تبریز- استاندار آذربایجان شرقی گفت: نشست كارگروه همكاری های بین منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در تبریز نشانه ای از ناكارآمدی تلاشهای نظام سلطه برای به انزوا كشیدن ملت ایران است.
|
|
|
احمد علیرضابیگی روز سه شنبه در پایان این نشست در گفت و گو با ایرنا افزود: دستاوردهای اقتصادی جمهوری اسلامی بیانگر روند پرشتاب توسعه در كشور است.
وی اضافه كرد: برگزاری این نشست نشانه اهتمام مسوولان دو كشور ایران و روسیه برای افزایش همكاری های اقتصادی است.
وی با اشاره به سابقه دیرینه روابط آذربایجانشرقی با فدراسیون روسیه گفت: تبریز و آذربایجان از گذشتههای دور شاهد حضور تجار روس در بازار و پروژههای مختلف خود بوده است.
علیرضابیگی با بیان اینكه موقعیت جغرافیایی ایران و روسیه، ظرفیتهای اقتصادی این دو كشور را مكمل همدیگر قرار داده است، افزود: بر اساس تاكید رییس جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با جایگاه آذربایجان شرقی در مسیر ارتباطی ایران و روسیه، این استان تفاهم نامههای متعددی را با استانها و مناطق روسیه به امضا رسانده است.
وی به انعقاد تفاهمنامههای همكاری بین آذربایجان شرقی و شش منطقه فدراسیون روسیه اشاره كرد و گفت: آذربایجان شرقی صرف نظر از جایگاه ویژه در شمال غرب كشور به عنوان مركز اقتصادی و تجاری و سیاسی، به جهت ارتباط گسترده با كشورهای همسایه و آسیای میانه از جایگاه ویژه فرامرزی نیز برخوردار است.
علیرضابیگی با اشاره به برگزاری موفق اجلاس جاده ابریشم در تبریز، گفت: برگزاری اجلاس بازرگانان ایران و روس در تبریز در این نشست مطرح شد.
نخستین نشست كارگروه همكاری های بین منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه امروز با امضای تفاهم نامه ای به كار خود پایان داد.
استفاده از ظرفیت های بین استانی دو طرف، ایجاد مقدمات لازم برای برقراری روابط نزدیك اقتصادی و تجاری، تلاش برای برپایی نمایشگاه های مشترك در استان های مورد نظر و بهره مندی از این ظرفیت بزرگ، برگزاری جلسات و نشست های مختلف برای معرفی زمینه های سرمایه گذاری هر یك از استان ها، علاقه مندی برای ایجاد و راه اندازی خطوط هوایی مستقیم بین مراكز استان ها و ایجاد بسترهای لازم برای تبادلات تجاری و خدمات بانكی و بیمه ای از جمله مفاد این یادداشت تفاهم است.
در این نشست دو روزه مدیران بخش اقتصادی و تجاری و فعالان بخش خصوصی دو طرف در زمینه های مختلف تجاری، اقتصادی، صنعتی، گردشگری و فرهنگی برای توسعه روابط فی مابین میان استان های مختلف دو كشور بحث و تبادل نظر كردند.
معاونان برنامه ریزی استانداران آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، قزوین، گیلان، مازندران و یزد به همراه فعالان اقتصادی و صاحبان صنعت این استان ها هم مذاكراتی با طرف های روسی خود در قالب كارگروه های ویژه داشتند.
مسوولان و فعالان اقتصادی از استان های آستاراخان، چواش، داغستان، تاتارستان، سن پطرزبورگ و چچن در نشست تبریز حضور داشتند.