0

يك فوق تخصص غدد: روزه‌داران دیابتی،نرمش وپياده‌روي را در فاصله افطار تاسحر فراموش نكنند

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

يك فوق تخصص غدد: روزه‌داران دیابتی،نرمش وپياده‌روي را در فاصله افطار تاسحر فراموش نكنند

 

 يك فوق تخصص غدد: روزه‌داران دیابتی،نرمش وپياده‌روي را در فاصله افطار تاسحر فراموش نكنند

» سرویس: اجتماعي - سلامت
4-12.jpg

يك فوق تخصص غدد گفت: نرمش صبگاهي به مدت 10 تا 15 دقيقه و پياده‌روي به مدت 30 تا 60 دقيقه در فاصله ي افطار تا سحر از مهمترين نكاتي است كه بيماران روزه دار ديابتي بايد به آن توجه كنند تا دچار كاهش يا افزايش قند خون هنگام روزه داري نشوند.

 

 

دكتر سيد محسن خوش نيت نيكو در گفت وگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه در بيماران ديابتي با آموزش مناسب، تنظيم زمان و دوز دارو، كنترل برنامه غذايي و فعاليت فيزيكي روزه‌داری بي‌خطر است، گفت: در صورت كنترل قند خون در منزل و رعايت رژيم غذايي مي توان از بروز هيپوگليسمي (قند خون پایین) و هيپرگليسمي (قند خون بالا) در روزه داري پيشگيري كرد.

 

 

عضو هيات علمي مركز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشكي تهران يادآور شد: بيماران ديابتي نوع 2 كه دچار عوارض مزمن ديابت مانند نوروپاتي(درگیری عصبی)، رتينوپاتي(درگیری چشمی) و نفروپاتي(درگیری کلیوی) نيستند مي توانند روزه بگيرند.

 

 

وي با استناد به مطالعات انجام شده گفت: روزه داري ماه رمضان با استفاده از انسولين گلارژين به همراه مصرف گلي مپيرايد در زمان افطار منجر به كاهش قند خون ناشتا و هموگلوبين گليكوزيله شده است مصرف كنندگان انسولين ليسپرو و يا آسپارت با درجات كمتر هيپوگليسمي مواجه مي شوند.

 

 

اين فوق تخصص غدد خاطرنشان كرد: استفاده از مشابه‌هاي انسولين سريع اثر به جاي انسولين رگولار قبل از وعده هاي غذايي در بيماران ديابتي نوع 2 كه در ماه رمضان روزه مي‌گيرند با هيپوگليسمي كمتر و افزايش كمتر قند خون پس از صرف افطار همراه است.

 

 

وي يادآور شد: دربيماراني كه تنها متفورمين مصرف مي كنند، هنگام روزه داري خطر افت شديد قند خون بسيار كم است.

 

 

دكتر خوش نيت نيكو گفت: در صورتي كه بيماران بتوانند با راهنمايي پزشك قند خون را با تنظيم دوز انسولين مصرفي و با استفاده از انسولين‌هاي مشابه به جاي NPH و رگولار و قطع روزه داري در صورت افت قند خون كنترل كنند روزه داري عوارض كمتري دارد.

 

 

 

تغييرات برنامه غذايي موثر بر قند خون در روزه داري

 

 

 

اين فوق تخصص غدد تصریح کرد: رعايت در تعادل مصرف مواد غذايي حاوي قند و نشاسته، پرهيز از مصرف چربي‌ها و لبنيات پرچرب و غذاهاي سنگين، مصرف 500 گرم ميوه جات و سبزي‌ها از فاصله ي افطار تا سحر، نرمش صبگاهي به مدت 10 تا 15 دقيقه و پياده روي به مدت 30 تا 60 دقيقه در فاصله ي افطار تا سحر از مهمترين نكاتي است كه بيماران روزه دار ديابتي بايد به آن توجه كنند تا دچار كاهش يا افزايش قند خون هنگام روزه‌داري نشوند.

 

 

دكتر خوش نيت نيكو در پايان یادآور شد: بيماراني كه دچار حملات مكرر افت قند خون مي شوند يا افرادي كه در طي 3 ماه گذشته حملات شديد افت قند خون را تجربه كرده‌اند و در بيمارستان بستري شده‌اند و بيماراني كه ميزان قند خونشان بيش از 250 تا 300 است و دچار عوارض مزمن چشمي، كليوي و اعصاب محيطي شده‌اند، نمي توانند روزه بگيرند.

 

 

انتهاي پيام 

 

جمعه 13 مرداد 1391  10:56 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها