0

20 فرمان تغذيه در ماه رمضان

 
mostafataleb
mostafataleb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 1378
محل سکونت : اصفهان

20 فرمان تغذيه در ماه رمضان

1 - هنگام افطار از آغاز كردن تغذيه با آب سرد، نوشابه و مانند اينها جدا خودداري كنيد. به جاي آب سرد كمي آب گرم يا چاي ميل كنيد.

2 - افطار را با خوردن خرما، كشمش، عسل و به‌‌طور كلي با يك قند طبيعي آغاز كنيد. به اين ترتيب اشتها كنترل مي‌شود و زياده‌خوري كم‌تر پيش مي‌آيد.

3 - خوردن چاي شيرين كم‌رنگ، شير گرم، فرني و حليم كم‌روغن در آغاز افطار مناسب است.

4 - خوردن نان و پنير و سبزي (ضدعفوني شده) يا نان و پنير و مغز گردو توصيه مي‌شود.

5 - سبزي را در افطار ميل كنيد. چرا كه خوردن سبزي در سحري ممكن است منجر به تشنگي در طول روز بشود.

6 - از آشاميدن آب فراوان در وسط غذا خودداري كنيد. آب در وسط غذا سبب رقيق شدن شيره گوارشي و اختلال در هضم مي‌شود.

7 - در زمان بين افطار تا سحر، البته با رعايت فاصله با غذا، آب كافي بياشاميد.

8 - حتما براي صرف سحري، كمي زودتر از خواب برخيزيد تا هم ضمن استفاده از بركات معنوي ساعات سحر و مناجات با خدا، بدون عجله و با آرامش خاطر سحري بخوريد. حتي اگر ميل به خوردن غذا در سحر نداريد، آب، چاي، شير و مانند اينها را فراموش نكنيد.

9 - از خوردن تنقلات فراوان خودداري كنيد.

10 - حتما در غذاي افطار و به خصوص سحر ميوه ميل كنيد. علاوه بر ميوه‌جات فصل، از خيسانده برگه آلو، زردآلو، انجير و مانند اينها هم مي‌توان به عنوان ميوه استفاده كرد. گوجه فرنگي هم مي‌تواند نقش ميوه را داشته باشد.

11 - اگر در ماه رمضان دچار يبوست مي‌شويد علاوه بر ميوه از خورش‌هاي ملين مثل خورش آلو و خورش‌هاي سبزي‌دار بيشتر استفاده كنيد.

12 - در طول زمان امساك (روزه) از رفتن به حمام داغ، خون دادن و كارهايي كه موجب ضعف و بي‌حالي مي‌شود خودداري كنيد.

13 - معده خالي در هنگام افطار تحمل غذاي سنگين را ندارد، لذا خوردن غذاهاي سهل‌الهضم و تقريبا نرم براي افطار مناسب‌تر است.

14 - اگر تخم‌مرغ ميل مي‌كنيد در درجه اول به صورت آب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نيم‌بند (به شرط آن كه سفيده آن منعقد شده باشد و زرده كمي حالت سفتي به خود گرفته باشد) ميل كنيد. تخم‌مرغ نيمرو زيان‌بخش بوده و همچنين دير هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.

15 - سالاد (بدون پياز) مكمل خوبي براي غذاها در ماه مبارك رمضان است.

16 - بادنجان، فلفل و ساير ادويه‌ها گاهي موجب احساس تشنگي در طول روز مي‌شود.

17 - آشاميدن آب يخ يا نوشابه خيلي سرد براي معده خالي زيان‌بخش است.

18 - اگر به اقتضاي فصل گرما يا فعاليت‌هاي بدني، در طول روزه‌داري زياد عرق كرديد، نمك از دست رفته توسط عرق را به صورت‌هاي مختلف در افطار و سحر جبران كنيد.

19 - از تغييرات شديد در عادات غذايي و خوردن غذاهاي نامانوس يا غذاهايي كه براي شما ناراحتي به وجود مي‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداري كنيد.

20 - كله‌پاچه، سيرابي و شيردان موجب تشنگي زياد مي‌شود. لذا بهتر است ميل نكنيد ولي اگر مايليد ميل كنيد به صورت كم‌آب، كم‌نمك و آن هم در افطار ميل كنيد.

 

سه شنبه 10 مرداد 1391  5:31 PM
تشکرات از این پست
sr1313
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:20 فرمان تغذيه در ماه رمضان

 

۱۵ نکتـه‌ تغـذیه ‌ای برای روزه‌ داری در فـصل‌ گـرما


هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است که با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.


1. برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

2. سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید.

3. خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.

4. بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.

5. سعی کنید در ماه رمضان میوه های آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

6. بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

7. خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.

8. برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

9. بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

10. سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

11. برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

12. ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.

13. وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.

14. نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

15. برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

پنج شنبه 12 مرداد 1391  12:42 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها