حجت الاسلام محمدی:
تأكيد مقام معظم رهبری بر گسترش وقف در عرصه های متعدد است
گروه اجتماعی: رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه با انتقاد از اينكه شيرينی چهره وقف به جامعه معرفی نشده است، تصريح كرد: وقف برای زندگی اين دنيا نيز است و مقام معظم رهبری بر عرصه های متعدد وقف همچون عرصه پزشكی، علوم جديد، تحقيقات و پژوهش و محيط زيست تأكيد دارند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، ويژه برنامه سفره دار كرامت، شب گذشته 11 مردادماه، با حضور حجت الاسلام والمسلمين علی محمدی، رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه و حجت الاسلام والمسلمين احمديان، رئيس اداره كل اوقاف و امور خيريه استان تهران و جمعی از مسئولان كشوری در سالن همايش های نيايش برگزار شد.
اداره كل اوقاف و امور خيريه در اين مراسم ميزبان ايتام تحت پوشش اوقاف تهران و همچنين اصحاب رسانه و هنرمندانی كه در عرصه وقف حضور جدی داشته اند بود.
حجت الاسلام والمسلمين احمديان ضمن خوشامدگويی به حضار به تشريح عملكرد اين اداره كل در سال 90 پرداخت و اظهار كرد: در سطح شهر تهران 30 ميليارد تومان هزينه در ابعاد مختلف شده است كه دو ميليارد و 500 ميليون تومان آن مربوط به نيازمندان و مراكز آموزشی است.
وی به تأثير فرمايشات مقام معظم رهبری در اوايل سال جاری نسبت به وقف اشاره كرد و گفت: در چهار ماهه اول سال جاری برای اولين بار بيش از 19 وقف جديد در تهران صورت گرفت و اين امر در 30 ساله گذشته بی سابقه بوده است.
حجت الاسلام احمديان: |
در چهار ماهه اول سال جاری برای اولين بار بيش از 19 وقف جديد در تهران صورت گرفت و اين امر در 30 ساله گذشته بی سابقه بوده است |
حجت الاسلام والمسلمين احمديان با اشاره به فعاليت رسانه ها در مورد وقف بيان كرد: سريال زمين انسانها و همه بچه های من با محوريت وقف توليد شد، همچنين اداره كل اوقاف تهران برای ساخت فيلم تكيه بر باد مشاركت جدی داشته است. در سال گذشته نيز 75 مستند در اين زمينه ساخته شد.
وی ادامه داد: مسابقه قرآنی بشارت از شبكه آموزش در 30 قسمت و برنامه قرار آسمانی نيز از راديو ايران طی ماه مبارك رمضان پخش می شود. همچنين مشاركت در توليد برنامه زمزمه نيايش و پخش ترتيل خوانی نوجوانان از ديگر همكاری های اوقاف با رسانه ها است.
ضرورت عمل به نيات واقف و جلب اعتماد مردم از سوی مسئولان
در ادامه مراسم حجت الاسلام والمسلمين علی محمدی، رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه نيز به ايراد سخنرانی پرداخت و اظهار كرد: در رواياتی كه از ائمه معصومين(ع) نقل شده است تمام افرادی كه از دنيا می روند پرونده آنان مختومه می شود مگر آنان كه صدقه جاريه و سنت حسنه ای را ايجاد كنند كه بعد از مرگ آنان نيز اين عمل خير ادامه پيدا كند، كسی كه از علم و دانش وی ديگران بهره ببرند و اولاد صالح.
وی وقف را يك عمل گوارا و شيرين برای جامعه دانست و تصريح كرد: وقف قبل از اسلام نيز وجود داشته است و پيامبر(ص) آن را تأييد كرده اند. مقام معظم رهبری نيز سال گذشته وقف را يك نهاد ممتاز دينی ناميدند.
وی با انتقاد از اينكه شيرينی چهره وقف به جامعه معرفی نشده است، تصريح كرد: وقف برای زندگی اين دنيا نيز است و مقام معظم رهبری بر عرصه های متعدد وقف همچون عرصه پزشكی، علوم جديد، تحقيقات و پژوهش و محيط زيست تأكيد دارند.
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به اينكه تا سال 88 ميانگين وقف در سال 200 مورد بود اظهار كرد: با اطلاع رسانی هايی كه از سوی رسانه ها صورت گرفت اين مقدار در سال 89 پنج برابر و در سال 90 هفت برابر شد ولی ظرفيت جامعه ما بيش از اين است.
وقف فاصله طبقاتی را كاهش می دهد
وی از افرادی كه در جامعه صاحب عزت و آبرو در نزد افراد هستند درخواست كرد اين سنت پيامبر(ص) را احيا كنند و ابعاد گوارای وقف را در جامعه گسترش دهند و ادامه داد: وقف يكی از موضوعاتی است كه فاصله طبقاتی را كاهش می دهد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی تصريح كرد: يكی از الزامات آن اقتصاد بدون نفت است. يكی از موقوفه های مربوط به 11 قرن پيش است و 11 قرن است كه مردم از عوايد آن بهره مند می شوند. كدام سرمايه چنين ويژگی را دارد.
وی در پايان سخنان خود ضمن هشدار به مسئولان اوقاف در راستای عمل به نيات واقف و جلب اعتماد مردم، وقف را برای خدا، ائمه معصومين(ع) و مردم خواند و گفت: وقف در ارتباط با خداوند به نشر معارف اسلام می انجامد، در ارتباط با ائمه معصومين(ع) به اطعام روزه داران، اقامه عزاداری اهل بيت(ع) و آستان امامزادگان خلاصه می شود و برای مردم نيز كمك و همياری در امور مختلف زندگی آنان در بر دارد.
در پايان اين مراسم از داوود ميرباقری، كارگردان فيلم امام علی(ع) و هنرمندان واصحاب رسانه كه در زمينه وقف فعاليت جدی داشته اند تقدير به عمل آمد و همگی بر سر سفره كرم امام حسن(ع) ميهمان شدند.