2 - افطار را با خوردن خرما، كشمش، عسل و بهطور كلي با يك قند طبيعي آغاز كنيد. به اين ترتيب اشتها كنترل ميشود و زيادهخوري كمتر پيش ميآيد.
3 - خوردن چاي شيرين كمرنگ، شير گرم، فرني و حليم كمروغن در آغاز افطار مناسب است.
4 - خوردن نان و پنير و سبزي (ضدعفوني شده) يا نان و پنير و مغز گردو توصيه ميشود.
5 - سبزي را در افطار ميل كنيد. چرا كه خوردن سبزي در سحري ممكن است منجر به تشنگي در طول روز بشود.
6 - از آشاميدن آب فراوان در وسط غذا خودداري كنيد. آب در وسط غذا سبب رقيق شدن شيره گوارشي و اختلال در هضم ميشود.
7 - در زمان بين افطار تا سحر، البته با رعايت فاصله با غذا، آب كافي بياشاميد.
8 - حتما براي صرف سحري، كمي زودتر از خواب برخيزيد تا هم ضمن استفاده از بركات معنوي ساعات سحر و مناجات با خدا، بدون عجله و با آرامش خاطر سحري بخوريد. حتي اگر ميل به خوردن غذا در سحر نداريد، آب، چاي، شير و مانند اينها را فراموش نكنيد.
9 - از خوردن تنقلات فراوان خودداري كنيد.
10 - حتما در غذاي افطار و به خصوص سحر ميوه ميل كنيد. علاوه بر ميوهجات فصل، از خيسانده برگه آلو، زردآلو، انجير و مانند اينها هم ميتوان به عنوان ميوه استفاده كرد. گوجه فرنگي هم ميتواند نقش ميوه را داشته باشد.
11 - اگر در ماه رمضان دچار يبوست ميشويد علاوه بر ميوه از خورشهاي ملين مثل خورش آلو و خورشهاي سبزيدار بيشتر استفاده كنيد.
12 - در طول زمان امساك (روزه) از رفتن به حمام داغ، خون دادن و كارهايي كه موجب ضعف و بيحالي ميشود خودداري كنيد.
13 - معده خالي در هنگام افطار تحمل غذاي سنگين را ندارد، لذا خوردن غذاهاي سهلالهضم و تقريبا نرم براي افطار مناسبتر است.
14 - اگر تخممرغ ميل ميكنيد در درجه اول به صورت آبپز سفت و در درجه دوم به صورت نيمبند (به شرط آن كه سفيده آن منعقد شده باشد و زرده كمي حالت سفتي به خود گرفته باشد) ميل كنيد. تخممرغ نيمرو زيانبخش بوده و همچنين دير هضمتر از تخم مرغ آبپز است.
15 - سالاد (بدون پياز) مكمل خوبي براي غذاها در ماه مبارك رمضان است.
16 - بادنجان، فلفل و ساير ادويهها گاهي موجب احساس تشنگي در طول روز ميشود.
17 - آشاميدن آب يخ يا نوشابه خيلي سرد براي معده خالي زيانبخش است.
18 - اگر به اقتضاي فصل گرما يا فعاليتهاي بدني، در طول روزهداري زياد عرق كرديد، نمك از دست رفته توسط عرق را به صورتهاي مختلف در افطار و سحر جبران كنيد.
19 - از تغييرات شديد در عادات غذايي و خوردن غذاهاي نامانوس يا غذاهايي كه براي شما ناراحتي به وجود ميآورد لااقل در ماه رمضان خودداري كنيد.
20 - كلهپاچه، سيرابي و شيردان موجب تشنگي زياد ميشود. لذا بهتر است ميل نكنيد ولي اگر مايليد ميل كنيد به صورت كمآب، كمنمك و آن هم در افطار ميل كنيد.