سلام به همه ی دوستان راسخونی گل.
من رشته ی علوم کامپیوتر خواندم و این هم پاره ای توضیحات در مورد علوم کامپیوتر:
علوم کامپیوتر پل ارتباطی دانش کامپیوتر و ریاضی است و مهمترین هدف آن دست یابی به بهترین الگوریتم های موجود (روش های حل مسأله ) در کمترین زمان و با کمترین خطا و بیشترین دقت است.
به عبارت دیگر هدف این رشته تربیت گروهی متخصص کامپیوتر است که با دید ریاضی تر و منطقی تر به حل مسایل مطرح شده در علوم کامپیوتر یا ریاضی بپردازند.
این رشته در مقطع کارشناسی دارای چهار گرایش محاسبات علمی ، نظریه الگوریتم ها ، سخت افزار ، سیستم های اطلاعاتی است .
دروس گرایش محاسبات علمی در زمینه برنامه ریزی خطی ، غیرخطی ، آنالیز عددی و نرم افزار در ریاضی است ؛ یعنی در این گرایش کاربرد ریاضیات در کامپیوتر مطالعه می شود
گرایش نظریه الگوریتم ها به بررسی راه های مختلف حل مسیله به یاری روش های بهینه تر ، سریعتر و بهتر می پردازد . به عبارت دیگر هدف این گرایش پیاده سازی و بهینه کردن الگوریتم است.
در گرایش سخت افزار نیز معماری یا ساختار کامپیوتر مطالعه می شود و گرایش سیستم های اطلاعاتی نیز به مدیریت پروژه های نرم افزاری و سیستم های اطلاعاتی می پردازد .
گفتنی است که تفاوت این رشته با مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار در این است که رشته علوم کامپیوتر برخلاف مهندسی کامپیوتر فاقد دروس آزمایشگاهی و کارگاهی است و بیشتر جنبه تحقیقات نظری دارد.
● توانایی های لازم :
تسلط و علاقه به ریاضیات شرط اول موفقیت در رشته علوم کامپیوتر است و دانشجوی این رشته باید بتواند با استدلال ریاضی با مسایل برخورد نماید . در ضمن باید اطلاعات عمومی خوبی داشته و حتی پس از فارغ التحصیلی به مطالعه و تحقیق پشت نکند چون در طی تحصیل تنها اطلاعات پایه ای و کلی را فرا می گیرد و برای حضور در بازار کار باید خود تلاش کند و اهل مطالعه و تحقیق باشد.
● موقعیت شغلی در ایران :
موقعیت های شغلی فارغ التحصیل علوم کامپیوتر شباهت بسیاری با مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار دارد اما در کل نقش فارغ التحصیل این رشته به عنوان مدیر و هماهنگ کننده بسیار مهم و قابل توجه است . فردی که مسیول انتخاب راه حل مسایل و حل آنها همچنین تقسیم الگوریتم ها در بین مهندسین نرم افزار و در انتها جمع کردن قسمت های توزیع شده می باشد.
● درس های این رشته در طول تحصیل :
▪ دروس اصلی و تخصصی مشترک در گرایش های مختلف علوم کامپیوتر :
ریاضی عمومی ، فیزیک پایه ، آمار و احتمال ، اصول کامپیوتر ، اصول سیستم های کامپیوتری ، جبر خطی عددی ، ریاضیات گسسته ، آنالیز عددی ، ساختمان داده ها و الگوریتم ها ، نظریه اتوماتها و زبان ها ، کامپایلر ، نظریه محاسبات ، اصول طراحی نرم افزار ، منطق ، ذخیره و بازیابی اطلاعات ، پایگاه داده ها ، اصول سیستم های عامل ، شبیه سازی کامپیوتری ، زبان های برنامه سازی ، اصول مدیریت ، مبانی اقتصاد
▪ دروس تخصصی گرایش محاسبات علمی :
برنامه ریزی خطی ، برنامه ریزی غیرخطی ، نرم افزار ریاضی ، آنالیز عددی ، طراحی هندسی کامپیوتری
▪ دروس تخصصی گرایش نظریه الگوریتم ها :
برنامه ریزی پویا ، نظریه گراف ، بهینه سازی ترکیبی و آنالیز شبکه ها ، نظریه کدگذاری ، سیستم های صفی و مدل های کارآیی
▪ دروس تخصصی گرایش سخت افزار :
مدارهای منطقی ، معماری کامپیوتر ، ریزپردازنده
▪ دروس تخصصی گرایش سیستم های اطلاعاتی :
تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعاتی ، متدولوژی ساخت سیستم های اطلاعاتی ، مدیریت پروژه های نرم افزاری ، سیستم های اطلاعاتی