دبير ستاد گردشگري جنگ معاونت گردشگري كشور، از ثبت ملي ۳۰منطقه عملياتي و يادمانها به مناسبت سي امين سالگرد آغاز هشت سال دفاع مقدس از جمله مناطق دره قسم لو در آذربايجان غربي، شلمچه در خوزستان و طلائيه خبر داد.
حسين زكريايي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا اظهار داشت: در كنار تلاش براي ثبت ملي و پس از آن ثبت جهاني مناطق، آثار و يادمانهاي به جامانده از سالهاي دفاع مقدس، ثبت شاخصههاي فرهنگي و معنوي و خلاقيت هاي رزمندگان نيز در دستور كار اين ستاد قرار دارد.
وي افزود: در ستاد گردشگري جنگ كارگروهي به نام ميراث معنوي وجود دارد كه يكي از ماموريتهاي تعريف شده آن، پيگيري، تشكيل پرونده و انجام مطالعات لازم براي ثبت مناطق عملياتي و شاخصههاي فرهنگي دفاع مقدس است.
زكريايي، با اين توضيح كه اساس آيين نامهاي در دست تدوين است، خاطرنشان كرد: مويه مادران شهدا از مواردي است كه ثبت آن در فهرست ميراث معنوي كشور به عنوان يك موسيقي و جشن حنابندان رزمندگان در شب عمليات در مرحله مطالعه قرار دارد.
دبير ستاد گردشگري جنگ گفت: آيين نامه ثبت خلاقيتهاي رزمندگان و اشياي دفاع مقدس نيز در حال تدوين است كه بر اساس آن خلاقيت شهدا و خودكفاييهاي آنها در جريان جنگ تحميلي ثبت ميشود.
زكريايي، چفيه، سربند و قمقمه آب را از ديگر شاخصهايي برشمرد كه مي توانند در فهرست آثار معنوي كشور ثبت شوند و افزود: آيين نامه ثبت اين آثار نيز در دست تهيه است.
دبير ستاد گردشگري جنگ در مورد روند پيگيري مراحل راه اندازي موزه شهداي زن نيز گفت: ستاد به طرح مطالعاتي اوليه اين موزه سه اشكال وارد كرده است كه پس از برطرف شدن آنها، وارد فاز اجرايي ميشود.
زكريايي افزود: اعزام و وداع خانوادهها با رزمندگان به عنوان لحظاتي ماندگار از دل كندن از عزيزان براي دفاع از دين و كشور، نقش پشتيباني زنان در دفاع مقدس، و وداع خانوادههاي شهدا با پيكر فرزندان، همسران و پدران خود از ديگر مواردي است كه لازم است در طرح اجرايي مورد توجه قرار گيرد.
وي ادامه داد: نماي بيروني موزه شهداي زن نيز بايد استانداردسازي شود و عناصر لازم در جلب مخاطبان را داشته باشد.
زكريايي اظهار داشت: هم اكنون ۵ طرح پيشنهادي در مورد نماي جلوي اين موزه ارايه و يكي از آنها پذيرفته شده است و براي اجراي آن بايد با بنياد شهيد مذاكرات لازم صورت بگيرد.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست) /عنکبوت20