0

نكته‌های زیبایی و مراقبت‌های پوستی در دوران بارداری

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

نكته‌های زیبایی و مراقبت‌های پوستی در دوران بارداری

 

 
بارداری سبب تغییرات هورمونی در بدن می‌شود و در نتیجه روی پوست تاثیر می‌گذارد. پوست در دوران بارداری می‌تواند هر چیزی از التهاب و قرمزی گرفته تا آكنه را تجربه كند .
 
 
 



 تركیبات لوازم آرایشی، به‌ویژه در لوسیون‌ها، كرم‌ها و روغن‌ها، می‌توانند وارد جریان خون شده و به‌طور پنهانی سلامت جنین را تهدید كنند. شاید لازم باشد همان‌طور كه مراقبت‌های پوستی معمول خود را هنگام بارداری تغییر می‌دهید، محصولات آرایشی خود را نیز هنگام بارداری تغییر دهید، به‌ویژه اگر قصد دارید خودتان به نوزادتان شیر بدهید. خوشبختانه فراورده‌های بسیاری وجود دارند كه تنها برای خانم‌های باردار فرمول‌بندی و ساخته شده‌اند و متناسب با نیازهای خاص پوست آنهاست و استفاده از آنها مشكلی برای خانم‌های باردار ایجاد نخواهد كرد.

تركیباتی كه باید از مصرف آنها خودداری كرد

  لایه‌برداری نكنید

اسید سالسیلیك: این ماده چون به پاك‌سازی عمیق منافذ پوست و لایه‌برداری آن كمك می‌كند، برای درمان برخی اختلالات پوستی مانند آكنه به‌كار می‌رود. مصرف خوراكی با دوز بالای اسید سالسیلیك از علل ناهنجاری‌های مادرزادی در جنین شناخته شده است. با این حال برخی از متخصصان ابراز داشتند، مصرف موضعی آن به مقدار كم در برخی محصولات خطری ایجاد نمی‌كند اما بهتر است در دوران بارداری حتی از مصرف موضعی اسید سالسیلیك به‌ویژه در لایه‌بردارهای پوست و بدن بپرهیزید. برای اینكه احتمال وجود هرگونه خطری را به صفر برسانید از به‌كار‌بردن اسید بتاهیدروكسی (BHA) و اسید آلفاهیدروكسی (AHA) نیز خودداری كنید.



از شیمیایی‌ها دور شوید

  استفاده از مواد ارگانیك

از آنجایی كه تركیبات شیمیایی دیگری نیز هستند كه در محصولات زیبایی‌ای كه هرروز از آنها استفاده می‌كنید وجود دارند و می‌توانند به‌طور پنهانی به سلامت فرزندتان آسیب برسانند، شامپوها، لوسیون‌ها، شوینده‌های بدن و لوازم آرایشی ارگانیك مجاز را انتخاب كنید.  اگر از بی‌خطر‌بودن محصولات مورد استفاده خود مطمئن نیستید، با متخصص زنان‌ و زایمان‌تان درباره محصولاتی كه برای مصرف در دوران بارداری بی‌خطر هستند، مشورت كنید. دكتر شما می‌تواند محصولاتی را به شما توصیه كند كه برای‌تان بهترین انتخاب هستند.



راكوتان و آكوتان ممنوع

رتینوئید: رتنوئیدها از عناصر بسیار عالی در محصولات آرایشی ضدپیری و ضد‌چین و چروك هستند اما ثابت شده، دوز بالای ویتامین A برای جنین بسیار خطرناك است. ایزوتریتینوین، نوع خوراكی رتینول است كه در داروهایی مانند آكوتان كه مخصوص درمان آكنه تجویز می‌شود وجود دارد كه این داروها نیز سبب به‌وجود آمدن ناهنجاری‌های مادرزادی می‌‌شوند. در نوع موضعی آن (رتین A و رنووا) بروز مشكلاتی از این قبیل نشان داده نشده است اما بهتر است از مصرف محصولاتی كه حاوی این تركیبات هستند، بپرهیزید.



  با ماسك‌های بارداری چه كنیم؟

لک های پوستی

خانم‌ها به‌دلیل ازدیاد ایجاد ملانین (لكه‌های تیره) مستعد لك‌های پوستی هستند و چون در دوران بارداری هورمون‌های استروژن و پروژسترون زیادی تولید می‌شود، پوست برای ساختن سلول‌های ملانینی بیشتر تحریك می‌شود. چنین لك پوستی ملاسما یا لك دوران بارداری است كه ماسك بارداری نیز نامیده می‌شود و ممكن است در 3 ماهه دوم تا سوم بارداری ایجاد شود. این شرایط سبب ایجاد لكه‌های قهوه‌ای تیره روی گونه‌ها، پیشانی و بالای لب می‌‌شوند. اشعه‌های UV نیز ملاسما را بدتر می‌كند. از یك كرم ضد‌آفتاب بی‌خطر استفاده كرده و برای جلوگیری از ظهور این لكه‌های تیره كمتر زیر آفتاب بمانید. در صورتی كه دچار این لكه‌ها شدید از محصولات بی‌رنگ‌كننده پوست استفاده نكنید. معمولا ملاسما پس از زایمان از بین می‌رود. در ضمن می‌توانید برای از بین‌بردن آنها از كانسیلرها استفاده كنید.





روغن نارگیل كمكتان می‌كند
ترك‌های پوستی

برای جلوگیری از ایجاد ترك‌های پوستی در دوران بارداری كار زیادی نمی‌توان انجام داد. اما برخی خانم‌ها بیشتر از دیگران مستعد این مشكل هستند. برای كاهش ترك‌ها تنها می‌توانیم نوشیدن آب فراوان، مصرف تمامی ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای كه متخصص زایمان تجویز كرده و پیروی از یك رژیم غذایی سالم را توصیه كنیم. همچنین می‌توانید از یك لیف حمام نرم برای ماساژ پوست و افزایش گردش خون در آن مناطق كمك بگیرید. پیش از ایجاد ترك‌ها این شانس را دارید كه با مرطوب نگه‌داشتن شكم و بالاتنه با مالیدن نرم‌كننده‌های طبیعی چون روغن نارگیل، از ایجاد ترك جلوگیری كنید.

نکته : 
برخی مشكلات پوستی به‌دلیل تغییرات هورمونی و فیزیكی در دوران بارداری و پس از آن به‌وجود می‌آیند 



 شاید بارداری به شما كمك كند

آكنه و پوست چرب

در طول دوران بارداری ممكن است پوست‌تان چرب‌تر شود. در اینگونه موارد باید از محصولات بدون چربی استفاده كنید. در طول 3ماهه اول بارداری بیشتر ممكن است جوش‌ها ظاهر شوند. همان‌طور كه پیش‌تر اشاره كردیم، ثابت شده مصرف برخی داروهای تجویزی برای آكنه در دوران بارداری بسیار خطرناك است. با متخصص زنان‌وزایمان خود درباره چگونگی درمان ایمن آكنه مشورت كنید اما خبر خوب اینكه اگر در حال حاضر پوستتان آكنه دارد، می‌توان گفت گاهی بارداری سبب ازبین‌رفتن همه آنها می‌‌شود.



   نكته‌هایی كه باید رعایت كنید

  •  وقتی آرایش می‌كنید، محصولات بدون چربی را انتخاب كنید تا از بسته‌شدن منافذ پوست و ایجاد جوش جلوگیری كنید.
  •  هرروز از یك شوینده ملایم برای از بین‌بردن چربی پوست و جلوگیری از جوش‌ها استفاده كنید.
  •  پوست خود را مرطوب نگه دارید. از حمام‌كردن با آب داغ خودداری كرده و از یك شوینده ملایمی كه پس از استحمام پوستتان را خشك نكند، استفاده كنید.
  •  ممكن است در ناحیه شكم به‌دلیل كشیده‌شدن پوست دچار خشكی و خارش شوید. در این موارد شكم خود را با روغن نارگیل ماساژ دهید.
   2 مشكل مهم را  راحت حل كنید

1- خستگی و ورم پاها: پاها را با ژل یا كرمی كه حاوی تركیبات خنك‌كننده مانند روغن نعناع یا اكالیپتوس است، مرطوب كرده و ماساژ دهید.

2-گشادشدن سیاهرگ‌های روی پا: به‌مدت طولانی روی پاهای خودتان نیایستید و در رژیم غذایی خود به مقدار كافی ویتامین C مصرف كنید.

   نكات آرایشی برای روزهایی كه 2 نفر هستید

  •  اگر پوستتان خشك شده است از كرم‌پودرهای حاوی آب یا مرطوب‌كننده استفاده كنید.
  •  برای پوشاندن خستگی و رنگ‌پریدگی چهره‌تان از رژگونه استفاده كنید.
  •  رنگ كانسیلر را روشن‌تر از رنگ كرم‌پودر خود انتخاب كنید. كرم‌پودر را تنها به جاهایی از صورت كه كانسیلر نمالیده‌اید،  بزنید.
  •  به‌اندازه كافی استراحت كنید. اگر قادر نیستید، 8 ساعت كامل بخوابید (‌به‌خصوص پس از زایمان)، برای ازبین‌بردن تیرگی دور چشم‌ها از كانسیلر استفاده كنید. همچنین برای ازبین‌بردن پف زیر چشم‌ها می‌توانید برای 5 تا 10‌دقیقه خیار ورقه‌شده، چای كیسه‌ای مرطوب یا كمپرس سرد روی چشم‌ها قرار دهید.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 14 مرداد 1391  12:53 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:نكته‌های زیبایی و مراقبت‌های پوستی در دوران بارداری

 

بيماري مهم 9 ماه انتظار

 
 
 
ويروس‌‌ها و باكتري‌ها بطور طبيعي در هر مكاني يافت و به انسان نيز منتقل مي‌شوند. در بدن انسان نيز همواره تعداد محدودي عوامل ميكربي وجود دارند كه نه تنها براي انسان ضرري ندارند بلكه مفيد نيز هستند و تنها در شرايط خاصي رشد مي‌كنند و بيماري‌زا مي‌شوند.
 
 
 
 ويروس‌‌ها و باكتري‌ها بطور طبيعي در هر مكاني يافت و به انسان نيز منتقل مي‌شوند. در بدن انسان نيز همواره تعداد محدودي عوامل ميكربي وجود دارند كه نه تنها براي انسان ضرري ندارند بلكه مفيد نيز هستند و تنها در شرايط خاصي رشد مي‌كنند و بيماري‌زا مي‌شوند. از طرفي سيستم ايمني بدن به گونه‌اي است كه در برابر ميكرب‌ها دفاع مي‌كند و مي‌تواند فعاليت آنها را تا اندازه‌اي محدود كند. اي كولاي بطور طبيعي در ناحيه تحتاني دستگاه ادراري وجود دارد با اين تفاوت كه رشد آن محدود است و به مقدار خيلي كم وجود دارد.

به گفته دكتر ايران‌منش، پس از زايمان عواملي مانند بي‌حسي و مشكلات بافت اطراف مجاري ادراري، مي‌تواند راهي براي انتقال عوامل ميكربي از قسمت‌هاي تحتاتي به بخش‌هاي فوقاني دستگاه ادراري مانند مثانه شوند. بي‌حسي و به دنبال آن كاهش حساسيت مثانه نسبت به اتساع و پر شدن ادرار، باعث مي‌شود تا ادرار مدت زمان بيشتري در مثانه باقي بماند و باعث رشد ميكرب‌‌ها شود.


* عوامل مستعد كننده عفونت ادراري

ورود ميكرب‌ها به سيستم ادراري و رشد آنها باعث ايجاد عفونت‌هاي ادراري است و ممكن است به مثانه يا كليه آسيب وارد كند. عوامل ميكربي مي‌توانند هر بخشي از دستگاه ادراري را مانند كليه‌ها، حالب كه مجراي متصل كننده مثانه به كليه است، مثانه و يا مجاري تخليه‌كننده ادرار را آلوده كنند و باعث عفونت‌هاي ادراري شوند.

دكتر هما ايران‌منش، متخصص زنان و زايمان مي‌گويد: تغييرات فيزيولوژيك كه در دوران بارداري اتفاق مي‌افتد، زنان حامله را مستعد عفونت‌هاي ادراري مي‌كند. بزرگ شدن رحم در اين دوران، باعث مي‌شود فشار بيشتري بر مجاري ادراري وارد شود و در نتيجه ادرار بطور كامل از مثانه تخليه نشود. به دنبال آن عبور ادرار از مجاري ادراري به كندي صورت مي‌گيرد و باعث مي‌شود ادرار مدت زمان بيشتري در مجاري يا مثانه باقي بماند، به اين ترتيب احتمال رشد ميكرب‌ها افزايش پيدا مي‌كند. اين در حالي است كه دكتر ايران‌منش مهمترين عامل را در ايجاد عفونت‌هاي ادراري رعايت نكردن بهداشت و صعود عوامل ميكربي از قسمت‌هاي تحتاني مجاري ادراري و نواحي اطراف مي‌داند. تضعيف سيستم ايمني بدن در بارداري نيز از ديگر عللي است كه در بروز عفونت‌ها مؤثر است.

دكتر فرهاد ملاهجي، متخصص اورولوژي و عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز در اين باره مي‌گويد: ديابت بارداري، مصرف كم مايعات، استفراغ‌هاي طولاني‌مدت و چاقي از عواملي است كه زنان را در دوران بارداري مستعد عفونت‌هاي ادراري مي‌كند. فشار ناشي از اعما و احشا در زنان چاق باعث مي‌شود تا مثانه به درستي تخليه و پر نشود و احتمال بروز عفونت‌هاي ادراري افزايش پيدا كند. بنابراين توصيه مي‌شود زنان قبل از باردار شدن وزن خود را كاهش دهند و روزانه حداقل دو ليتر آب بنوشند.

* عفونت‌هاي پس از زايمان

از شايع‌ترين عوامل ميكربي كه عفونت‌هاي ادراري را به وجود مي‌آورند مي‌توان به اي كولاي كلبسيلا و كلاميديا اشاره كرد كه تقريباً 75 تا 80 درصد از موارد عفونت‌هاي ادراري توسط اي كولاي به وجود مي‌آيد.
 
* عوارض ميكرب‌ها در بارداري

رشد عوامل ميكربي در هر قسمتي از دستگاه ادراري مي‌تواند علائم متفاوتي را به وجود آورد به صورتي كه عفونت مجاري ادراري باعث سوزش، درد و ترشح چرك خواهد شد.

به گفته دكتر ملاهجي، عفونت مثانه كه سيستيت نام دارد با سوزش، تكرر ادرار و گاهي مشاهده خون در ادرار همراه است.

در صورتي كه ميكرب‌ها از مثانه به قسمت‌هاي فوقاني دستگاه ادراري صعود كنند و به بافت كليه برسند، پيلونفريت يا عفونت كليه را به وجود مي‌آورند كه علائمي مانند تب و درد ناحيه پهلو را به همراه دارد. همچنين گلبول‌هاي سفيد نيز ممكن است در آزمايش ادرار اين دسته از افراد مشاهده شود.

وي با اشاره به آنكه احتمال عفونت‌هاي مثانه و كليه در دوران بارداري افزايش پيدا مي‌كند، مي‌گويد: در صورتي كه عفونت كليوي بموقع درمان نشود، مي‌تواند عوارض خطرناكي از جمله عفونت‌ خون، شوك عفوني و در نهايت مرگ زن باردار را به همراه داشته باشد.

از طرفي برطرف نكردن علائمي مانند سوزش ادرار و درد ناشي از عفونت مثانه مي‌تواند باعث پارگي كيسه اطراف جنين و سقط جنين و يا زايمان زودرس شود. برخي عفونت‌هاي ادراري نيز سنگ‌هاي كليوي را به وجود مي‌آورند بنابراين درمان بموقع و پيگيري آن مي‌تواند از بسياري عوارض ناخواسته پيشگيري كند.


* عفونت ادراري بدون علامت

دكتر ايران‌منش معتقد است، نوعي عفونت ادراري وجود دارد كه باكتريوري بدون علامت نام دارد. شيوع اين بيماري دو تا هفت درصد است در حالي كه عوامل ميكربي در دستگاه ادراري وجود دارند، بيمار علامت مشخصي ندارد.

نكته قابل توجه در اين باره آن است كه 25 درصد از اين زنان پس از باردار شدن ، دچار اين علائم مي‌شوند به همين دليل توصيه مي‌شود قبل از باردار شدن، علاوه بر آزمايشات خون، ادرار نيز از نظر عفونت بررسي شود تا درصورت وجود عفونت ، نسبت به درمان بموقع آن اقدام شود و بتوان از عوارض ناخواسته پيشگيري كرد.

* درمان و پيشگيري

عفونت‌هاي ادراري در بارداري بايد مورد توجه زنان قرار گيرد و هرچه سريع‌‌تر نسبت به درمان آن اقدام كنند.

دكتر ايران منش شايع‌ترين زمان بروز تكرار ادرار را سه‌ماه اول و سوم بارداري مي‌داند و مي‌گويد: در سه ماهه اول بارداري به دليل آن‌كه رحم در لگن جاي گرفته با بزرگ‌تر شدن بر مجاري ادراري تأثير مي‌گذارد و باعث تكرر ادرار در زنان باردار مي‌شود. از طرفي در سه ماهه سوم بارداري نيز رحم در داخل شكم به مثانه فشار وارد مي‌كند و دوباره زن باردار، دچار احساس تكرر ادرار مي‌شود. اين تغييرات در بارداري طبيعي هستند اما در صورتي كه با سوزش ادرار، تغيير رنگ آن و يا درد زير شكم همراه شدند بايد به پزشك مراجعه شود.

دكتر الهام نيستاني، متخصص زنان و استاد دانشگاه، تب را يك عامل مهم در عفونت‌هاي بارداري مي‌داند و مي‌گويد: تب‌كه نشانه عفونت بافت كليه است، علامت هشدار دهنده مهمي است و بايد به آن توجه بيشتري كرد.

زناني كه به دليل عفونت ادراري دچار علائمي مانند سوزش، تكرر ادرار و يا درد مثانه و پهلوها شده‌اند بايد با مشاهده تب هر چه سريع‌تر به پزشك مراجعه كنند زيرا ممكن است نياز به بستري شدن در بيمارستان باشد.

وي بهترين راه تشخيص عفونت‌هاي ادراري را آزمايش كامل ادرار و كشت مي‌داند و در مورد پيشگيري از آن مي‌گويد: در صورت وجود ديابت، قند خون كنترل و از استفاده بي‌رويه آنتي بيوتيك پرهيز شود. درمان نيز براساس نوع ميكربي كه در كشت ادرار رشد كرده است بايد انجام‌شود.
طول مدت درمان بين هفت تا 10 روز است و توصيه مي‌شود تا آنتي بيوتيك تجويز شده بطور كامل مصرف شود.

انجام يك دوره آزمايش ادرار پس از اتمام دارو لازم است تا از برطرف شدن كامل عفونت اطمينان پيدا شود. 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 14 مرداد 1391  12:58 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:نكته‌های زیبایی و مراقبت‌های پوستی در دوران بارداری

 

استفاده از رژ لب برای زنان باردار ممنوع

 
 
 
با توجه به اينكه بيشتر رژ لب‌هاي موجود در بازار حاوي سرب هستند و اين ماده براي جنين بسيار خطرناك است به زنان باردار توصيه مي‌شود از رژ لب استفاده نكنند.
 
 
 
 خبرگزاری ایسنا: كارشناس مواد آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي‌ شاپور اهواز گفت: با توجه به اينكه بيشتر رژ لب‌هاي موجود در بازار حاوي سرب هستند و اين ماده براي جنين بسيار خطرناك است به زنان باردار توصيه مي‌شود از رژ لب استفاده نكنند. 

دكتر زينب ظاهري اظهار كرد: در مواد اوليه‌اي كه براي توليد لوازم آرايشي و بهداشتي استفاده مي‌شود در برخي موارد سرب و جيوه هم مشاهده مي‌شود و ميزان اين مواد در لوازم آرايشي تقلبي بيشتر است. 

وي افزود: مواد اوليه استفاده شده در لوازم آرايشي و بهداشتي تقلبي كيفيت لازم را ندارند و امكان وجود فلزات سنگين در آنها وجود دارد و اين فلزات در انسان ايجاد مسموميت مي‌كنند. 

ظاهري تصريح كرد: موادي مانند چربي‌ها، رنگ‌ها، اسانس و سرب به عنوان ماده اوليه در رژ لب استفاده مي‌شود و حتي در مارك‌هاي مرغوب نيز مقدار زيادي سرب وجود دارد. 

شركت‌هاي توليد كننده حاضر نيستند سرب موجود در رژ لب را كاهش دهند زيرا سرب موجب جلا و خوش‌رنگ شدن آن مي‌شود و همچنين ميزان ماندگاري رژ لب را افزايش مي‌دهد. 


كارشناس مواد آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي‌ شاپور اهواز خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه فلز سرب در همه رژ لب‌ها وجود دارد، به خانم‌هاي باردار توصيه مي‌شود در دوران بارداري از اين ماده آرايشي استفاده نكنند. اگرچه سرب موجود در رژ لب بسيار اندك است، ولي همين ميزان كم نيز خطرناك است. 

وي ادامه داد: سرب بر روي سيستم اعصاب مركزي تاثير منفي دارد و اثرات آن نيز در بلندمدت ظاهر مي‌شود. تاثير اين فلز بر روي جنين بسيار بيشتر از افراد بزرگسال است و به همين دليل خانم‌هاي باردار نبايد از اين ماده استفاده كنند در صورتي كه سرب وارد بدن جنين شود ممكن است اختلالاتي مانند عقب‌ماندگي، كاهش يادگيري و اختلال رواني در كودك ايجاد ‌شود. 

ظاهري تاكيد كرد: هرگونه ماده شيميايي قطعا عوارضي در پي دارد و حتي كرم‌هاي مرطوب‌كننده نيز ممكن است موجب بروز حساسيت پوستي در فرد شوند در نتيجه به خانم‌ها به‌ ويژه دختران جوان توصيه مي‌شود كمتر از مواد آرايشي استفاده كنند.      

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 14 مرداد 1391  12:59 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها