدخانه و آزمايشگاه تخصصي دارد. وي با بيان اين كه اين انيميشن نگاه طنزي به مسأله دانش نزد ايرانيان دارد، گفت: هوشان در مكتبخانه درس ميخواند و برخلاف ساير همكلاسيهايش كه فقط درس را حفظ ميكنند، هر درسي را كه فراميگيرد در زندگي روزمره خود از آن استفاده و مشكلي از مشكلات شهر را به واسطه آن حل ميكند. اين انيميشن را حميد برزويي كارگرداني ميكند.
انيميشن «تاريخ از اينور» عنوان كار ديگري از اين تهيهكننده است كه در 90 قسمت 20 دقيقهاي در دست توليد است. به گفته صفوي تاكنون نگارش60 قسمت از اين سريال به نويسندگي افسانه بخشي به پايان رسيده و 20 قسمت از آن نيز تهيه شده است.
صفوي ادامه داد: در انيميشن «تاريخ از اينور» وقايع تاريخي در دورههاي مختلف به صورت طنز و به زبان ساده در قالب انيميشن به كودكان و نوجوانان آموزش داده ميشود و تمركز روي ايراداتي است كه به دورههاي مختلف تاريخ وارد است؛ مثلا به ضعفهاي دوره قاجار و اشتباهات پادشاهان اين دوره از تاريخ اشاره ميكند.
وي افزود: ما براي اينكه فضاي خشك تاريخ را به فضاي ذهني كودكانه نزديك كنيم سعي كرديم شخصيتهاي تاريخي را با وسايل و امكانات امروزي نشان دهيم و سنت و مدرنيته را با هم تلفيق كنيم. مثلا در اين انيميشن محمدخان قاجار موبايل دارد و اين موضوع باعث ايجاد طنز و فضايي شاد ميشود كه براي كودكان جذاب است.