0

اسپري گياهي ضد تب برفكي در كشور ساخته شد

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اسپري گياهي ضد تب برفكي در كشور ساخته شد

با بهره‌گيري از عصاره گياهان دارويي بومي ايران

اسپري گياهي ضد تب برفكي در كشور ساخته شد

» سرویس: علمي و فناوري - علمي
30c.jpg

پژوهشگران ايراني موفق به توليد داروي گياهي حاوي مواد مؤثره گل ميخك و ريواس شدند كه مي‌تواند در درمان بيماري تب برفكي موثر باشد.

 

 

امين دبيلي، دانشجوي دكتري حرفه‌يي دامپزشكي دانشگاه شهركرد و از مجريان اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: عامل بيماري تب برفكي، ويروسي كشنده است كه از طريق باد تا 200 كيلومتر هم جابه‌جا مي‌شود.

اين ويروس وارد بدن دام شده و زخم‌هايي را در ناحيه‌ي دهان وروي پوست آنها ايجاد مي‌كند و موجب ناتواني‌شان در خوردن علوفه مي‌شود.

 

وي افزود: اين بيماري هر ساله صدمات بسياري را به صنعت دامپروري كشور وارد مي‌كند و موجب كاهش توليد شير و گوشت شده و رشد گوساله‌هاي پرواري را متوقف مي‌كند.

 

 

دبيلي درباره‌ مزاياي داروي آريااورال گفت: اين دارو داراي خواص ضد درد، ضد عفوني‌كننده و انقباض عروق است كه براي جلوگيري از خونريزي به كار مي‌رود. مهمترين ويژگي اين دارو ماده موثره‌هاي گياهي به كار رفته درآن است كه ضمن دفع آسان، عوارض داروهاي شيميايي را ندارند. داروهاي شيميايي گاهي روي كبد و كليه دام تاثير منفي مي‌گذارند.

 

 

وي همچنين افزود: مواد موثره‌ گياهي كه در اين دارو به كار مي‌روند از داخل كشور تامين شده اند و لذا دارو با قيمتي مناسب عرضه مي‌شود.

 

 

دبيلي مزيت ديگر اين دارو را طريقه‌ مصرف آن دانست و اظهار كرد: اين دارو به دليل اين كه به دهان دام اسپري مي‌شود نسبت به شيوه‌‌هاي ديگر كه در آن دامدار دارو را به دهان دام مي‌ريزد سهولت دارد.

 

 

وي با اشاره به نمونه هاي خارجي اين دارو گفت: نمونه‌هاي خارجي دارو صرفا براي درمان تب برفكي نيست ونوعي ضد عفوني كننده و شست‌وشو دهنده‌ي بافت مخاطي محسوب مي‌شود و عوارضي مانند مسموميت خواهد داشت و مصرف دوز بالاي آن براي دهان دام سوزاننده است و به بافت‌هاي مخاطي آسيب مي‌رساند.

 

 

دبيلي با اشاره به اين كه طرح توليد اين دارو با همكاري دكتر ايرج كريمي، دكتر جهانگير كبوتري، دكتر سيدمحمد عظيمي، دكتر احسان‌الله صادقي و مشاركت موسسه تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي و مركز رشد دانشگاه شهركرد طي چهار سال اجرا شده است به ايسنا گفت: تحقيقات روي اين دارو به منظور بررسي سميت سلولي ادامه دارد كه اين تحقيقات در قالب دو پايان‌نامه‌ي دكتري حرفه‌اي توسط موسسه رازي انجام مي‌شود.

 

 

انتهاي پيام

 
 
سه شنبه 27 تیر 1391  12:12 AM
تشکرات از این پست
vimkey
vimkey
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1390 
تعداد پست ها : 277
محل سکونت : خراسان جنوبی
سه شنبه 27 تیر 1391  11:38 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها