دبیر کل حزبالله لبنان تاکید که وی با "رفیق حریری" نخستوزیر فقید لبنان در مورد باقی ماندن سلاح مقاومت توافق کرده بود.
"سید حسن نصرالله" دبیر کل حزبالله لبنان در سخنرانی خود در مراسم افطار هیئت مقاومت اسلامی گفت: "سیلوان شالوم" وزیر امور خارجه دشمن صهیونیستی در سال 2004 گفت که صدور قطعنامه 1559 حاصل تلاشهای طولانی مدت و دشوار وزارت خارجه اسرائیل است و ما در مقابل تصمیم اسرائیل و برخی گروههای لبنانی هستیم که این قطعنامه و مضمون آن را پذیرفتند.
وی افزود: در آن زمان دیدارهای طولانی بین من و "رفیق الحریری" نخستوزیر شهید آغاز شد و نتیجه بررسیها این شد که توافق کردیم سلاح مقاومت تا روزی که سازش فراگیر در منطقه حاصل شود، باقی بماند و پس از حصول سازش در آن صورت مینشینیم و به توافق میرسیم که با سلاح مقاومت چه باید بکنیم و بر این اساس ما تفاهم سیاسی داشتیم.
دبیرکل حزبالله لبنان تصریح کرد: ما مخالف ورود به هر گونه بحث و بررسی رسمی درباره موضوع سلاح مقاومت هستیم اما به دلیل اطمینان خاطر لبنانیها ما از این موضع خود دست کشیده و پرداختن به سلاح مقاومت را پذیرفتیم و این مسئله در نتیجه تفاهم با جریان ملی آزاد در فوریه 2006 حاصل شد.
وی افزود: نبیه بری به گفتوگوی ملی فرامی خواند و نخستین جلسه را برگزار کرد و ما نیز بدون هیچ شرطی در آن شرکت کردیم و در دستور کار این جلسه بررسی راهبرد دفاعی بود و ما نیز صادقانه و جدیت به جلسه گفتوگو رفتیم و امیدوار بودیم که به تفاهم ملی دست یابیم و تفاهم ضمنی بین ما و "سعد الحریری" محقق شد و حریری گفت که با آنچه با پدرم در مورد آن توافق کردهاید ما آن را تکمیل میکنیم.
نصرالله در ادامه اظهار داشت: در میز گفتوگو بررسیها آغاز شد تا اینکه به آخرین نقطه رسیدیم، بری به آنها گفت بفرمائید و با اینکه از قبل مشخص بود که ما در مورد راهبرد دفاعی صحبت خواهیم کرد اما هیچ کسی سخنی به میان نیاورد و هیچ کسی حرفی نزد تا اینکه من دیدگاه حزبالله در مورد راهبرد دفاعی را بیان کردم و به طور خلاصه به بیان ماهیت دشمن، تواناییهای آن و انواع تجاوزات احتمالی دشمن و نقاط ضعف و قوت آن و نیز به بیان نقاط قوت و ضعف لبنان به عنوان کشوری که مورد تجاوز قرار میگیرد و نقاط قوت مردم آن پرداختم و خلاصه به گزینه پیشرویمان رسیدم و گفتم که ما به راهبرد دفاعی کامل از لحاظ سیاسی، تربیتی و اقتصادی و نه فقط سلاح نیاز داریم و زمانیکه به موضوع ارتش رسیدم گفتم که دو رکن در اینجا وجود دارد: ارتش قدرتمند و مقاومت مردمی قوی و تعامل بین این دو .
نصرالله در ادامه گفت: سخنان خود را با این سخن "سلیم الحص" نخستوزیر سابق به پایان بردم که میگفت: موضوع، موضوع حمایت از کشور است و مقاومت نیاز ضروری برای این حمایت است و مشکل اینجاست که سلاح مقاومت منحصر به یک گروه واحد از لبنانیها است؛ ما خواهان ارتش قدرتمند، مقاومت و هماهنگی بین ارتش و مقاومت در بالاترین حد هستیم به گونهای که مقاومت تحت امر ارتش نباشد زیرا در آن صورت ارتش به پایان می رسد.