0

بیداری اسلامی در تونس مناسبات این کشور با ایران را قوی‌تر کرده است

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

بیداری اسلامی در تونس مناسبات این کشور با ایران را قوی‌تر کرده است

نسخه چاپيارسال به دوستان
سفیر ایران در تونس:
بیداری اسلامی در تونس مناسبات این کشور با ایران را قوی‌تر کرده است

خبرگزاری فارس:سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس تاکید کرد با پیروزی حرکت بیداری اسلامی در تونس و قرابت های تاریخی و دینی دو ملت ایران و تونس مناسبات دو کشور با جهش بی سابقه‌ای همراه بوده است که دورنمایی درخشان از روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی نشان می‌دهد.

خبرگزاری فارس: بیداری اسلامی در تونس مناسبات این کشور با ایران را قوی‌تر کرده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تونس، یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری های ایران و تونس با هدف تقویت روابط دوستانه از هفدهم تا نوزدهم جولای( 27 تا 29 تیر ماه) گذشته در مرکز توسعه صادرات تونس برگزار شد.

"مهدی غضنفری"، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در راستای برگزاری این اجلاس در راس یک هیات سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی به تونس سفر کرد و علاوه بر دیدار با "حمادی الجبالی"، نخست وزیر تونس در اجلاس افتتاحیه و نهایی یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور شرکت  و پس از آن به همراه "بشیر زعفوری" وزیر بازرگانی و صنایع دستی تونس اسناد همکاری دو کشور را امضاء کردند.

وزیر صنعت و معدن ایران همچنین با"ریاض بالطیب'' وزیر سرمایه گذاری وهمکاری بین المللی، به طور جداگانه دیدار کرد و در این دیدارها همکاری های گوناگون دو کشور و راه های ارتقای آنها تا رسیدن به سطح روابط برجسته سیاسی مورد بررسی قرار گرفت.

 

 

پیمان جبیلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس

"پیمان جبلی" در نشستی خبری با نمایندگان رسانه های خبری تونس ضمن تشریح روند برگزاری کمیسیون مشترک بر اهمیت نتایج موفق این کمیسیون تاکید کرد.

در این نشست خبری نمایندگان شبکه های مختلف رادیو و تلویزیون تونس و رسانه های مکتوب و آنلاین تونس و رسانه های ایرانی مقیم این کشور شرکت کرده بودند و از جبلی در باره آینده همکاری ها و روابط دو کشور در زمینه های مختلف می پرسیدند.

سفیر ایران در تونس تاکید کرد کمیسیون یازدهم در مقایسه با کمیسیون های قبلی از لحاظ تعداد و سطح اعضای هیات های دو کشور و اسناد امضا شده( هشت سند) ، برتری و اهمیتی مضاعف داشت و این حاکی از تمایل دو کشور برای تعمیق و گسترش روابط و همکاری ها بعد از پیروزی انقلاب مردم تونس و سرنگونی رژیم  زین العابدین بن علی است.

سفیر ایران بر اهمیت هیئت همراه وزیر صنعت و معدن ایران که شامل بازرگانان و نمایندگان بزرگ ترین شرکت های صنعتی خدماتی ایران به علاوه شرکت های خصوصی در زمینه انرژب و برق و برخی دیگر در زمینه سرمایه گذاری و همکاری بین المللی بود تاکید کردند.

جبلی با بیان اینکه حجم مبادلات بین دو کشور در سال های 2007 و 2008 میلادی از 300 میلیون دلار بیشتر نشد گفت که دو طرف از افزایش حجم مبادلات تجاری و همکاری های اقتصادی دو کشور از 500 میلیون دلار به یک میلیارد دلار استقبال کردند.

سفیر ایران همچنین از گسترش روابط و همکاری مالی و بانکی بین دو کشور و تخصیص خط اعتباری یک صد میلیون یورویی ایران برای کمک به سرمایه گذاران ایرانی به منظور سرمایه گذاری در تونس و پرداخت تسهیلات به طرف تونسی و تسهیل روند عبور کالا و اجناس که به اقدامات بانکی نیاز دارد خبر داد.

در زمینه آموزش عالی سفیر ایران تاکید کرد که تعداد بورس تحصیلی دانشگاهی ایران به تونسی ها از چهار عدد به 20 عدد رسیده است.

در زمینه فرهنگی نیز پیمان جبلی تاکید کرد که توافق شده است که هفته فرهنگی بین تونس و ایران تنظیم شود و بر اساس آن ایران پاییز آینده پذیرای اولین هفته فرهنگی تونس خواهد بود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین امضای یادداشت تفاهم در زمینه های انرژی، آموزش و پرورش،  فرهنگی ، صنعتی ، معدن و کشاورزی را از جمله دستاوردهای  یازدهمین کمیسیون مشترک دو کشور دانست.

 

وی افزود: دو طرف توافق کردند چندین یادداشت تفاهم و سند همکاری دیگر ارائه شده به کمیسیون از جمله در زمینه های گمرکی ، صندوق مشترک سرمایه گذاری ، قضایی ، تسلیم مجرمان ، ورزش و جوانان را بررسی و در نزدیک ترین زمان امضا کنند.

سفیر ایران در تونس تاکید کرد:، دو طرف در تشکیل کمیته مشترک فنی گردشگری تا پایان سال جاری ، همکاری در زمینه انرژی ، کاوش و حفر چاه های نفت ، پالایش نفت ،مضاعف کردن تلاش ها برای افزایش حجم مبادلات تجاری به توافق رسیدند.

سفیر ایران در تونس، سفر یک هیات 20 نفری از بخش خصوصی ایران در زمینه های مختلف خودروسازی ، نیرو و انرژی، ساخت واگن های قطار و خطوط ریلی ، تولید دارو ، کابل های برق ، استفاده از انرژی خورشیدی و باد و صنایع غذایی و بسته بندی را از ویژگی های بارز یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری های ایران و تونس دانست.

 

 

جبلی سفیر ایران در تونس: بیداری اسلامی در تونس مناسبات این کشور با ایران را قوی‌تر کرده است

 

جبلی در باره وضعیت اقتصادی تونس اظهار داشت که فعالیت های اقتصادی بعداز انقلاب در تونس به تدریج رونق بیشتری گرفته و اگر مشکلاتی هم وجود دارد ، طبیعی است ، بعداز پیروزی انقلاب در همه کشورها این مشکلات به دلایل مختلف بروز می کند.

پیمان جبلی تاکید کرد که با انقلاب تونس زمینه های فساد در این کشور کمتر شده و انتظار می رود رهبران تونس با شفاف سازی و حل مشکلات زمینه حضور سرمایه گذاران و صاحبان صنایع کشورهای اسلامی به ویژه ایران در این کشور را بیشتر فراهم کنند.

سفیر ایران در تونس گفت: چنانچه فضا برای صاحبان صنایع و سرمایه گذاران ایرانی در تونس به خوبی فراهم شود ، در آینده شاهد گسترش همه جانبه همکاری های اقتصادی و مناسبات تجاری دو کشور همپای روابط ممتاز سیاسی خواهیم بود.

جبلی با اشاره به شروع مذاکرات ایران و تونس برای ورود شرکت های خودروسازی ایران به تونس گفت: اگر فضا برای حضور خودروسازان ایرانی در تونس فراهم شود، قدرت رقابت با خودروهای تولید اروپا را دارند و سهم بزرگی از بازار خودروی تونس را به دست خواهند آورد و تونس نیز به قطب صادرات خودروی ایرانی به کشورهای همسایه آن و شمال آفریقا تبدیل خواهد شد.

جبلی به سفر هیات بخش خصوصی ایران به چند استان تونس و مذاکرات هیات ایرانی با سرمایه گذاران و صاحبان صنایع و بخش خدمات تونس اشاره کرد و افزود: دو طرف برای تشکیل کمیته مشترک بین بخش های خصوصی و برگزاری شورای بازرگانان بطور دوره ای توافق کردند تا بتوانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.

سفیر ایران در تونس همچنین گفت: معمولا اسناد همکاری و توافقنامه ها میان کشورها امضا می شود و مهم این است که آنها را عملیاتی و اجرایی کنیم.

وی تاکید کرد: خوشبختانه ایران وتونس برای اطمینان از اجرای توافقات صورت گرفته و یادداشت تفاهم های امضا شده جدول زمانی در نظر گرفته اند.

جبلی اظهار داشت: چنانچه فضا برای صاحبان صنایع و سرمایه گذاران ایرانی در تونس بخوبی فراهم شود ، در آینده شاهد گسترش همه جانبه همکاری های اقتصادی و مناسبات تجاری دو کشور در سطح روابط برجسته سیاسی خواهیم بود.

 

 

 

نشست خبری پیمان جبلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس

سفیر ایران در تونس همچنین به سؤالات خبرنگاران تونسی در باره مواضع ایران در قبال سوریه ، انقلاب های عربی ، قضیه فلسطین ، تحریم ها و موضوع هسته ای و تهدیدهای رژیم صهیونیستی پاسخ گفت.

دهمین کمیسیون مشترک همکاری ایران و تونس اسفند ماه سال 1387 در تهران برگزار شده بود.

 "علی اکبر صالحی" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اوایل اردیبهشت ماه گذشته با سفر به تونس اولین گام محکم و بلند را برای توسعه و گسترش روابط در همه سطوح برداشت.

پس از پیروزی انقلاب مردمی و بیداری اسلامی در تونس و قرابت های تاریخی و دینی این کشور با ایران زمینه برای جهش مناسبات تهران و تونس فراهم شده تا دورنمایی درخشان در روابط دو جانبه، منطقه ای و بین المللی از دو کشور پیش بینی شود.

مردم تونس چهاردهم ژانویه 2011( 24 دی ماه 89) با سرنگونی رژیم دیکتاتوری "زین العابدین بن علی" و فرار وی به عربستان سعودی انقلاب خود را به پیروزی رساندند و اسلام گراهای تونسی نیز  در انتخابات 23 اکتبر 2011 مجلس ملی مؤسسان پیروز شدند و با شرکای سیاسی خود حکومت را در این کشور تشکیل دادند.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

شنبه 14 مرداد 1391  11:16 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها