0

پرخوري و بدخوري عارضه قابل کنترل

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

پرخوري و بدخوري عارضه قابل کنترل

 



مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت:پرخوري و بدخوري علت اصلي عوارض روزه داري است كه اكثر افراد پس از ماه مبارك رمضان دچار افزايش وزن و بيماري گوارش مي‌شوند كه ناشي از عدم اصول تغذيه مناسب روزه داري است.‏

به گزارش دانشگاه علوم پزشكي مشهد، زهرا اباصلتي افزود: تغذيه صحيح در ماه رمضان بسيار اهميت دارد و بايد مواد غذايي نظير گوشت، مرغ، ماهي، لبنيات و سبزي‌ها، قسمت اعظم رژيم غذايي شخص را در برگيرد. ‏

وي اظهارداشت: مصرف تمام مواد غذايي بايد روي اصول و برنامه باشد.مثلا اگر مي‌گوييم لبنيات خوب است، بايد در نظر داشته باشيم كه مصرف بالاي لبنيات بدون مصرف آب به ميزان كافي، ايجادسنگ‌هاي مجاري ادراري را بسيار افزايش مي‌دهد. ‏

اباصلتي اضافه كرد: مصرف مواد پروتئيني (گوشت، مرغ، لبنيات و ماهي) به تنهايي كافي نيست، بلكه در كنار آنها بايد از سبزيجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده كرد تا از يبوست جلوگيري شود و بايد در نظر داشت كه مصرف زياد غذاهاي پروتئيني موجب تشنگي مي‌شود. ‏

وي درباره كودكان و نوجواناني كه براي اولين بار روزه مي‌گيرند، اظهار داشت: بايد تمام مواد مغذي در رژيم غذايي آنها گنجانده شود. اين نوجوانان بايد در وعده سحر به مقدار كافي غذا بخورند و آب ميوه‌هايي مثل هويج و گوجه فرنگي را بسيار مصرف كنند. ‏

اباصلتي افزود: بسياري از افراد طي اين ماه به لحاظ تغذيه دچار بد خوري و يا پُرخوري شده و در تغذيه افراط مي‌كنند به گونه‌اي كه ممكن است، حتي وزن فردي كاهش يافته، اما ميزان چربي خون افزايش يابد. ‏به گفته وي علت اصلي اين مشكلات افراط در مصرف شيريني جات است چون شيريني‌جات، مواد قندي و چربي‌ها، به راحتي سلامت مصرف كنندگان را با خطر مواجه مي‌كند. ‏

وي گفت: در ماه مبارك رمضان بايد از مصرف زياد غذاهاي چرب و سرخ كرده به شدت خودداري كرد، چون برخلاف آنچه كه مردم گمان مي‌كنند كه در ماه رمضان به واسطه روزه گرفتن وزن افراد كم مي‌شود در بسياري موارد مشاهده شده كه پس از ماه رمضان نه تنها باعث كاهش وزن نشده، بلكه موجب افزايش وزن و چربي هم مي‌شود. ‏

مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود:مصرف زياد مواد غذايي چرب هنگام افطار باعث بي اشتهايي در هنگام سحر مي‌شود، چون هضم چربي‌ها در بدن نيازمند مدت زمان طولاني تراست، استفاده از خوراكي‌ها و مواد غذايي تا دير وقت و به تأخير انداختن زمان خواب، موجب بي اشتهايي و بي‌حوصلگي هنگام سحر مي‌شود. ‏

وي گفت: اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود مشكلي براي وعده سحر ايجاد نخواهد شد. ‏

دكتر زهرا اباصلتي خاطر نشان كرد: اگر روزه به شيوه مناسب انجام نشود يعني رژيم غذايي به گونه‌اي باشد كه كالري بيش از حد ممكن وارد بدن شود، به طور حتم به بدن آسيب مي‌رسد. ‏وي ياد آور شد: اگر روزه داري به شيوه صحيح انجام شده باشد، مي‌تواند با كاهش كالري در بدن، نوع خوب كلسترول يا ‏HDL‏ را در بدن افزايش مي‌دهد و موجب كاهش كلسترول بد يا ‏LDL‏ شود. در غير اين صورت كلسترول بد خون افزايش مي‌يابد. ‏

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

دوشنبه 26 تیر 1391  6:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها